Καμερούν: επίθεση σε ελληνικό τάνκερ και απαγωγή 8 ναυτικών

ΕΚΤΑΚΤΟ : Tις πρώτες πρωινές ώρες , σήμετα  Τρίτη, το υπό Ελληνική σημαία δεξαμενόπλοιο ”HAPPY LADY” Ν.Π. 12183, το οποίο βρίσκονταν αγκυροβολημένο 2 ν.μ από το λιμάνι ”LIMBOH” στο Καμερούν, δέχθηκε ένοπλη επίθεση με συνέπεια την απαγωγή οκτώ εκ των είκοσι οκτώ μελών του πληρώματος του.

Εξ αυτών οι πέντε είναι Έλληνες υπήκοοι, οι δύο υπήκοοι Φιλιππίνων και ένας υπήκοος Ουκρανίας, ενώ από το περιστατικό σημειώθηκε τραυματισμός ενός Έλληνα υπηκόου.

Αμέσως μόλις έγινε γνωστό το περιστατικό στο Κέντρο Επιχειρήσεων του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής ενημερώθηκαν οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Εξωτερικών.

Από την πρώτη στιγμή ενημερώθηκε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης, ο οποίος και έδωσε εντολή στις αρμόδιες Διευθύνσεις του ΥΝΑΝΠ να παρακολουθούν στενά το θέμα σε συνεργασία με το Υπουργείο Εξωτερικών και την διαχειρίστρια εταιρία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ποιοι «κυνηγούν» την ελληνική ναυτιλία

Ένα απερίγραπτο «κυνηγητό» της ελληνικής ναυτιλίας βρίσκεται διαχρονικά σε εξέλιξη, έχοντας ενταθεί τα τελευταία έξι χρόνια. H πρωτιά της διεθνώς ως προς το τονάζ που ελέγχουν οι Greeks των θαλασσών (293 εκατ. τόνους dwt για πλοία 1.000 τόνων και άνω) διαθέτοντας έναν στόλο 4.136 πλοίων και αφήνοντας πίσω άλλες παραδοσιακές[…]

Περισσότερα »

Novatek: «Φουλ» τις μηχανές για την εκμετάλλευση του Αρκτικού Περάσματος

 Του Νίκου Μπαρδούνια… Προς την πλήρη αξιοποίηση της Αρκτικής Θαλάσσιας Ζώνης προχωράει η Ρωσία καθώς η εταιρεία Novatek ανακοίνωσε την πρόθεσή της να δημιουργήσει θυγατρική ναυτιλιακή εταιρεία με την ονομασία «Maritime Arctic Transport LLC», η οποία θα δραστηριοποιείται στην περιοχή της Αρκτικής. Ρωσικοί ναυτιλιακοί κύκλοι σημειώνουν  ότι μέσω της θυγατρικής της[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *