Κ. Ρέγκλινγκ: Το ελληνικό χρέος θα μειωθεί κατά 20 ποσοστιαίες μονάδες

Σημαντικό βήμα για τη βελτίωση της βιωσιμότητας του χρέους χαρακτήρισε τα μέτρα που εγκρίθηκαν από τον ΕΜΣ και το ΕΤΧΣ, ο Κλάους Ρέγκλινγκ.

Ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας εκτιμά πως όταν αυτά τα μέτρα εφαρμοστούν πλήρως, θα μειώσουν τον λόγο του ελληνικού χρέους προς το ΑΕΠ περίπου 20 ποσοστιαίες μονάδες μέχρι το 2060 και επισημαίνει πως τα ουσιαστικά μέτρα ελάφρυνσης του χρέους την Ελλάδα δεν φέρουν δημοσιονομικές επιπτώσεις για τα κράτη-μέλη του ESM.

Σημειώνει δε πως η απόλυτη επιτυχία του προγράμματος έγκειται στη συνεχιζόμενη εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων από την ελληνική κυβέρνηση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Υπ.Εργασίας: Πρόοδος στις διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς

Σε θετικό κλίμα στα θέματα που συζητήθηκαν συνεχίστηκε η διαπραγμάτευση με τους θεσμούς για το κλείσιμο της τρίτης αξιολόγησης. Όπως αναφέρουν πηγές προσκείμενες στο υπουργείο Εργασίας, στο στάδιο της συμφωνίας βρίσκεται το ζήτημα της ρύθμισης οφειλών προς τα ασφαλιστικά Ταμεία, στο πλαίσιο του εξωδικαστικού συμβιβασμού, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται οι[…]

Περισσότερα »

Μίνι τραπεζικό κραχ σε Ιταλία Γερμανία Γαλλία και Βρετανία

Μίνι κραχ βιώνουν οι ευρωπαϊκές τράπεζες από χθες, την πρώτη “εργάσιμη” ημέρα μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των stress tests, τα οποία όπως αποδεικνύεται κάθε άλλο παρά καθησύχασαν για την ανθεκτικότητά τους. Αντίθετα, όπως σημειώνει και η JP Morgan, έβγαλαν στο φως τις κεφαλαιακές ανάγκες πολλών από αυτές, ενώ σύμφωνα με την Goldman Sachs[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *