ΡΑΕ: Εισήγηση για δωρεάν ρεύμα σε νοικοκυριά με χαμηλό εισόδημα

Δωρεάν ρεύμα για τα πολύ φτωχά νοικοκυριά, καθώς και αλλαγές στα κοινωνικά τιμολόγια αναμένεται να εισηγηθεί η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας. Θα προτείνει επίσης να διορθωθούν οι στρεβλώσεις στον τρόπο υπολογισμού των χρεώσεων για τις Υπηρεσίες Κοινής Ωφέλειας, οι οποίες φούσκωσαν χιλιάδες λογαριασμούς ρεύματος. 

Δωρεάν ρεύμα σε νοικοκυριά με πενιχρό εισόδημα, όπως αυτά που ζουν με τα επιδόματα της πρόνοιας, θα εισηγηθεί η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας στο υπουργείο Περιβάλλοντος. Η πρόταση θα συνδυαστεί με αλλαγές των εισοδηματικών κριτηρίων για ένταξη στο κοινωνικό οικιακό τιμολόγιο προκειμένου να έχουν φθηνότερο ρεύμα όσοι έχουν πραγματικά ανάγκη.

Η εισήγηση της ΡΑΕ θα είναι έτοιμη έως το τέλος Ιουνίου. Θα περιλαμβάνει και επανεξέταση του τρόπου που υπολογίζονται οι χρεώσεις για τις Υπηρεσίες Κοινής Ωφελείας, δηλαδή για την ηλεκτροδότηση των νησιών και το κοινωνικό τιμολόγιο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σοκ στο Βόλο: 78χρονος παρενοχλούσε σεξουαλικά 9χρονο

Νέα υπόθεση φρίκης με θύμα 9χρονο αγοράκι από το Βόλο και φερόμενο ως θύτη έναν 78χρονο, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας. Ο 78χρονος, σύμφωνα με δημοσίευμα του taxidromos.gr, κατηγορήθηκε ότι έδειχνε τα γεννητικά του όργανα στον 9χρονο και τον καλούσε να τον χαϊδέψει, προτρέποντας μάλιστα στο μικρό να κατεβάσει και ο ίδιος τα[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *