Insomnia Greca: Στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά μια μεταμεσονύκτια εμπειρία

Από την Κατερίνα Παπαγεωργίου

Εμπνευσμένες από τρείς σημαντικές γιορτές είναι οι αντίστοιχες θεατρικές αγρυπνίες που έχουν προγραμματιστεί να γίνουν στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά σε μια συμπαραγωγή του Θεάτρου με το Boulouki Project και τον Κωνσταντίνο Ντέλλα γνωστό από τις παραστάσεις “Ο Έλλην Βρυκόλαξ” και “Ηλέκτρα το τελευταίο αίμα”.

Ανάμεσα στις τρείς θεατρικές αγρυπνίες, πρώτη θα είναι η αγρυπνία της “γέννησης ενός Θεού Πρόσφυγα” που θα πραγματοποιηθεί τα μεσάνυχτα της Τετάρτης 23ης Δεκεμβρίου προς Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου σε συνεργασία με το Δίκτυο Μεταναστριών Ελλάδας “Μέλισσα”. Διακρατικές Εγκαταστάσεις και όχι μόνο, σε μια παράσταση με βασικό άξονα την έννοια του ξένου. Οι επόμενες δυο παραστάσεις θα είναι στο ξημέρωμα της Καθαράς Δευτέρας και της Μεγάλης Παρασκευής. Να τονίσουμε πως το InsomniaGrecaείναι σε ιδέα και καλλιτεχνική επιμέλεια Κωνσταντίνου Ντέλλα.(είσοδος 10ν ευρώ)

Θεατές και Μετανάστριες

Στην συγκεκριμένη χριστουγεννιάτικη παράσταση, ομάδα γνωστών σκηνογράφων (Ανδρέας Σκούρτης, Κωνσταντίνα Μαρδίκη, Νεφέλη Σωτηράκη) σε συνεργασία με ταλαντούχους καλλιτέχνες ανάμεσα τους ορχήστρα κλασικής αραβικής μουσικής, ο κινηματογραφιστής Γιάννης Βάκρινος και ο μουσικός Αλέξανδρος Κτιστάκης) πάντα με πρωτεργάτη τον Κωνσταντίνο Ντέλλα θα δημιουργήσουν μια μεταμεσονύκτια εμπειρία στους διάφορους χώρους του θεάτρου. Είναι σημαντικό να υπογραμμίσουμε, πως ο θεατής θα μπορεί να φτάσει στο θέατρο, όποια ώρα θέλει όπως και να φύγει και να επιστρέψει όσες φορές θέλει. Επίσης θα μπορεί μέσα από την περιήγηση του στις εγκαταστάσεις που θα υπάρχουν να συμβάλλει βιωματικά στην δράση του Δικτύου Μεταναστριών Ελλάδος “Μέλισσα”.

Η δράση του θεατή στην παράσταση

Ο θεατής με την είσοδος του στο θέατρο θα παίρνει έναν χάρτη και θα ξεκινάει την δική του περιήγηση από το υπόγειο μέχρι το Θόλο. Στο τέλος θα καταλήγει στον “κοινό τόπο” που θα είναι ένα τραπέζι με φαγητά από γυναίκες μετανάστριες αλλά και προσφυγικής καταγωγής συνυπάρχοντας με τους συντελεστές της παράστασης σ’ ένα αλλιώτικο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά το οποίο θα ανοίξει τις πόρτες του τα μεσάνυχτα της νύχτας που θα φτάσει τους θεατές στο ξημέρωμα της παραμονής των Χριστουγέννων. Αξίζει να σημειωθεί πως το θέαμα θα διαρκέσει μέχρι τις 4μμ τα ξημερώματα.

Και ο Φάουστ εδώ

Να υπογραμμίσουμε επίσης πως στις 11 Δεκεμβρίου ανεβαίνει στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά ο “Φάουστ” του Γκαίτε με τον Νίκο Κουρή στον ομώνυμο ρόλο σε σκηνοθεσία Κατερίνας Ευαγγελάτου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

O Δημήτρης Μητροπάνος μέσα από τα μάτια του Στ. Κραουνάκη

Tου Παναγιώτη Φύτρα… Τρία χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από το απρόσμενο αντίο του Δημήτρη Μητροπάνου σε ηλικία μόλις 64 ετών. Στα 45 χρόνια της πλούσιας και ζωντανής καριέρας του τραγούδησε σε πρώτη εκτέλεση τους περισσότερους Έλληνες δημιουργούς, από το Σταυρό Κουγιουμτζή, το Γιώργο Ζαμπέτα, το Μίκη Θεοδωράκη, Δήμο Μούτση, βεβαίως το[…]

Περισσότερα »

Η Αγγελική Στελάτου και η Ερμίνα Γκόρο στο Φεστιβάλ Αθηνών με το AfterParty

Από την Κατερίνα Παπαγεωργίου… “AfterParty” τιτλοφορείται η χορευτική περφόμανς της Ερμίνας Γκόρο στην Πειραιώς 260 στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών. Aξίζει να σημειωθεί, πως χορεύει η εξαιρετική Αγγελική Στελλάτου που μαζί με τον Δημήτρη Παπαιωάννου είχαν ιδρύσει πριν αρκετά χρόνια με εξαιρετική επιτυχία την “Ομάδα Εδάφους”.  Θέμα της χορογραφίας της[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *