Καμένα Βούρλα: Έκλεισαν την εθνική οδό για 39 προσφυγόπουλα

Τη «βαθύτατη λύπη» του για τα «ακραία φαινόμενα που βλέπουμε μόνο στα Καμένα Βούρλα» εξέφρασε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης.

Απαντώντας σε κινητοποιήσεις κατοίκων στην περιοχή για τη μεταφορά σε ξενοδοχείο ασυνόδευτων παιδιών, ο κ. Μηταράκης υπογράμμισε ότι πρόκειται για 39 παιδιά που θα μείνουν «λίγες εβδομάδες, γιατί χάρη στην πρωτοβουλία του πρωθυπουργού για μετεγκατάσταση, θα πάνε σε άλλες χώρες της ΕΕ».

«Ζητάμε από την Ευρώπη να δείξει αλληλεγγύη και δεν μπορούμε στα Καμένα Βούρλα για 39 παιδιά να δείξουμε αλληλεγγύη» είπε χαρακτηριστικά.

Κατήγγειλε δε, μιλώντας στο Open, ότι οι κάτοικοι «εμπόδισαν το φορτηγό με το φαγητό να πλησιάσει και να ταΐσει τα παιδιά, εμπόδισαν το φορτηγό που μετέφερε κουβέρτες. Έκλεισαν την εθνική οδό για 39 παιδιά που θα μείνουν λίγες εβδομάδες».

Ο υπουργός πάντως αναγνώρισε ότι η τοπική αυτοδιοίκηση δεν είχε ενημερωθεί για τη μεταφορά των παιδιών στην περιοχή.

«Αναλαμβάνω την ευθύνη εγώ γι’ αυτό. Όταν γίνεται μια μετακίνηση σε όλη τη χώρα πολύ μικρών ομάδων και για λίγες ημέρες δεν φτάνει σε επίπεδο υπουργών» εξήγησε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

HELMEPA: Παρακολούθηση της περιβαλλοντικής κατάστασης της Μεσογείου

Τις λεπτομέρειες ενός ολοκληρωμένου προγράμματος παρακολούθησης της περιβαλλοντικής κατάστασης των θαλάσσιων και παράκτιων οικοσυστημάτων της Μεσογείου επεξεργάζεται η Συντονιστική Ομάδα του UNEP/MAP (United Nations Environment Program/Mediterranian Action Plan) απαρτιζόμενη από εκπροσώπους μεσογειακών κρατών και συνεργαζόμενων φορέων και οργανισμών, μεταξύ των οποίων και η HELMEPA. Σκοπός είναι η ανάπτυξη κατάλληλων και ενιαίων[…]

Περισσότερα »

ΑΕΙ: 436 διαθέσιμοι αντιμετωπίζουν την ανεργία

Της Κωνσταντίνας Πετούση… Ο αγώνας των εργαζομένων στο Μετσόβιο δεν έχει πλαισιωθεί μέχρις στιγμής από την Ομοσπονδία και πρέπει να ενταχθεί στο γενικότερο πλαίσιο και των Συλλόγων, δήλωσε με νόημα στο Κανάλι 1, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Διοικητικών Υπαλλήλων Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σάββας Παπαδόπουλος, σχολιάζοντας την απόφαση των διοικητικών υπαλλήλων του[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *