Καιρίδης: Η Ευρώπη λειτουργεί αργά και με συμβιβασμούς

Για ένα σημαντικό βήμα το οποίο θα έχει συνέχεια, έκανε λόγο ο βουλευτής της ΝΔ, Δημήτρης Καιρίδης σχολιάζοντας στο Κανάλι Ένα και την εκπομπή «Προ παντός ψυχραιμία» με το Νίκο Μπαρδούνια, την συνεδρίαση του Συμβουλίου υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ, με αιχμή την απόφαση Ερντογάν για την μετατροπή της Αγιάς Σοφιάς σε τζαμί.

Όπως σημείωσε πέραν της Ελλάδας και της Κύπρου και άλλες χώρες, μεταξύ των οποίων, η Αυστρία, η Γαλλία, το Λουξεμβούργο, η Σλοβακία και η Σουηδία ήθελαν πιο σθεναρή στάση, «ωστόσο η Ευρώπη λειτουργεί αργά και με συμβιβασμούς» τόνισε, εκτιμώντας ότι σε κάθε περίπτωση η προειδοποίηση προς την Τουρκία εστάλει.

Ο κ. Καιρίδης πρόσθεσε ότι η Ελλάδα πρέπει να επιδιώκει κοινή ευρωπαϊκή άμυνα και σφιχτή κοινή εξωτερική πολιτική, την στιγμή που – όπως είπε – η Αμερική αλλάζει και δεν μπορεί να προσφέρει την ίδια γεωστρατηγική ομπρέλα.

 

Οι δηλώσεις του κ. Δημήτρη Καιρίδη

Επιμέλεια Κ. Πετούση

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Οι ομογενείς θα ψηφίσουν πρώτοι στις Ευρωεκλογές

Η ψηφοφορία από τους Έλληνες εκλογείς που διαμένουν στα κράτη μέλη της Ε.Ε θα διεξαχθεί, το Σάββατο 24 Μαΐου. Κατά την ψηφοφορία, οφείλουν να προσκομίσουν στην εφορευτική επιτροπή την αστυνομική τους ταυτότητα ή το διαβατήριο ή την άδεια οδήγησης ή το ατομικό βιβλιάριο υγείας όλων των ασφαλιστικών ταμείων που έχουν[…]

Περισσότερα »

Το καθοριστικό δίμηνο του Μαξίμου για την επόμενη ημέρα

Τα ενθαρρυντικά μηνύματα για το χρέος, ο τερματισμός της «επιτροπείας» με την διάδοχη «εποπτεία» και η επαναφορά… της γραβάτας. Παράλληλες συζητήσεις για τη λείανση ή και ακύρωση επώδυνων μέτρων ώστε να σηματοδοτηθεί η «σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα». Την «Ανάσταση» της χώρας θα κλίνει σε όλες τις πτώσεις η κυβέρνηση το[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *