«Καμία απόφαση για έξοδο στις αγορές»

«Δεν έχει ληφθεί καμία τέτοια απόφαση», δήλωσε στο ΑΜΠΕ κυβερνητική πηγή, ερωτηθείσα για τη φημολογούμενη επικείμενη έξοδο στις αγορές.

Όπως είπε, η ελληνική κυβέρνηση παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στις αγορές ομολόγων και θα αποφασίσει για τον καταλληλότερο χρόνο εξόδου, όχι με βάση τις φημολογίες, αλλά με αποκλειστικό κριτήριο τη βέλτιστη διαχείριση του ελληνικού δημόσιου χρέους.

Τις τελευταίες ημέρες δημοσιεύματα προεξοφλούν ότι είναι θέμα χρόνου ή ακόμη και ωρών η έξοδος της χώρας στις αγορές.

Πάντως, πράγματι οι ελάχιστες, αναλογικά, υποχρεώσεις για πληρωμές χρεολυσίων το προσεχές 18μηνο διευκολύνουν τα εν λόγω σχέδια. Από την κυβέρνηση δεν διαψεύδεται ότι το εγχείρημα είναι κοντά, ωστόσο φαίνεται πως η έξοδος δεν είναι θέμα ωρών.

Γεωργιάδης Γιώργος

Γεωργιάδης Γιώργος

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αυξήθηκαν οι έλεγχοι στις offshore το τελευταίο έτος

Αύξηση των ελέγχων στις offshore τον τελευταίο χρόνο προκύπτει από τα όσα είπε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφωνας Αλεξιάδης στη Βολυλή, απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων Δημήτρη Καμμένου. Συγκεκριμένα, από τις 384 offshore που ελέγχθηκαν συνολικά, οι 321 ελέγχθηκαν την περίοδο 2014 – 2015. Σύμφωνα με τα[…]

Περισσότερα »

Εναλλακτική επίλυση διαφορών μέσω του Θεσμού της Διαμεσολάβησης

Τα σημαντικά οφέλη που παρέχει στον επιχειρηματικό κόσμο ο θεσμός της διαμεσολάβησης, ανέδειξε το Κέντρο Διαμεσολάβησης Πειραιά, σε ημερίδα που πραγματοποιήθηκε, στο Μέγαρο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς, με θέμα: «Διαμεσολάβηση και Επιχειρηματικότητα». Σε συνεργασία του ΚΕ.ΔΙ.Π., με το Δικηγορικό Σύλλογο Πειραιά, το Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς, το[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *