Κ. Ζιώρη: Τα νοσοκομεία έχουν γίνει γκέτο παρανόμων

του Θοδωρή Ασβεστόπουλου

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας με κύριο αίτημα την εξάλειψη της παράνομης εργασίας στους χώρους των νοσηλευτικών ιδρυμάτων όλης της χώρας, πραγματοποίησε έξω από το Υπουργείο Υγείας το πρωί της Τρίτης 13 Φεβρουαρίου η Πανελλαδική Ένωση Νοσοκόμων Νοσηλευτριών Αποκλειστικής Απασχόλησης «Αλληλεγγύη».

«Όχι στα δουλεμπορικά γραφεία, Όχι στην παράνομη εργασία. Όχι στην γκετοποίηση των νοσοκομείων», ήταν τα συνθήματα των νοσηλευτριών που προχώρησαν στην κινητοποίηση.

«Η κατάσταση έχει ξεφύγει, τα νοσοκομεία έχουν γίνει γκέτο παρανόμων, όπου τα κυκλώματα φέρνουν όχι μόνο γυναίκες αλλά ακόμα και άνδρες και παιδιά για να εξασκήσουν το επάγγελμα. Ζητάμε εδώ και τώρα την εξάλειψη της παράνομης εργασίας στα νοσοκομεία όλης της χώρας», δήλωσε στο Κανάλι Ένα η πρόεδρος της «Αλληλεγγύης» Κωνσταντίνα Ζιώρη.

«Το δεύτερο αίτημα μας, το οποίο είναι επίσης πολύ σοβαρό, αφορά το Νοσοκομείο Μεταξά του Πειραιά, όπου πριν από τρεις μήνες εκλεγμένες εργαζόμενες απομακρύνθηκαν με απόφαση τριμελούς επιτροπής, ενώ όλοι γνωρίζουμε ότι οι τριμελείς επιτροπές δεν είναι αρμόδιες να διαγράφουν εργαζόμενους. Αρμόδιες για να κατατάξουν τους εργαζόμενους στους πίνακες των νοσοκομείων είναι οι Υγειονομικές Περιφέρειες. Τίθεται θέμα επιβίωσης για τις συναδέρφους», σημείωσε η κ. Ζιώρη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ιατρική απόβαση φοιτητών σε απομακρυσμένες περιοχές

Της Βαρβάρας Βαγιανού… Αποστολή φοιτητών Ιατρικής σε ακριτικά νησιά και περιοχές της ηπειρωτικής Ελλάδας, με σκοπό την παροχή βοήθειας στα τοπικά Kέντρα Υγείας, πραγματοποιεί και φέτος μέσω του Προγράμματος «Ιατρική Απόβαση 2015» η Επιστημονική Εταιρεία Φοιτητών Ιατρικής Ελλάδος. Στο πρόγραμμα αυτό συμμετέχουν φοιτητές από Σχολές Ιατρικής στην Αθήνα, την Πάτρα,[…]

Περισσότερα »

EINAΠ: Συναντήσεις και ενημερώσεις για θέματα Υγείας

Η λειτουργία των δημοσίων νοσοκομείων και τα εργασιακά των γιατρών, κυριαρχούν στην ατζέντα των συναντήσεων των νοσοκομειακών γιατρών της ΑΘήνας και του Πειραιά. Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της ΕΙΝΑΠ: «Την Πέμπτη 09/02/17 έγινε συνάντηση του ΔΣ της ΕΙΝΑΠ με τους γιατρούς των νοσοκομείων ΑΓΙΑ ΟΛΓΑ και ΠΑΙΔΩΝ ΠΕΝΤΕΛΗΣ. Έγινε συζήτηση[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *