Κ. Ζιώρη: Τα νοσοκομεία έχουν γίνει γκέτο παρανόμων

του Θοδωρή Ασβεστόπουλου

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας με κύριο αίτημα την εξάλειψη της παράνομης εργασίας στους χώρους των νοσηλευτικών ιδρυμάτων όλης της χώρας, πραγματοποίησε έξω από το Υπουργείο Υγείας το πρωί της Τρίτης 13 Φεβρουαρίου η Πανελλαδική Ένωση Νοσοκόμων Νοσηλευτριών Αποκλειστικής Απασχόλησης «Αλληλεγγύη».

«Όχι στα δουλεμπορικά γραφεία, Όχι στην παράνομη εργασία. Όχι στην γκετοποίηση των νοσοκομείων», ήταν τα συνθήματα των νοσηλευτριών που προχώρησαν στην κινητοποίηση.

«Η κατάσταση έχει ξεφύγει, τα νοσοκομεία έχουν γίνει γκέτο παρανόμων, όπου τα κυκλώματα φέρνουν όχι μόνο γυναίκες αλλά ακόμα και άνδρες και παιδιά για να εξασκήσουν το επάγγελμα. Ζητάμε εδώ και τώρα την εξάλειψη της παράνομης εργασίας στα νοσοκομεία όλης της χώρας», δήλωσε στο Κανάλι Ένα η πρόεδρος της «Αλληλεγγύης» Κωνσταντίνα Ζιώρη.

«Το δεύτερο αίτημα μας, το οποίο είναι επίσης πολύ σοβαρό, αφορά το Νοσοκομείο Μεταξά του Πειραιά, όπου πριν από τρεις μήνες εκλεγμένες εργαζόμενες απομακρύνθηκαν με απόφαση τριμελούς επιτροπής, ενώ όλοι γνωρίζουμε ότι οι τριμελείς επιτροπές δεν είναι αρμόδιες να διαγράφουν εργαζόμενους. Αρμόδιες για να κατατάξουν τους εργαζόμενους στους πίνακες των νοσοκομείων είναι οι Υγειονομικές Περιφέρειες. Τίθεται θέμα επιβίωσης για τις συναδέρφους», σημείωσε η κ. Ζιώρη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Επίσχεση εργασίας στο Κρατικό Νίκαιας για τις εφημερίες

Της Ιωάννας Μάζη… Σε συνεχείς παλινωδίες οδηγείται το ζήτημα της αποπληρωμής των εφημεριών των νοσοκομειακών γιατρών μετά και την πρόσφατη άρνηση από τη πρόεδρο της Βουλής να εισαχθεί το θέμα ως τροπολογία στο Νομοσχέδιο για την Ανθρωπιστική κρίση, καθώς όπως ήταν δέσμευσή της δεν θα δεχόταν να εισάγονται  τροπολογίες που θα είναι άσχετες[…]

Περισσότερα »

ΜΕΘ: Λήγουν οι συμβάσεις των 170 νοσηλευτών

Της Αγγελικής Νικολοπούλου… Σε κλίμα αγωνίας θα βρίσκονται και πάλι οι 170 συμβεβλημένοι  με το ΚΕΕΛΠΝΟ νοσηλευτές των μονάδων εντατικής θεραπείας, καθώς λήγουν οι προσωρινές συμβάσεις που υπέγραψαν. Οι προηγούμενες συμβάσεις τους είχαν λήξει το προηγούμενο διάστημα. Το ΚΕΕΛΠΝΟ κάλεσε πριν από λίγες ημέρες τους εν λόγω νοσηλευτές να υπογράψουν[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *