Κ. Γαβρόγλου: Εισαγωγή στα πανεπιστήμια με απολυτήριο Λυκείου

«Φάντασμα» χαρακτήρισε ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου την τρίτη Λυκείου, σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση προωθεί ρύθμιση για να της δώσει ουσιαστικό περιεχόμενο.

Μιλώντας στη Βουλή κατά τη συζήτηση του Προϋπολογισμού, έκανε λόγο για μία τρίτη λυκείου με λιγότερα μαθήματα και πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση με το απολυτήριο, το οποίο όπως είπε θα είναι αναβαθμισμένο.

Ο υπουργός Παιδείας αναφέρθηκε στον διορισμό 15.000 μόνιμων εκπαιδευτικών μέσα στην επόμενη τριετία, ενώ πρόσθεσε ότι διορίζονται 600 εκπαιδευτικοί που έχουν δικαστικές αποφάσεις και ταλαιπωρούνται από το 2008.

Επιπλέον, έδωσε έμφαση και στην ένταξη 8.000 προσφυγόπουλων στην εκπαίδευση, ενώ μίλησε για πρωτοβουλίες στην ειδική αγωγή.

Παράλληλα, κατηγόρησε την αντιπολίτευση ότι «βλέπει» την εκπαίδευση σαν προϊόν εμπορεύματος.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Στη Βουλή ρύθμιση για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς – Μετάθεση στην Τουρκία

Τις επόμενες μέρες αναμένεται να προωθηθεί στη Βουλή η νομοθετική ρύθμιση, που θα ανοίξει τον δρόμο για την αποφυλάκιση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται σε φυλακές υψίστης ασφαλείας στην Τουρκία. Μέσω της ρύθμισης, που θα κατατεθεί στη Βουλή, οι στρατιωτικοί μετατίθενται στην Τουρκία, έχουν σταθερή κατοικία που, σε επίπεδο νομικής αντιμετώπισης, το Δικαστήριο της Τουρκίας πρέπει να το[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *