Insomnia Greca: Στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά μια μεταμεσονύκτια εμπειρία

Από την Κατερίνα Παπαγεωργίου

Εμπνευσμένες από τρείς σημαντικές γιορτές είναι οι αντίστοιχες θεατρικές αγρυπνίες που έχουν προγραμματιστεί να γίνουν στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά σε μια συμπαραγωγή του Θεάτρου με το Boulouki Project και τον Κωνσταντίνο Ντέλλα γνωστό από τις παραστάσεις “Ο Έλλην Βρυκόλαξ” και “Ηλέκτρα το τελευταίο αίμα”.

Ανάμεσα στις τρείς θεατρικές αγρυπνίες, πρώτη θα είναι η αγρυπνία της “γέννησης ενός Θεού Πρόσφυγα” που θα πραγματοποιηθεί τα μεσάνυχτα της Τετάρτης 23ης Δεκεμβρίου προς Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου σε συνεργασία με το Δίκτυο Μεταναστριών Ελλάδας “Μέλισσα”. Διακρατικές Εγκαταστάσεις και όχι μόνο, σε μια παράσταση με βασικό άξονα την έννοια του ξένου. Οι επόμενες δυο παραστάσεις θα είναι στο ξημέρωμα της Καθαράς Δευτέρας και της Μεγάλης Παρασκευής. Να τονίσουμε πως το InsomniaGrecaείναι σε ιδέα και καλλιτεχνική επιμέλεια Κωνσταντίνου Ντέλλα.(είσοδος 10ν ευρώ)

Θεατές και Μετανάστριες

Στην συγκεκριμένη χριστουγεννιάτικη παράσταση, ομάδα γνωστών σκηνογράφων (Ανδρέας Σκούρτης, Κωνσταντίνα Μαρδίκη, Νεφέλη Σωτηράκη) σε συνεργασία με ταλαντούχους καλλιτέχνες ανάμεσα τους ορχήστρα κλασικής αραβικής μουσικής, ο κινηματογραφιστής Γιάννης Βάκρινος και ο μουσικός Αλέξανδρος Κτιστάκης) πάντα με πρωτεργάτη τον Κωνσταντίνο Ντέλλα θα δημιουργήσουν μια μεταμεσονύκτια εμπειρία στους διάφορους χώρους του θεάτρου. Είναι σημαντικό να υπογραμμίσουμε, πως ο θεατής θα μπορεί να φτάσει στο θέατρο, όποια ώρα θέλει όπως και να φύγει και να επιστρέψει όσες φορές θέλει. Επίσης θα μπορεί μέσα από την περιήγηση του στις εγκαταστάσεις που θα υπάρχουν να συμβάλλει βιωματικά στην δράση του Δικτύου Μεταναστριών Ελλάδος “Μέλισσα”.

Η δράση του θεατή στην παράσταση

Ο θεατής με την είσοδος του στο θέατρο θα παίρνει έναν χάρτη και θα ξεκινάει την δική του περιήγηση από το υπόγειο μέχρι το Θόλο. Στο τέλος θα καταλήγει στον “κοινό τόπο” που θα είναι ένα τραπέζι με φαγητά από γυναίκες μετανάστριες αλλά και προσφυγικής καταγωγής συνυπάρχοντας με τους συντελεστές της παράστασης σ’ ένα αλλιώτικο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά το οποίο θα ανοίξει τις πόρτες του τα μεσάνυχτα της νύχτας που θα φτάσει τους θεατές στο ξημέρωμα της παραμονής των Χριστουγέννων. Αξίζει να σημειωθεί πως το θέαμα θα διαρκέσει μέχρι τις 4μμ τα ξημερώματα.

Και ο Φάουστ εδώ

Να υπογραμμίσουμε επίσης πως στις 11 Δεκεμβρίου ανεβαίνει στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά ο “Φάουστ” του Γκαίτε με τον Νίκο Κουρή στον ομώνυμο ρόλο σε σκηνοθεσία Κατερίνας Ευαγγελάτου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΥΠΠΟΑ: Διέταξε διαχειριστικό έλεγχο στην Καμεράτα

Έκτακτο διαχειριστικό έλεγχο των οικονομικών της Καμεράτα-ΜΕΟΕ για την περίοδο 2013-2016, έχει διατάξει το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού για να αποτελέσει τη βάση για την επίλυση των προβλημάτων της. Σε συνέχεια των πρωτοβουλιών που έχει πάρει το ΥΠΠΟΑ σε συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομικών, πραγματοποιήθηκε σήμερα σύσκεψη στο ΥΠΠΟΑ με[…]

Περισσότερα »

Σημαντικές εκθέσεις στο Μουσείο Μπενάκη από τον Σεπτέμβριο

Σημαντικές εκθέσεις θα φιλοξενηθούν από τον Σεπτέμβριο μέχρι και τους πρώτους μήνες του καινούργιου χρόνου στο Μουσείο Μπενάκη. Μια σύντομη περιήγηση στο πρόγραμμα του μουσείου αποκαλύπτει

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *