ΗΠΑ: Τα τροχαία η κύρια αιτία θανάτου για παιδιά 1-13 ετών

Η κύρια αιτία θανάτου για παιδιά ηλικίας από 1 έως 13 ετών προέρχεται από τα τροχαία ατυχήματα. Αυτό αναφέρει έρευνα που πραγματοποίησαν τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) στις Η.Π.Α, επισημαίνοντας την σπουδαιότητα του προβλήματος.

Από αυτά τα περισσότερα παιδιά θα μπορούσαν να είχαν σωθεί αν οι γονείς χρησιμοποιούσαν παιδικά καθίσματα ή αν τα χρησιμοποιούσαν σωστά και πάντα σύμφωνα με το εγχειρίδιο του κατασκευαστή. Η έρευνα αναφέρει ότι οι περισσότερες εταιρείες που ασχολούνται με την κατασκευή παιδικών καθισμάτων δαπανούν πολλές εργατοώρες καθημερινά για να βελτιώσουν το προϊόν τους.

Προτρέπουν μάλιστα τους γονείς πριν να χρησιμοποιήσουν τα παιδικά καθίσματα να διαβάζουν προσεχτικά τις οδηγίες χρήσης τόσο για να διασφαλίσουν την σωστή εγκατάστασή του στο αυτοκίνητό τους, όσο και για την ορθή χρήση του.

Να επισημάνουμε, ωστόσο, ότι όλα τα παιδικά καθίσματα αυτοκινήτων δεν ταιριάζουν σε όλα τα οχήματα και η επιλογή του κατάλληλου συστήματος συγκράτησης των παιδιών πρέπει να είναι αποτέλεσμα μεγάλης έρευνας.

 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αυστραλία: Αυξάνει τις αμυντικές δαπάνες κατά 30 δισ. δολάρια

Της Έλενας Στάθου… Με αφορμή την ολοένα αυξανόμενη ένταση στην περιοχή Ασίας – Ειρηνικού και την άνοδο της ισχύος της Κίνας, η Αυστραλία  αποφάσισε να αυξήσει τις αμυντικές της δαπάνες κατά 30 σχεδόν δισεκατομμύρια δολάρια την επόμενη δεκαετία. Αυτό ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας Μάλκολμ Τέρνμπουλ, ο οποίος υποστήριξε πως[…]

Περισσότερα »

Αεροπειρατεία Μάλτα: Επιβάτες αφέθηκαν ελεύθεροι

Δύο ομάδες – κυρίως γυναίκες και παιδιά- αφέθηκαν ελεύθεροι από τους δύο αεροπειρατές που έχουν καταλάβει λιβυκό αεροσκάφος και το έχουν οδηγήσει στο αεροδρόμιο της Μάλτας, δίχως μέχρι στιγμής κάτω από ποιες προϋποθέσεις και τι είδους συμφωνία έχει επιτευχθεί. Όπως αναφέρει σε ανάρτησή του στο Twitter ο πρωθυπουργός της Μάλτας Τζόζεφ[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *