ΙΣΑ: Επιστολή στον ΕΟΠΥΥ για τα «αλλότρια καθήκοντα» που τους επιβάλλει

Επιστολή προς τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ, Β. Πλαγιανάκο απέστειλε ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, ζητώντας την άμεση ανάκληση αποφάσεων που επιχειρούν να επιφορτίσουν τους ιατρούς με άλλα καθήκοντα.

Ειδικότερα, ο ΕΟΠΥΥ είχε καλέσει τους γιατρούς να ζητούν από τους ασθενείς – δικαιούχους του ΕΚΑΣ πρόσφατη τεκμηρίωση, αλλά και τις αποφάσεις από Ειδικές Επιτροπές, για την απόδειξη του ποσοστού αναπηρίας τους, προκαλώντας την αντίδραση του ΙΣΑ που σημείωσε πως «οι γιατροί δεν είναι γραφείο συλλογής δημοσίων εγγράφων ούτε δικαιολογητικών».

Ο Ιατρικός Σύλλογος υποστηρίζει ότι η συλλογή δημοσίων εγγράφων εκφεύγει των ιατρικών καθηκόντων, παρεμποδίζει την άσκηση της ιατρικής και διαταράσσει τη σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ γιατρού και ασθενή, αφού ο θεράπων ιατρός εμφανίζεται ως δημόσιος υπάλληλος, αρμόδιος για τη συλλογή δικαιολογητικών.

Ο ΙΣΑ ζητά να υπάρξει διασύνδεση μεταξύ ΚΕΠΑ και ΗΔΙΚΑ, καθώς οι συμβεβλημένοι ιατροί είναι επιστήμονες, λειτουργοί της υγείας και όχι υπάλληλοι του ΕΟΠΥΥ.

Επιπρόσθετα ο ΕΟΠΥΥ, ζητά από τους εργαστηριακούς ιατρούς να προσκομίσουν τα στοιχεία επιστημονικά υπευθύνων, εργαζομένων αλλά και των μηχανημάτων που είναι εγκατεστημένα στο φορέα τους, με αναφορά μάλιστα στα ειδικότερα χαρακτηριστικά τους (serial number κλπ), ενώ μάλιστα τίθεται προθεσμία, κατά τρόπο εκβιαστικό που δεν συνάδει με την ιδιότητα των ιατρών ως αντισυμβαλλόμενων.

Ο ΙΣΑ καταλήγει στην επιστολή του ζητώντας να γίνει άμεση ανάκληση των παραπάνω ώστε να απαλλαχθούν οι γιατροί από αλλότρια καθήκοντα, με γνώμονα το συμφέρον των ασθενών και την ποιότητα των παρεχομένων υπηρεσιών.

 

in.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ: Αυτές τις περιοχές θα «σαρώσει» η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες

Μπορεί να πιστεύαμε πως το καλοκαίρι ήρθε για να… μείνει, ο καιρός φαίνεται όμως πως έχει άλλες διαθέσεις καθώς μέχρι και την ερχόμενη Τετάρτη, το σκηνικό αλλάζει ριζικά και φέρνει καταιγίδες και χαλάζι σχεδόν σε όλη την Ελλάδα. Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού που εξέδωσε η ΕΜΥ, θα επηρεαστούν: Την Παρασκευή (04/05/2018): Πιθανόν τις απογευματινές ώρες η Ήπειρος,[…]

Περισσότερα »

Έλεγχοι για αδήλωτη εργασία στις τουριστικές περιοχές

Εντολή στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ) και την Ειδική Υπηρεσία Ελέγχων Ασφάλισης (ΕΥΠΕΑ) να προβούν άμεσα σε έκτακτους και στοχευμένους ελέγχους για αδήλωτη εργασία στις περιοχές του κέντρου της Αθήνας, της Ανατολικής Αττικής, του Πειραιά, της Κω, της Αχαΐας και του Λασιθίου, έδωσε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, όπως ανακοινώθηκε.[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *