Ισχυρή έκρηξη και φωτιά στο κέντρο της Νέας Υόρκης

Σοκ στις ΗΠΑ και στη Νέα Υόρκη, στο κέντρο της οποίας είχαμε ισχυρότατη έκρηξη και φωτιά, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τουλάχιστον 35 άνθρωποι εκ των οποίων ο ένας σοβαρά.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες από αμερικανικά ΜΜΕ αρχικά κινητοποιήθηκε η αντιτρομοκρατική.

Οι ειδικά εκπαιδευμένοι άνδρες των αμερικανικών δυνάμεων διενήργησαν έλεγχο, ωστόσο αποδείχθηκε ότι δεν είχε τοποθετηθεί εκρηκτικός μηχανισμός.

Η έκρηξη και η φωτιά που ακολούθησε, προκλήθηκαν από διαρροή σε καυστήρα πετρελαίου, ο οποίος βρισκόταν στο υπόγειο ενός εκ των κτιριακών συγκροτημάτων που τυλίχθηκαν στις φλόγες.

Η έκρηξη σημειώθηκε στη συμβολή των οδών West Broadway και Murray, περιοχή TriBeCa στο κέντρο της Νέας Υόρκης και η φωτιά εξαπλώθηκε σε 12 πολυκατοικίες οι οποίες εκκενώθηκαν.

Αρχικά υπήρχαν αναφορές για ύποπτο πακέτο που είχε βρεθεί μόλις τρία τετράγωνα μακριά από τον Πύργο Freedom, στο πρώην Κέντρο του Παγκόσμιου Εμπορίου στο κέντρο του Μανχάταν. Ωστόσο, το ύποπτο πακέτο ερευνήθηκε και δεν υπήρχε κάποια σχέση.

Στην περιοχή έχει σπεύσει και το FBI.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βόρεια Θάλασσα: Περιοχή αυξημένου Ρωσικού ενδιαφέροντος

«Δυνατά» παίζει στη Βόρεια Θάλασσα η Ρωσία καθώς εταιρείες της προχωρούν σε συμφωνίες στρατηγικής δεκαετιών προκειμένου να κυριαρχήσουν στη Βόρεια θάλασσα με κατασκευές νεότευκτων πλοίων τα οποία θα μεταφέρουν φυσικό αέριο. Η ρωσική εταιρεία Sovcomflot , σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, υπέγραψε συμφωνία με τον επίσης ρωσικών συμφερόντων ενεργειακό κολοσσό[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *