Κ. Ζιώρη: Τα νοσοκομεία έχουν γίνει γκέτο παρανόμων

του Θοδωρή Ασβεστόπουλου

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας με κύριο αίτημα την εξάλειψη της παράνομης εργασίας στους χώρους των νοσηλευτικών ιδρυμάτων όλης της χώρας, πραγματοποίησε έξω από το Υπουργείο Υγείας το πρωί της Τρίτης 13 Φεβρουαρίου η Πανελλαδική Ένωση Νοσοκόμων Νοσηλευτριών Αποκλειστικής Απασχόλησης «Αλληλεγγύη».

«Όχι στα δουλεμπορικά γραφεία, Όχι στην παράνομη εργασία. Όχι στην γκετοποίηση των νοσοκομείων», ήταν τα συνθήματα των νοσηλευτριών που προχώρησαν στην κινητοποίηση.

«Η κατάσταση έχει ξεφύγει, τα νοσοκομεία έχουν γίνει γκέτο παρανόμων, όπου τα κυκλώματα φέρνουν όχι μόνο γυναίκες αλλά ακόμα και άνδρες και παιδιά για να εξασκήσουν το επάγγελμα. Ζητάμε εδώ και τώρα την εξάλειψη της παράνομης εργασίας στα νοσοκομεία όλης της χώρας», δήλωσε στο Κανάλι Ένα η πρόεδρος της «Αλληλεγγύης» Κωνσταντίνα Ζιώρη.

«Το δεύτερο αίτημα μας, το οποίο είναι επίσης πολύ σοβαρό, αφορά το Νοσοκομείο Μεταξά του Πειραιά, όπου πριν από τρεις μήνες εκλεγμένες εργαζόμενες απομακρύνθηκαν με απόφαση τριμελούς επιτροπής, ενώ όλοι γνωρίζουμε ότι οι τριμελείς επιτροπές δεν είναι αρμόδιες να διαγράφουν εργαζόμενους. Αρμόδιες για να κατατάξουν τους εργαζόμενους στους πίνακες των νοσοκομείων είναι οι Υγειονομικές Περιφέρειες. Τίθεται θέμα επιβίωσης για τις συναδέρφους», σημείωσε η κ. Ζιώρη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

10 φυσικοί τρόποι για… άμεση ενέργεια

Της Μαρίας Αγγελοπούλου… Η κύρια πηγή ενέργειας είναι ο καλός ύπνος, αλλά υπάρχουν κάποιες μέρες που χρειαζόμαστε μια έξτρα βοήθεια για να νιώσουμε δυνατοί και γεμάτοι ενέργεια. Υπάρχουν πολλοί τρόποι για  να δώσετε στον οργανισμό σας μία δόση ενέργειας, εμείς όμως  έχουμε να σας προτείνουμε τους 10 καλύτερους! Φάτε λίγο[…]

Περισσότερα »

Αποπληρωμή σε ΕΣΥ ΠΕΔΥ και ΕΚΑΒ των εφημεριών

Της Ιωάννας Μάζη… Ξετυλίγεται τελικά το κουβάρι για την αποπληρωμή των εφημεριών των γιατρών του Δημοσίου, αφού πλέον δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως  η σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση. Σύμφωνα με την ΚΥΑ την οποία υπογράφουν ο Αν. υπουργός Οικονομικών Δ. Μάρδας και ο υπ. Υγείας Π. Κουρουμπλής, δίνεται το πράσινο φως[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *