Καμερούν: επίθεση σε ελληνικό τάνκερ και απαγωγή 8 ναυτικών

ΕΚΤΑΚΤΟ : Tις πρώτες πρωινές ώρες , σήμετα  Τρίτη, το υπό Ελληνική σημαία δεξαμενόπλοιο ”HAPPY LADY” Ν.Π. 12183, το οποίο βρίσκονταν αγκυροβολημένο 2 ν.μ από το λιμάνι ”LIMBOH” στο Καμερούν, δέχθηκε ένοπλη επίθεση με συνέπεια την απαγωγή οκτώ εκ των είκοσι οκτώ μελών του πληρώματος του.

Εξ αυτών οι πέντε είναι Έλληνες υπήκοοι, οι δύο υπήκοοι Φιλιππίνων και ένας υπήκοος Ουκρανίας, ενώ από το περιστατικό σημειώθηκε τραυματισμός ενός Έλληνα υπηκόου.

Αμέσως μόλις έγινε γνωστό το περιστατικό στο Κέντρο Επιχειρήσεων του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής ενημερώθηκαν οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Εξωτερικών.

Από την πρώτη στιγμή ενημερώθηκε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης, ο οποίος και έδωσε εντολή στις αρμόδιες Διευθύνσεις του ΥΝΑΝΠ να παρακολουθούν στενά το θέμα σε συνεργασία με το Υπουργείο Εξωτερικών και την διαχειρίστρια εταιρία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

1,7 δισ. δολ. για την κατασκευή 11 ultra large containerships

του Νίκου Μπαρδούνια…    Σημαντικές παραγγελίες για την κατασκευή mega-πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, χωρητικότητας άνω των 23.000 TEUs, έχουν δεχθεί δυο κορυφαία ναυπηγεία, σε παγκόσμιο επίπεδο, τα Samsung Heavy Industries και Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering (DSME). Συνολικά έχουν εγγραφή στα σχετικά βιβλία παραγγελιών 11 πλοία συνολικού κόστους περίπου 1,7 δις[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *