Κ. Ρέγκλινγκ: Το ελληνικό χρέος θα μειωθεί κατά 20 ποσοστιαίες μονάδες

Σημαντικό βήμα για τη βελτίωση της βιωσιμότητας του χρέους χαρακτήρισε τα μέτρα που εγκρίθηκαν από τον ΕΜΣ και το ΕΤΧΣ, ο Κλάους Ρέγκλινγκ.

Ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας εκτιμά πως όταν αυτά τα μέτρα εφαρμοστούν πλήρως, θα μειώσουν τον λόγο του ελληνικού χρέους προς το ΑΕΠ περίπου 20 ποσοστιαίες μονάδες μέχρι το 2060 και επισημαίνει πως τα ουσιαστικά μέτρα ελάφρυνσης του χρέους την Ελλάδα δεν φέρουν δημοσιονομικές επιπτώσεις για τα κράτη-μέλη του ESM.

Σημειώνει δε πως η απόλυτη επιτυχία του προγράμματος έγκειται στη συνεχιζόμενη εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων από την ελληνική κυβέρνηση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πρόδηλο το ενδιαφέρον της Κόρεας για το car-terminal του ΟΛΠ

Με πολυμελή αντιπροσωπεία βουλευτών του Κοινοβουλίου της Δημοκρατίας της Κορέας και τον Πρέσβη της Κορέας συναντήθηκαν στον ΟΛΠ ο Πρόεδρος και επιτελικά στελέχη του Οργανισμού. Το κύριο ενδιαφέρον της αντιπροσωπείας εστιάσθηκε στην αναπτυξιακή διαδικασία και τη μεγέθυνση του Λιμένα Πειραιά και στις δυνατότητες ανταλλαγής τεχνογνωσίας και εμπειριών σε θέματα λιμενικής[…]

Περισσότερα »

Δεν συμμερίζεται το Βερολίνο τις απόψεις Ομπάμα για το ελληνικό χρέος

Επόμενος σταθμός για τον Μπαράκ Ομπάμα είναι το Βερολίνο. Αν και ο Αμερικανός πρόεδρος αναμένεται να αναφερθεί στο ζήτημα της απομείωσης του ελληνικού χρέους, ο γερμανικός Τύπος εκτιμά ότι δεν τίθεται θέμα αλλαγής στάσης του Βερολίνου. Στις 19:00, ώρα Ελλάδος αναμένεται να φτάσει ο Μπαράκ Ομπάμα στο Βερολίνο. Η συνάντηση[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *