Κ. Ζιώρη: Τα νοσοκομεία έχουν γίνει γκέτο παρανόμων

του Θοδωρή Ασβεστόπουλου

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας με κύριο αίτημα την εξάλειψη της παράνομης εργασίας στους χώρους των νοσηλευτικών ιδρυμάτων όλης της χώρας, πραγματοποίησε έξω από το Υπουργείο Υγείας το πρωί της Τρίτης 13 Φεβρουαρίου η Πανελλαδική Ένωση Νοσοκόμων Νοσηλευτριών Αποκλειστικής Απασχόλησης «Αλληλεγγύη».

«Όχι στα δουλεμπορικά γραφεία, Όχι στην παράνομη εργασία. Όχι στην γκετοποίηση των νοσοκομείων», ήταν τα συνθήματα των νοσηλευτριών που προχώρησαν στην κινητοποίηση.

«Η κατάσταση έχει ξεφύγει, τα νοσοκομεία έχουν γίνει γκέτο παρανόμων, όπου τα κυκλώματα φέρνουν όχι μόνο γυναίκες αλλά ακόμα και άνδρες και παιδιά για να εξασκήσουν το επάγγελμα. Ζητάμε εδώ και τώρα την εξάλειψη της παράνομης εργασίας στα νοσοκομεία όλης της χώρας», δήλωσε στο Κανάλι Ένα η πρόεδρος της «Αλληλεγγύης» Κωνσταντίνα Ζιώρη.

«Το δεύτερο αίτημα μας, το οποίο είναι επίσης πολύ σοβαρό, αφορά το Νοσοκομείο Μεταξά του Πειραιά, όπου πριν από τρεις μήνες εκλεγμένες εργαζόμενες απομακρύνθηκαν με απόφαση τριμελούς επιτροπής, ενώ όλοι γνωρίζουμε ότι οι τριμελείς επιτροπές δεν είναι αρμόδιες να διαγράφουν εργαζόμενους. Αρμόδιες για να κατατάξουν τους εργαζόμενους στους πίνακες των νοσοκομείων είναι οι Υγειονομικές Περιφέρειες. Τίθεται θέμα επιβίωσης για τις συναδέρφους», σημείωσε η κ. Ζιώρη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κ. Μπάζος: “Η Δημόσια Υγεία είναι στην εντατική”

Της Άννας Βακόντιου… Μια από τις πιο δύσκολες περιόδους της ιστορίας του διανύει το Εθνικό Σύστημα Υγείας, όντας αντιμέτωπο με ένα συρφετό προβλημάτων. Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία από την αρχή του έτους έχουν αποχωρήσει 1.000 εργαζόμενοι, ενώ οι κενές οργανικές θέσεις προσωπικού στα νοσηλευτικά ιδρύματα όλης της χώρας ανέρχονται στις[…]

Περισσότερα »

Μαμάδες ξεκινήστε μια… καλύτερη ζωή το 2015

Από την Κατερίνα Παπαγεωργίου… Μυστικά για μαμάδες κάθε ηλικίας ώστε να μην γεμίσουν την ολοκάθαρη σελίδα του 2015 με… καλικαντζούρες! Το σπίτι στις χριστουγεννιάτικες γιορτές μυρίζει θαλπωρή και κουλουράκια. Την ώρα που τα παιδιά ανοίγουν χαρούμενα τα δώρα τους, οι περισσότερες μαμάδες θέτουν νέους στόχους ζωής για την καινούργια χρονιά[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *