ΙΣΑ: Επιστολή στον ΕΟΠΥΥ για τα «αλλότρια καθήκοντα» που τους επιβάλλει

Επιστολή προς τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ, Β. Πλαγιανάκο απέστειλε ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, ζητώντας την άμεση ανάκληση αποφάσεων που επιχειρούν να επιφορτίσουν τους ιατρούς με άλλα καθήκοντα.

Ειδικότερα, ο ΕΟΠΥΥ είχε καλέσει τους γιατρούς να ζητούν από τους ασθενείς – δικαιούχους του ΕΚΑΣ πρόσφατη τεκμηρίωση, αλλά και τις αποφάσεις από Ειδικές Επιτροπές, για την απόδειξη του ποσοστού αναπηρίας τους, προκαλώντας την αντίδραση του ΙΣΑ που σημείωσε πως «οι γιατροί δεν είναι γραφείο συλλογής δημοσίων εγγράφων ούτε δικαιολογητικών».

Ο Ιατρικός Σύλλογος υποστηρίζει ότι η συλλογή δημοσίων εγγράφων εκφεύγει των ιατρικών καθηκόντων, παρεμποδίζει την άσκηση της ιατρικής και διαταράσσει τη σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ γιατρού και ασθενή, αφού ο θεράπων ιατρός εμφανίζεται ως δημόσιος υπάλληλος, αρμόδιος για τη συλλογή δικαιολογητικών.

Ο ΙΣΑ ζητά να υπάρξει διασύνδεση μεταξύ ΚΕΠΑ και ΗΔΙΚΑ, καθώς οι συμβεβλημένοι ιατροί είναι επιστήμονες, λειτουργοί της υγείας και όχι υπάλληλοι του ΕΟΠΥΥ.

Επιπρόσθετα ο ΕΟΠΥΥ, ζητά από τους εργαστηριακούς ιατρούς να προσκομίσουν τα στοιχεία επιστημονικά υπευθύνων, εργαζομένων αλλά και των μηχανημάτων που είναι εγκατεστημένα στο φορέα τους, με αναφορά μάλιστα στα ειδικότερα χαρακτηριστικά τους (serial number κλπ), ενώ μάλιστα τίθεται προθεσμία, κατά τρόπο εκβιαστικό που δεν συνάδει με την ιδιότητα των ιατρών ως αντισυμβαλλόμενων.

Ο ΙΣΑ καταλήγει στην επιστολή του ζητώντας να γίνει άμεση ανάκληση των παραπάνω ώστε να απαλλαχθούν οι γιατροί από αλλότρια καθήκοντα, με γνώμονα το συμφέρον των ασθενών και την ποιότητα των παρεχομένων υπηρεσιών.

 

in.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ανθρωποθυσία 41χρονης στη Γλυφάδα από σατανιστή

Σοκ προκαλεί η ανθρωποθυσία 41χρονης στη Γλυφάδα που δολοφονήθηκε ανήμερα του Πάσχα από σατανιστή. Ο 22χρονος δράστης φέρεται να υποστήριξε πως η γυναίκα ήταν προσφορά στον σατανά και ότι σχεδίαζε νέα θυσία στις 21 Ιουνίου. Bio Latest Posts Θοδωρής Ασβεστόπουλος Latest posts by Θοδωρής Ασβεστόπουλος (see all) Καραμανλής: Άμεση ανανέωση[…]

Περισσότερα »

Παραμένουν τα προβλήματα σε πολλές περιοχές της χώρας λόγω «Αριάδνης»

Την ικανοποίησή του σε γενικές γραμμές, για την κατάσταση στη χώρα παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες, εξέφρασε ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Γιάννης Καπάκης, μιλώντας στο “Πρακτορείο 104,9 FM”. “Σήμερα είναι η 7η μέρα κακοκαιρίας. Ελπίζουμε να είναι και η τελευταία, χωρίς να λέμε φυσικά ότι τα προβλήματα θα εξαφανιστούν ως[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *