Κ. Ζιώρη: Τα νοσοκομεία έχουν γίνει γκέτο παρανόμων

του Θοδωρή Ασβεστόπουλου

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας με κύριο αίτημα την εξάλειψη της παράνομης εργασίας στους χώρους των νοσηλευτικών ιδρυμάτων όλης της χώρας, πραγματοποίησε έξω από το Υπουργείο Υγείας το πρωί της Τρίτης 13 Φεβρουαρίου η Πανελλαδική Ένωση Νοσοκόμων Νοσηλευτριών Αποκλειστικής Απασχόλησης «Αλληλεγγύη».

«Όχι στα δουλεμπορικά γραφεία, Όχι στην παράνομη εργασία. Όχι στην γκετοποίηση των νοσοκομείων», ήταν τα συνθήματα των νοσηλευτριών που προχώρησαν στην κινητοποίηση.

«Η κατάσταση έχει ξεφύγει, τα νοσοκομεία έχουν γίνει γκέτο παρανόμων, όπου τα κυκλώματα φέρνουν όχι μόνο γυναίκες αλλά ακόμα και άνδρες και παιδιά για να εξασκήσουν το επάγγελμα. Ζητάμε εδώ και τώρα την εξάλειψη της παράνομης εργασίας στα νοσοκομεία όλης της χώρας», δήλωσε στο Κανάλι Ένα η πρόεδρος της «Αλληλεγγύης» Κωνσταντίνα Ζιώρη.

«Το δεύτερο αίτημα μας, το οποίο είναι επίσης πολύ σοβαρό, αφορά το Νοσοκομείο Μεταξά του Πειραιά, όπου πριν από τρεις μήνες εκλεγμένες εργαζόμενες απομακρύνθηκαν με απόφαση τριμελούς επιτροπής, ενώ όλοι γνωρίζουμε ότι οι τριμελείς επιτροπές δεν είναι αρμόδιες να διαγράφουν εργαζόμενους. Αρμόδιες για να κατατάξουν τους εργαζόμενους στους πίνακες των νοσοκομείων είναι οι Υγειονομικές Περιφέρειες. Τίθεται θέμα επιβίωσης για τις συναδέρφους», σημείωσε η κ. Ζιώρη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σε διαθεσιμότητα γιατροί πρώην Nοσοκομείων του ΙΚΑ

Δυσάρεστες εκπλήξεις για τους γιατρούς και τους οδοντίατρους των πρώην νοσοκομείων του ΙΚΑ έκρυβε η προχθεσινή ψηφοφορία στη Βουλή. Με τροπολογία που κατετέθη και ψηφίστηκε από την πλειοψηφία των βουλευτών, από την ερχόμενη Τρίτη 8 Απριλίου το ιατρικό και οδοντιατρικό προσωπικό που μεταφέρθηκε από τα νοσοκομεία του ΙΚΑ στο ΕΣΥ[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *