Και με τη… βούλα η επιστροφή των βαθμών στον ΠΑΟΚ

Καμία… έκπληξη δεν προκαλεί η απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου της ΕΠΟ να μην απορρίψει την προσφυγή του Ολυμπιακού για την αντίστοιχη της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ, που είχε επιστρέψει στον ΠΑΟΚ τους τρεις βαθμούς  που πρωτοδίκως του είχαν αφαιρεθεί εξαιτίας της ματαίωσης του ντέρμπι ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός μετά τον τραυματισμό του Οσκαρ Γκαρθία από οπαδό του δικεφέλου του Βορρά.
Η σχετική απόφαση:
Το Διαιτητικό Δικαστήριο κατά την τελευταία του συνεδρίαση έλαβε την ακόλουθη απόφαση.
Συνεκδικάζει την υπ΄αρ. πρωτ. 9583/2018 προσφυγή της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και την υπ΄αρ. 9486/2018 προσφυγή της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ κατά της υπ΄αρ. 9/2018 απόφασης της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ.
Απορρίπτει την υπ΄αρ. 9486/2018 προσφυγή της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
Απορρίπτει κατά πλειοψηφία (4-1) την υπ’ αρ. 9583/2018 προσφυγή της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, κατά το κεφάλαιο αυτής που αναφέρεται στην υπ΄αρ.πρωτ.65/27.2.2018 ένσταση αυτής.
Δέχεται κατά πλειοψηφία (4-1) την προσφυγή της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, καθ’ όσο μέρος αφορά στο κεφάλαιο της υπ΄αρ. πρωτ. 68/28.2.2018 κλήσης προς απολογία του Πρωτοβάθμιου Μονομελούς Πειθαρχικού Οργάνου  SUPER LEAGUE κατά αυτής.
Εξαφανίζει την προσβαλλόμενη απόφαση κατά το κεφάλαιο αυτό.
Δέχεται την  από 6.3.2018 έφεση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ κατά της υπ΄αρ. 66/2018 πρωτόδικης απόφασης κατά το ως άνω κεφάλαιο.
Εξαφανίζει την εν λόγω πρωτόδικη απόφαση ως προς το κεφάλαιο αυτό.
Διακρατεί και δικάζει την υπόθεση κατά τούτο.
Αποφαίνεται κατά πλειοψηφία (3-2) ότι  η ΠΑΕ ΠΑΟΚ τέλεσε τις πράξεις που προβλέπονται από τις διατάξεις του άρθρου 15 παραγρ.3 περιπτ.  ε΄εδαφ. α΄και β΄σε συνδ. με το άρθρο 13 παρ. 2 περιπτ. α΄του Πειθαρχική Κώδικα της ΕΠΟ.
Κατακυρώνει τον μη τελεσθέντα αγώνα με τέρματα 0-3 υπέρ της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ( αρθ. 470 Κ.Ποιν. Δ.)
Επιβάλλει στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ χρηματική ποινή είκοσι χιλιάδων (20.000) ευρώ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

«Ο Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. γιγαντώνεται καθημερινά»

Μία οικογένεια με κοινούς στόχους κι ανησυχίες, μία οικογένεια που ο ένας χαίρεται για τις επιτυχίες του άλλου και λυπάται για τις άτυχες στιγμές που μπορεί να προκύψουν στη διάρκεια της χρονιάς. Μία οικογένεια, ερυθρόλευκη, υπερήφανη με όλες τις ομάδες να πρωταγωνιστούν εντός και εκτός συνόρων. Είναι μετρημένοι οι σύλλογοι[…]

Περισσότερα »

Ερωτευμένη με την ήττα η Εθνική μας ομάδα…

«Διαζύγιο» με τη νίκη έχει πάρει η Εθνική ομάδα, που ηττήθηκε και από τη Σερβία με 2-0 (60΄ Πέτροβιτς, 90΄+2 Γκούντελι) στον φιλικό αγώνα που διεξήχθη στα Χανιά και συμπλήρωσε έξι συνεχείς αγώνες χωρίς νίκη, αφού τελευταία φορά που «χαμογέλασαν» οι διεθνείς ήταν στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας, απέναντι στην[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *