Κάλεσμα Μακρόν για επενδύσεις στην Ελλάδα

Κάλεσμα στους Ευρωπαίους να επενδύσουν στην Ελλάδα απηύθυνε ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, τονίζοντας ότι η χώρα μας βγαίνει από την κρίση και πως οι Γάλλοι επιχειρηματίες θα συμμετέχουν στην προσπάθεια που γίνεται.
Σε δηλώσεις του κατά την επίσκεψή του στο Κέντρο Πολιτισμού «Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος», ο κ. Μακρόν σημείωσε ότι «η Γαλλία θα αναλάβει τις ευθύνες της σε αυτήν την προσπάθεια (προσέλκυσης επενδύσεων)» και εγγυήθηκε τη φιλική στάση της χώρας του και τη στήριξή της στην κυβέρνηση για να ξεπεραστούν τα όποια εμπόδια, αλλά και για τη συνέχιση των μεταρρυθμίσεων.

Ακόμη, παρατήρησε ότι όλοι θέλουμε να είμαστε ελκυστικοί, θέλουμε τις κορεατικές, τις κινέζικες και τις αμερικανικές επενδύσεις, αλλά πρόσθεσε ότι αναγκαζόμαστε να επιλέξουμε ξένες όταν δεν υπάρχει εμπιστοσύνη από Ευρωπαίους επενδυτές. «Καλούμε τους Ευρωπαίους να επενδύσουν στην Ελλάδα», συνέχισε ο Γάλλος πρόεδρος.
Στο σημείο αυτό επανέλαβε τη θέση του ότι η κρίση που βίωσε η Ελλάδα τα τελευταία επτά χρόνια ήταν εκτός από ελληνική και ευρωπαϊκή και πρόσθεσε ότι στη διάρκειά της η Γαλλία ήταν παρούσα, καθώς οι γαλλικές επιχειρήσεις δεν την εγκατέλειψαν, αλλά διατήρησαν τη δραστηριότητά τους. Η Γαλλία, πρόσθεσε, συνέχισε να δείχνει αλληλεγγύη και υπευθυνότητα.
Απευθυνόμενος στους εκπροσώπους των επιχειρήσεων που ήδη επιχειρούν στη χώρα μας, o κ. Μακρόν είπε: «Εσείς που είστε χρόνια στην Ελλάδα, θέλω να δώσετε νέα ενέργεια, νέα κινητήρια δύναμη στις επενδύσεις στην Ελλάδα».
Τέλος, ανέφερε για ακόμη μία φορά ότι απαιτείται συνέχιση των μεταρρυθμίσεων, αλλά και αλληλεγγύη από την πλευρά της Ευρωζώνης.

Αλ. Τσίπρας: Η ελληνική οικονομία γυρίζει σελίδα

«Η ελληνική οικονομία γυρίζει σελίδα μετά από επτά χρόνια κρίσης» ανέφερε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας σε Έλληνες και Γάλλους επιχειρηματίες στο Κέντρο Πολιτισμού «Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος» παρουσία του προέδρου της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν.
Ο κ. Τσίπρας διαβεβαίωσε ότι το όραμα της ελληνικής κυβέρνησης για την επιστροφή στην ανάπτυξη «δεν είναι όραμα επιστροφής στις συνθήκες και στις δομικές στρεβλώσεις που υπήρχαν πριν από την κρίση».
Στόχος μας, τόνισε, είναι «μέσα από ένα σχέδιο διαρκών μεταρρυθμίσεων να δημιουργήσουμε μια πιο υγιή παραγωγική βάση και οι επενδύσεις στην Ελλάδα να δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας για να αντιμετωπίσουμε το υπ’ αριθμόν ένα πρόβλημα της Ελλάδας: το πρόβλημα της ανεργίας».
«Πρώτος μας στόχος είναι να αντιμετωπίσουμε τη μεγάλη μάστιγα του brain drain, της φυγής νέων επιστημόνων» συνέχισε ο Πρωθυπουργός για να προσθέσει ότι δεν υπάρχει άλλος τρόπος να γίνει αυτό «από το να βελτιώσουμε το επιχειρηματικό περιβάλλον, να προσελκύσουμε επενδύσεις, να ολοκληρώσουμε το τρίτο πρόγραμμα προσαρμογής και να είναι αυτό το τελευταίο πρόγραμμα, ώστε η Ελλάδα να μπορέσει να στηριχθεί στις δικές της δυνάμεις».

Α. ΤΣΙΠΡΑΣ Ε. MACRON ΙΔΡΥΜΑ Σ. ΝΙΑΡΧΟΣ
Αναγνώρισε παράλληλα ότι «μπροστά σε αυτό τον στόχο πήραμε δύσκολες αποφάσεις, αποφάσεις με πολιτικό κόστος» αλλά, όπως σημείωσε, «εμπνεόμενοι από την ελληνική μυθολογία, όπως ο Οδυσσέας έκλεισε τα αυτιά του στις σειρήνες, έτσι και εμείς προχωράμε με αποφασιστικότητα για να βγάλουμε την Ελλάδα από την κρίση».
Αναφερόμενος στο Κέντρο Πολιτισμού «Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος» ο κ. Τσίπρας είπε πως πρόκειται για ένα έργο που έγινε στα χρόνια της κρίσης, αποτελεί ένα θετικό παράδειγμα για την αρμονική συνεργασία του ιδιωτικού με τον δημόσιο τομέα, αλλά και ένα παράδειγμα που δείχνει ότι μπορούν να πραγματοποιούνται μεγάλα έργα στον τόπο, να τελειώνουν στην ώρα τους και να αξιοποιούνται με τον βέλτιστο τρόπο, με όφελος για την κοινωνία.
naftemporiki.gr

νιαρχος

νιαρχος1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σόιμπλε: Δεν θα υπάρξει άλλη ελληνική κρίση

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δήλωσε σήμερα ότι δεν θα υπάρξει άλλη κρίση σε σχέση με την Ελλάδα. Ο Σόιμπλε είπε επίσης ότι ο υψηλός βαθμός μεταβλητότητας και νευρικότητας που παρατηρείται στις χρηματοοικονομικές αγορές είναι μεγαλύτερος απ’ ό,τι δικαιολογεί η τρέχουσα κατάσταση και οι οικονομικές εξελίξεις. ΑΠΕ-ΜΠΕ   Bio[…]

Περισσότερα »

Ν. Κοστέλο: Σε τροχιά εξόδου η Ελλάδα από το πρόγραμμα

H Ελλάδα βρίσκεται στο δρόμο για να εξέλθει επιτυχώς από το οικονομικό πρόγραμμα τον Αύγουστο του 2018 αλλά η διασφάλιση της βιώσιμης ανάπτυξης μακροπρόθεσμα είναι πρόκληση τόνισε ο Ντέκλαν

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *