ΗΠΑ: Να διατηρηθεί ο μουσειακός χαρακτήρας της Αγίας Σοφίας

Έκκληση στην Τουρκία να μην προχωρήσει στην αλλαγή του status του ναού της Αγίας Σοφίας, πραγματοποίησε την Πέμπτη ο Αμερικανός πρέσβης Σάμουελ Μπράουνμπακ, επικεφαλής της υπηρεσίας του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για θέματα διεθνούς θρησκευτικής ελευθερίας, με σχετική κοινοποίηση του στο Twitter.

«Η Αγία Σοφία έχει μεγάλη πνευματική και πολιτιστική αξία για δισεκατομμύρια πιστούς διαφορετικών θρησκειών από όλο τον κόσμο. Καλούμε την κυβέρνηση της Τουρκίας να διατηρήσει το status της ως Μνημείο Πολιτιστικής Κληρονομίας της UNESCO και να συνεχίσει να είναι ανοιχτή σε όλους υπό το τρέχον καθεστώς του μουσείου», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αμερικανός πρέσβης, στη σχετική κοινοποίηση του στο Twitter.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Οι Valsia στο Κανάλι Ενα 90.4

Η Βαλέρια Δημητριάδου και η Αθανασία Κουρκάκη φιλοξενήθηκαν από την εκπομπή σε “πρώτο ενικό” των Νίκου Παπαϊωάννου και Σπύρου Μιχαλόπουλου στο Κανάλι ένα στους 90,4 FM (www.kanaliena.gr). Οι δυο perfomers ηθοποιοί που συνθέτουν, παίζουν όργανα και τραγουδούν με το σχήμα τους Valsia έδωσαν προσκλήσεις για την ανατρεπτική “Σταχτομπούτα” τους και[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *