Ιστορίες του Πειραιά… και Ιστορία στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Ιστορίες του Πειραιά και Ιστορία με την Μαρία Ευθυμίου Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Ιστορίας του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 7μμ  Φουαγέ του ΔΘΠ.

To Δημοτικό Θέατρο Πειραιά στο πλαίσιο του κύκλου Ιστορίες του Πειραιά διοργανώνει σειρά εκδηλώσεων – συζητήσεων  όπου η Ιστορία συναντάει τις Ιστορίες του Πειραιά.

 Η Μαρία Ευθυμίου, αναπληρώτρια Καθηγήτρια Ιστορίας του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου ανοίγει τον κύκλο αυτών των συζητήσεων  την Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2019, στις 7μμ στο Φουαγέ του ΔΘΠ  με θέμα “Από τον Καραΐσκάκη στο “Καραΐσκάκη”… η μάχη του Φαλήρου και ο θάνατος του Καραϊσκάκη”

Σύντομη παρέμβαση θα  κάνει ο δημοσιογράφος Γιάννης  Κλάδης για το «Καραϊσκάκη».

Την επιμέλεια των εκδηλώσεων Ιστορίες του Πειραιά… και Ιστορία έχει η Αγγελική Φωτοπούλου.

Επιλέγοντας καθοριστικά γεγονότα, σημαντικά πρόσωπα, και ποικίλα στιγμιότυπα της πορείας της πόλης μέσα στο χρόνο, συνδέεται το χτες με το σήμερα και το αύριο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βιβλίο: Κυριακή Γεροζήση: «Φάλτσο η πορεία»

ΚΥΡΙΑΚΗ ΓΕΡΟΖΗΣΗ  «Φάλτσο η πορεία»  ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΕΝΤΟΣ Η έλλειψη οξυγόνου συνέχιζε να την οδηγεί σε σκέψεις μπερδεμένες, εφιαλτικές. Είχε την εντύπωση ότι βυθιζόταν σ` ένα από τα ναυάγια του Αιγαίου τα οποία είχαν συγκλονίσει το Πανελλήνιο. Πνιγόταν σ` ένα από τα παμπάλαια σαπιοκάραβα… Στα ανοιχτά της θάλασσας, αναρωτιόταν αν ήταν[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *