Home

ΡΟΗ  ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Κανάλι Ένα 90,4: Ειδικό πρόγραμμα για τα 35 χρόνια στον «αέρα» την Παρασκευή 13 Μαΐου

0 σχόλια ΔΗΜΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ

Το Κανάλι Ένα 90,4 γιορτάζει τα 35 χρόνια λειτουργίας του και διαμορφώνει το πρόγραμμά του, την Παρασκευή 13 Μαΐου 2022, φιλοξενώντας στα μικρόφωνα του σταθμού, προσωπικότητες της πολιτικής και κοινωνικής ζωής αλλά και του καλλιτεχνικού κόσμου. Για τα γενέθλια του Καναλιού Ένα θα μιλήσουν μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, ο πρώην Δήμαρχος Πειραιά κ. Ανδρέας Ανδριανόπουλος και ο πρώην διευθυντής και δημοσιογράφος κ. Δημήτρης Καπράνος. Επίσης, οι εκπομπές θα είναι αφιερωμένες στην άνθηση της ελληνικής ραδιοφωνίας και στην πορεία του Δημοτικού Ραδιοφώνου Πειραιά που συνεχίζει ακούραστα να προσφέρει στον ακροατή, μέσα από τη συχνότητα 90,4 αλλά και την ιστοσελίδα kanaliena.gr –και σύντομα μέσα από το webtv – έγκυρη ενημέρωση και εξαιρετική ψυχαγωγία, με την πολυφωνία, την πολυμορφία και την αμεσότητα που χαρακτηρίζουν τις εκπομπές του.

Ακολουθεί το πρόγραμμα του Καναλιού Ένα – Παρασκευή 13/5/2022

07:00-10:00  «Ενημερωτική Εκπομπή» Με  την Αλεξάνδρα Ντούσκα

Εκπρόσωποι της κοινωνικής και πολιτικής ζωής του Πειραιά καθώς και του επιχειρηματικού κόσμου, αλλά και απλοί πολίτες, που καθημερινά δίνουν δυναμικά το παρών τους στην εκπομπή, εύχονται για τα 35 χρόνια του σταθμού μας.

10:00-12:00  «Με Χάρη και Σοφία» Με τον Χάρη Παυλίδη και την Σοφία Φύκα

Για τα γενέθλια  του σταθμού μας, μιλούν ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης,  ο πρώην Υπουργός, Δήμαρχος Πειραιά και πρωτεργάτης της ελεύθερης ραδιοφωνίας Ανδρέας Ανδριανόπουλος, ο πρώην ευρωβουλευτής, υφυπουργός Απόδημου Ελληνισμού Άκης Γεροντόπουλος, ο δημοσιογράφος και πρώην διευθυντής του σταθμού Δημήτρης Καπράνος, ο δημοσιογράφος Θοδωρής Βαμβακάρης και πολλοί καλλιτέχνες.

12:00-14:00 «Μένουμε Πειραιά» Με τον Νίκο Παρασκευά και τον Ντίνο Υφαντή

Ελληνικά Τραγούδια που συνδέθηκαν με την «άνθηση» της Ελεύθερης Ραδιοφωνίας.

14:00-15:00 Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων

15:00- 16:00 Πινελιές στα Σπορ

16:00-18:00  «Ο Rock ήχος του ΄87»

Ο Δημήτρης Αντωνόπουλος, παρουσιάζει για δύο ώρες, μερικά από τα σημαντικότερα ροκ (και όχι μόνο) άλμπουμ του 1987. Ηχογραφήσεις που με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, έχουν συνδεθεί απόλυτα μέσα στο χρόνο, με το »ξεπέταγμα» της ελεύθερης ραδιοφωνίας στη χώρα μας 35 ολόκληρα χρόνια πριν.

Άλμπουμ που διεκδίκησαν και βρήκαν τότε ξεχωριστή θέση στην εκπομπή του, όπως και στο γενικότερο βέβαια ραδιοφωνικό τοπίο των ροκ εκπομπών της συγκεκριμένης ιστορικής εποχής, επιστρέφουν το 2022 καθώς άντεξαν στο χρόνο, με αποτέλεσμα σήμερα να θεωρούνται διαχρονικά. Από τους πρωτοπόρους Wipers στους θρυλικούς Pink Floyd και από τους Cure στον Van Morrison, για δύο ώρες, μερικά από τα σπουδαιότερα άλμπουμ του 1987 για δύο ώρες, στους 90.4.

18:00-20:00 «35 PLUS» Με τον Νίκο Ξανθάκο

Μουσικές και τραγούδια του ΄87. Τηλεοπτικές σειρές, ταινίες, αλλά και συνεντεύξεις με «πρωταγωνιστές» της εποχής.

20:00-22:00: «35 Φορές Άνοιξη» με τον Βασίλη Σταυρόπουλο.

Άνοιξη 1987. Δημοτικό ραδιόφωνο της πόλης του Πειραιά. Οι πρώτες ραδιοφωνικές ιστορίες στα FM. Το Ιταλικό canzone και το Γαλλικό chanson στην αφετηρία της Γιορτής. Η αφηγηματική πρόζα σε λέξεις και εικόνες. Μια εκπομπή, καινούργια εμπειρία, αποκρυπτογραφεί το βραδινό μελωδικό γούστο περιδιαβαίνοντας PARIS – ROMA. Είναι κυριολεκτικά οι πρώτες ενδόμυχες επιθυμίες μιας Μουσικής εκπομπής ενός νέου φιλόδοξου ραδιοφώνου που αναζητούσε έκφραση σε ηχότοπο εναλλακτικό, μέσα σε ένα βιοπολιτικό περιβάλλον μονοπωλιακής ακουστικής απορρύθμισης.

22:00-00:00 «Χρόνια Πολλά Κανάλι 1» με τον Μπάμπη Καραλή

Ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης, η Μυρτώ Αλικάκη, ο Τόνυ Δημητρίου, και άλλοι αγαπημένοι πρωταγωνιστές, στέλνουν τις ευχές τους, στον σταθμό μας.

Σχετικά Αρθρα

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.

Ετικέτες: