Καμίνια: Καθαρισμός και εξωραϊσμός στην πλατεία Μουτσοπούλου & Βασιλικών

Ο Δήμος Πειραιά, συνεχίζοντας τις συντονισμένες παρεμβάσεις καθαριότητας σε περιοχές της πόλης, πραγματοποίησε την Παρασκευή 31/7  επιχείρηση καθαρισμού και εξωραϊσμού στην πλατεία που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Μουτσοπούλου και Βασιλικών στα Καμίνια.

Συνεργεία της υπηρεσίας καθαριότητας του Δήμου Πειραιά  προχώρησαν σε  εργασίες καθαρισμού του περιβάλλοντα χώρου της πλατείας με σάρωθρα, καθάρισαν τον κοινόχρηστο χώρο του πάρκου, έπλυναν κάδους και έβαψαν παγκάκια και πεζοδρόμια. Στόχος της επιχείρησης ήταν να γίνει  ο χώρος  πιο όμορφος, πιο  καθαρός και  πιο λειτουργικός για τους κατοίκους της περιοχής.

O Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, τόνισε ότι η Δημοτική Αρχή δίνει ιδιαίτερη έμφαση στη βελτίωση της καθημερινότητας των δημοτών, παρεμβαίνοντας με συντονισμένες επιχειρήσεις σε κάθε γειτονιά.

Στη συνέχεια ανέφερε: «Συνεχίζονται οι επιχειρήσεις καθαριότητας από τον Δήμο Πειραιά, αυτή τη φορά στην περιοχή των Καμινίων, όπου πραγματοποιήθηκαν εργασίες καθαρισμού. Προφανώς δεν λύνονται όλα τα προβλήματα από τη μια μέρα στην άλλη, αλλά πιστεύω ότι σε κάθε παρέμβαση κάνουμε την πόλη μας πιο ανθρώπινη, πιο λειτουργική και υπάρχει βελτίωση  και στην καθαριότητα και στο πράσινο. Οι ενέργειες αυτές θα συνεχιστούν έτσι ώστε  να γίνουν πιο όμορφες και πιο καθαρές οι γειτονιές του Πειραιά».

Ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης, Παναγιώτης Ρέππας, σε δήλωσή του, τόνισε ότι οι επιχειρήσεις καθαρισμού και εξωραϊσμού κοινοχρήστων χώρων  βρίσκονται πλέον στο καθημερινό  πρόγραμμα της υπηρεσίας καθαριότητας. Όπως ανέφερε,  κάθε εβδομάδα συνεργεία της υπηρεσίας καθαριότητας επιχειρούν σε περιοχές, οι οποίες  έχουν ανάγκη φροντίδας και συντήρησης, όπως τα Καμίνια, η Παλιά Κοκκινιά, τα Μανιάτικα.

Ο κ. Ρέππας τόνισε στη συνέχεια,  ότι η  συμβολή των πολιτών ώστε να διατηρηθούν οι κοινόχρηστοι χώροι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση είναι σημαντική, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «θα πρέπει να φροντίζουμε την πόλη σαν να είναι το σπίτι μας». Τέλος, σημείωσε  ότι η καθαριότητα στην πόλη έχει βελτιωθεί σημαντικά, προσθέτοντας ότι οι παρεμβάσεις αυτές θα συνεχιστούν.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ημέρες Θάλασας: Ο Πειραιάς έτρεξε στο «POSIDONIA RUNNING EVENT»

Περισσότεροι από χίλιοι επτακόσιοι  δρομείς, Έλληνες και ξένοι από πολλά μέρη του κόσμου, συμμετείχαν σήμερα στον αγώνα δρόμου 5χλμ. «POSIDONIA RUNNING EVENT»,  τον οποίο συνδιοργάνωσαν ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας (Ο.Π.Α.Ν.) του Δήμου Πειραιά και τα «Ποσειδώνια», με αφετηρία και τερματισμό το Δημοτικό Θέατρο, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Ημέρες[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *