Ιστορίες του Πειραιά… και Ιστορία στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Ιστορίες του Πειραιά και Ιστορία με την Μαρία Ευθυμίου Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Ιστορίας του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 7μμ  Φουαγέ του ΔΘΠ.

To Δημοτικό Θέατρο Πειραιά στο πλαίσιο του κύκλου Ιστορίες του Πειραιά διοργανώνει σειρά εκδηλώσεων – συζητήσεων  όπου η Ιστορία συναντάει τις Ιστορίες του Πειραιά.

 Η Μαρία Ευθυμίου, αναπληρώτρια Καθηγήτρια Ιστορίας του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου ανοίγει τον κύκλο αυτών των συζητήσεων  την Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2019, στις 7μμ στο Φουαγέ του ΔΘΠ  με θέμα “Από τον Καραΐσκάκη στο “Καραΐσκάκη”… η μάχη του Φαλήρου και ο θάνατος του Καραϊσκάκη”

Σύντομη παρέμβαση θα  κάνει ο δημοσιογράφος Γιάννης  Κλάδης για το «Καραϊσκάκη».

Την επιμέλεια των εκδηλώσεων Ιστορίες του Πειραιά… και Ιστορία έχει η Αγγελική Φωτοπούλου.

Επιλέγοντας καθοριστικά γεγονότα, σημαντικά πρόσωπα, και ποικίλα στιγμιότυπα της πορείας της πόλης μέσα στο χρόνο, συνδέεται το χτες με το σήμερα και το αύριο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

«Ο Καραγκιόζης και οι πειρατές» στο Βεάκειο

Η παιδική παράσταση «Ο Καραγκιόζης και οι πειρατές» από το θέατρο σκιών Αθανασίου ανεβαίνει απόψε στις εννέα και μισή στο Βεάκειο θέατρο στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων του δήμου Πειραιά. Προπώληση εισιτήριων: Εκδοτήρια δημοτικού θεάτρου Πειραιά, Λεωφ. Βασ. Γεωργίου, Πειραιάς Ώρες: 10:00 – 14:00 (Δευτέρα – Παρασκευή). Τηλ.: 210 –[…]

Περισσότερα »

Βιβλίο: Το τεμπέλικο μυρμήγκι (Εκδόσεις Μεταίχμιο)

Από την Κατερίνα Παπαγεωργίου… Η Ιωάννα Μπουλντούμη, γεννημένη στον Πειραιά, όπου ζει μέχρι σήμερα, ενώ έχει σπουδάσει επικοινωνία και διοίκηση επιχειρήσεων, γράφει εδώ και χρόνια με φαντασία και χιούμορ

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *