Κ. Τσουκαλάς: Άμεση καταβολή προσωρινής σύνταξης στους εν αναμονή συνταξιούχους

 

 

Για το θέμα των εκκρεμών συντάξεων μίλησε στο Κανάλι Ένα και την εκπομπή «Πρωινή Ενημέρωση» με την δημοσιογράφο Λία Λάππα, ο νομικός – εργατολόγος Κώστας Τσουκαλάς.

«Έχουμε την είδηση ότι θα συσταθεί θέση project manager για τις εκκρεμείς συντάξεις. Όμως η λύση δεν είναι αυτή, αλλά να υπάρχει προσωπικό καθώς και να μην γίνονται μετακομίσεις για τα γραφεία των υπηρεσιών», υποστήριξε ο κ. Τσουκαλάς.

Όπως είπε χαρακτηριστικά, «Δεν φτάνουν οι υπάλληλοι που εργάζονται στις υπηρεσίες και δεν υπάρχει επιχειρησιακό σχέδιο», αναφέροντας παράδειγμα υπηρεσίας η οποία βασίζεται σε έναν υπάλληλο, ο οποίος όταν απουσιάζει δεν εξυπηρετείται το κοινό.

Παράλληλα ο κ. Τσουκαλάς σημείωσε ότι «μόνο το 1/3 των εν αναμονή συνταξιούχων λαμβάνει την προσωρινή σύνταξη», προσθέτοντας πως «το ζήτημα της επιτάχυνσης των εκκρεμών συντάξεων συνδέεται με την επιτάχυνση της έκδοσης των νέων συντάξεων».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

“Αποστειρωτικό” το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης

Στον «αποστειρωτικό» χαρακτήρα του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας έναντι ενδεχόμενης «μόλυνσης» που θα μπορούσε να προκαλέσει επιδείνωση της ελληνικής κρίσης αναφέρθηκε από τη Φρανκφούρτη ο πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι. «Είδαμε μια περαιτέρω πτώση στις αποδόσεις των ομολόγων και άλλων πρώην προβληματικών χωρών παρά την ανανεωμένη κρίση[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *