Κ. Σημίτης: Επικίνδυνη πορεία στις ελληνοτουρκικές σχέσεις – Να ληφθουν μέτρα από την Ε.Ε.

Την άποψη ότι η Ελλάδα θα πρέπει να προτρέψει την Ευρωπαϊκή Ένωση, ώστε να διασφαλιστούν μέτρα προστασίας για την χώρα, έναντι της τουρκικής κλιμακούμενης έντασης, εξέφρασε σε παρέμβασή του ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης.

Σύμφωνα με τον κ. Σημίτη, στα μέτρα αυτά θα πρέπει να περιλαμβάνεται και ο «ακόμη ανεκπλήρωτος όρος της απόφασης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στο Ελσίνκι (1999), δηλαδή ο όρος προς την Τουρκία να επιλύει ειρηνικά τις διαφορές της με τους γείτονες σε διμερές επίπεδο και σε περίπτωση αδιεξόδου επίλυσής τους, να προσφεύγει στο Διεθνές Δικαστήριο για επίλυση».

«Ο κανόνας αυτός θα πρέπει να ισχύσει, κάτω από τις σημερινές συνθήκες οπωσδήποτε στις σχέσεις της Τουρκίας με τα μέλη της Ένωσης και θα πρέπει να συνοδεύεται και από περιοδικό έλεγχο, ώστε να ελέγχεται η πρόοδος της εφαρμογής του», σημείωσε.

Παράλληλα, ο πρώην πρωθυπουργός έκανε λόγο για επικίνδυνη πορεία στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, όπου κυριαρχεί αντιπαλότητα και κλιμακούμενη ένταση, καθώς ένα τυχαίο γεγονός μπορεί να προκαλέσει μία μη ελέγξιμη αναμέτρηση.

«Η ειρήνη στην περιοχή αφορά το σύνολο της Ένωσης. Μια χώρα υποψήφια, μέλος της Ένωσης, δεν μπορεί να αμφισβητεί τα σύνορα των μελών της Ένωσης και να ζητά την αναθεώρησή τους. Η ρύθμιση αυτή είναι ο μόνος τρόπος να προστατευθεί η χώρα από κατασκευασμένες ή τυχαίες κρίσεις», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

“Αδιανόητο να δεσμεύσει ο κ. Τσίπρας τη χώρα για άλλα 40 χρόνια”

«Το να σχολιάζει κανείς τις συνεχείς αλλαγές θέσεων του κ. Τσίπρα δεν έχει νόημα. Όπως δεν έχει νόημα να παίρνει κανείς στα σοβαρά τις υποσχέσεις του. Με τη συνέπεια και την ειλικρίνεια δεν είχε άλλωστε ποτέ καλές σχέσεις», σχολίασε ο εκπρόσωπος του Ποταμιού, Δημήτρης Τσιόδρας τις σημερινές δηλώσεις του πρωθυπουργού.[…]

Περισσότερα »

Σχόλιο Ιερώνυμου για αλλαγή φύλου στα 15: «Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο»

Στο σκεπτικό της Συνόδου, σημειώνεται μεταξύ άλλων πως «το προτεινόμενο Νομοσχέδιο προκαλεί το αίσθημα της κοινωνίας, τορπιλίζει τον ιερό θεσμό της οικογένειας» και καλεί τον πολιτικό κόσμο «να αρθεί στο ύψος της ευθύνης και αποστολής του και πέρα από πολιτικά ιδεολογήματα, προκαταλήψεις και την επίκληση του ανεξέλεγκτου δικαιωματισμού, να αποσύρει[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *