Κ. Μητσοτάκης: Στον Πειραιά για την πρώτη μέρα της εστίασης

Tου Νίκου Παρασκευά

Τον Πειραιά επέλεξε για να παρακολουθήσει την πρεμιέρα της επαναλειτουργίας των καταστημάτων εστίασης, μετά τη λαίλαπα του κορωνοϊού, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο Πρωθυπουργός κατέβηκε με απόλυτη μυστικότητα στον Πειραιά, μάλιστα ο επικεφαλής της προσωπικής του ασφάλειας και ο εκπρόσωπος του Γραφείου Τύπου του Μαξίμου, όταν μας είδαν μας συνέστησαν να παρακολουθούμε από μακριά τα τεκταινόμενα, διότι επιθυμία του Προέδρου της Κυβερνήσεως ήταν να παραμείνει ιδιωτική αυτή η επίσκεψη.

Αυτό όμως δεν μας εμπόδισε να παρακολουθήσουμε την πορεία του Πρωθυπουργού και να καταγράψουμε τα όσα είπε στον κόσμο αλλά και τα όσα του είπαν οι θαμώνες των μαγαζιών.

 Ο κ. Μητσοτάκης έφθασε στις 12.20μμ στο Πασαλιμάνι στη διασταύρωση των οδών Ζέας και Τρύφωνος Μουτσοπούλου, μπήκε μέσα στην πλατεία Κανάρη πέρασε απ’ όλα τα μαγαζιά της λεγόμενης “Πασαρέλας”, έφθασε στην Γρηγ. Λαμπράκη, πέρασε απέναντι στη Σωτήρος Διός την ανέβηκε έστριψε στην Καραϊσκου έφθασε στο Δημαρχείο, συνέχισε στη Δραγάτση και από εκεί έφυγε για την Πειραιώς.

Ο Πρωθυπουργός ήταν ιδιαίτερα ευδιάθετος γιατί από την αρχή που βρέθηκε στο Πασαλιμάνι έγινε δεκτός με χειροκροτήματα από τους θαμώνες των μαγαζιών κάτι που όπως είπε δείχνει ότι ο κόσμος τον εμπιστεύεται και ότι επιδοκιμάζει τους μέχρι τώρα χειρισμούς του στο θέμα της πανδημίας, αλλά και της επιστροφής στην κανονικότητα.

Μιλώντας με θαμώνες και περαστικούς αντάλλαξε απόψεις για το άνοιγμα των καταστημάτων, ενώ στους επιχειρηματίες της εστίασης με τους οποίους συνομίλησε εξέφρασε την ικανοποίησή του επειδή τόσο αυτοί όσο και οι πελάτες τους ακολούθησαν πιστά τις οδηγίες που έχουν δοθεί.

Ανεβαίνοντας τη Σωτήρος, ο Πρωθυπουργός είδε μια παρέα μαθητών και τους ρώτησε γιατί τέτοια ώρα βρίσκονται στο δρόμο και αν έχουν κάνει κοπάνα. Του απάντησαν όμως ότι είχαν τελειώσει το μάθημά τους και ότι πήγαιναν σπίτια τους. Σε άλλη παρέα παιδιών ο Πρωθυπουργός ρώτησε τι ομάδα είναι, ενώ ανεβαίνοντας συνάντησε δυο πλανόδιους οργανοπαίχτες τους οποίους ρώτησε τι κάνουν. Αυτοί του απάντησαν ότι βρίσκονται στο δρόμο κυνηγώντας πενταροδεκάρες γιατί δεν βρίσκουν δουλειά δεδομένου ότι οι καλλιτέχνες και οι ηθοποιοί χτυπήθηκαν περισσότερο απ’ όλους από την πανδημία.  Ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι ο κορωνοϊός μας έπληξε όλους, άλλους λίγο άλλους πολύ, για αυτό έσπευσε να ανακοινώσει εγκαίρως μέτρα για την στήριξη όσων επλήγησαν μεταξύ των οποίων και οι μουσικοί. Τους είπε μάλιστα, ότι την επόμενη φορά θα τους συναντήσει στο μαγαζί όπου θα εργάζονται.

 Τον Πρωθυπουργό στην Σωτήρος συνόδευε ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Νίκος Μανεσίωτης και ο Αντίδημαρχος Προσόδων Γρηγόρης Καψοκόλης, ενώ στην Σωτήρος συνάντησε και Εντεταλμένο Δημοτικό Σύμβουλό Προσόδων Τάσο Μαρκαριάν  Με τους καταστηματάρχες με τους οποίους συνομίλησε ο κ Μητσοτάκης εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι υπάρχει ακόμα χρόνος για να επουλωθεί ένα μέρος από τις πληγές που προκάλεσε ο κορωνοϊός, ενώ τόνισε ότι και τα μέτρα που έχει πάρει η Κυβέρνηση θα λειτουργήσουν προς αυτή την κατεύθυνση.

Μπροστά από το Δημαρχείο τον Πρωθυπουργό περίμενε ο Δήμαρχος Γιάννης Μώραλης, με την Αντιδήμαρχο Παιδείας Ασπασία Αλυγιζάκη ενώ παρίστατο και η σύμβουλος του συνδυασμό του Νίκου Βλαχάκου, Πασχαλίνα Καλαγία.

Ο Δήμαρχος είπε στον κ. Μητσοτάκη ότι είναι μεγάλη τιμή για την πόλη να ξεκινάει την περιοδεία του για την επαναλειτουργία των καταστημάτων εστίασης από τον Πειραιά και ο κ. Μητσοτάκης απάντησε ότι θα έρθει και άλλες φορές στην πόλη μας γιατί σύντομα θα εγκαινιάσει του σταθμούς του Μετρό στη Νίκαια και τον Κορυδαλλό.  Είπε δε χαρακτηριστικά, στο Δήμαρχο ότι το Μετρό κατεβαίνει στον Πειραιά και θα είναι σύντομα εδώ, εντός των χρονικών ορίων που έχουν τεθεί. Αυτό, τόνισε ο Πρωθυπουργός, είναι δέσμευση δεν είναι υπόσχεση.

 Ο κ Μητσοτάκης έδειξε ιδιαίτερα ενημερωμένος για τα τεκταινόμενα στην πόλη, αφού είπε στον Δήμαρχο ότι είναι πολύ θετικό το γεγονός πως μπήκε μπροστά η αξιοποίηση του Πύργου και αυτό είναι κάτι που θα ανεβάσει σημαντικά την τοπική οικονομία και θα οδηγήσει την πόλη στην ανάπτυξη. Ο κ. Μώραλης συμφώνησε και είπε ότι είναι και άλλα μεγάλα έργα σε εξέλιξη στον Πειραιά και παρά τα προβλήματα που υπήρχαν με το λιμάνι αισιοδοξεί ότι η επόμενη μέρα θα βρει έναν διαφορετικό, ανεπτυγμένο και ισχυρό Πειραιά.  Ο κ. Μητσοτάκης είπε στον Δήμαρχο ότι πρέπει να υπάρξει μέριμνα ώστε να δοθεί μεγαλύτερος χώρος στα καταστήματα εστίασης για να αναπτύξουν τραπεζοκαθίσματα, καθώς οι περιορισμοί που υπάρχουν δεν τους επιτρέπουν να έχουν τον κόσμο που θέλουν στους χώρους που διαθέτουν και ο κ. Μώραλης απάντησε ότι ήδη έχει μιλήσει με τους εκπροσώπους των επιχειρηματιών και περιμένει τις προτάσεις τους για να βρεθούν λύσεις.

Στο τέλος της συνομιλίας που είχε με τον Πρωθυπουργό, ο Δήμαρχος του παρέδωσε μερικές μάσκες από αυτές που κατασκευάζονται για λογαριασμό του Δήμου και θα διατίθενται στα μαγαζιά της πόλης, προκειμένου με τα έσοδα που θα προκύπτουν να ενισχύεται το κοινωνικό έργο του Δήμου.

Ο Πρωθυπουργός τον ευχαρίστησε και στάθηκε περισσότερο στο κόκκινο χρώμα που έχουν οι μάσκες. Βεβαίως οι μάσκες κυκλοφορούν και σε άσπρο και σε μπλε χρώμα, αλλά στον Πρωθυπουργό δώσανε τις κόκκινες προφανώς λόγω Ολυμπιακού.

Παρόντες στη συνάντηση του Πρωθυπουργού με το Δήμαρχο ήταν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Τάκης Αβραμίδης, ο Πρόεδρος του ΕΒΕΠ Βασίλης Κορκίδης και ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επαγγελματηρίου Γιάννης Βουτσινάς.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Με τους «ισχυρούς της Ευρώπης» ο Τσίπρας

Στην Ιταλία και τη Λίμνη Κόμο του Τσερνόμπιο, μεταβαίνει σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας, για να λάβει μέρος σε διεθνές συνέδριο που διοργανώνει το ίδρυμα «Ambrosetti-The European House» στο πολυτελές ξενοδοχείο «Villa d’ Este». Μιλώντας στο ίδιο πάνελ με τον πρώην πρωθυπουργό της Ιταλίας Μάριο Μόντι και με θέμα τους «Συσχετισμούς[…]

Περισσότερα »

Γ. Δραγασάκης: Έχουμε τα μέσα να αντιμετωπίσουμε τις ιταλικές αναταράξεις

Μήνυμα ότι η Ελλάδα έχει πλέον τα μέσα να αντιμετωπίσει τις αναταράξεις που προκαλούν οι πολιτικές εξελίξεις στην Ιταλία και ενδεχομένως στην Ισπανία, έστειλε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Γιάννης Δραγασάκης, μιλώντας νωρίτερα στη Βουλή. «Υπάρχουν εξωγενείς εξελίξεις, οι οποίες επηρεάζουν τις αγορές σε πολλές χώρες και στη δική μας.[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *