Κανονικά το επίδομα ανθυγιεινής εργασίας στο Δημόσιο

Κανονικά θα συνεχίσει να καταβάλλεται στο Δημόσιο το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας μέχρι νεωτέρας. Σύμφωνα με έγγραφό του υπουργείου Οικονομικών οι υπηρεσίες εκκαθάρισης των αποδοχών θα συνεχίσουν να καταβάλλουν το επίδομα αυτό στους δικαιούχους υπαλλήλους στο ίδιο ύψος, με τους ίδιους όρους και τις ίδιες προϋποθέσεις.

Με βάση, λοιπόν, την εγκύκλιο Χουλιαράκη οι δικαιούχοι θα συνεχίσουν κανονικά να παίρνουν το ποσό των 35 έως 150 ευρώ το μήνα. Σύμφωνα με τον κ. Χουλιαράκη η ημερομηνία για την ευθυγράμμιση του σχετικού καθεστώτος με την αντίστοιχη ευρωπαϊκή νομοθεσία είναι «ενδεικτική».

Σε συνέχεια πολλών ερωτημάτων, σχετικά με την εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 18 του ν.4354/2015, το υπουργείο Οικονομικών με το έγγραφο 2/93544/ΔΕΠ/2018, έκανε γνωστό ότι η αναφερόμενη στις σχετικές διατάξεις ημερομηνία περί επιφύλαξης της επικείμενης ευθυγράμμισης του σχετικού καθεστώτος με την αντίστοιχη ευρωπαϊκή νομοθεσία έως τις 31.12.2017, είναι ενδεικτική και συνεπώς, οι Υπηρεσίες εκκαθάρισης των αποδοχών εξακολουθούν να καταβάλλουν το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας στους δικαιούχους υπαλλήλους στο ίδιο ύψος με τους ίδιους όρους και τις ίδιες προϋποθέσεις.

Το άρθρο 18 του ν. 4354/2015 έχει ως εξής:

«Το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας της παρ. 1 του άρθρου 15 του ν. 4024/2011 εξακολουθεί να καταβάλλεται στο ίδιο ύψος, με τους ίδιους όρους και με τις ίδιες προϋποθέσεις στους δικαιούχους που έχουν οριστεί με τις υπουργικές αποφάσεις που έχουν εκδοθεί κατ’ εξουσιοδότηση των ανωτέρω διατάξεων, καθώς και αυτών του άρθρου 67 του ν. 4235/2014 (Α’ 32), εκτός από τις περιπτώσεις πλήρους απαλλαγής από τα καθήκοντα ή την εργασία τους για συνδικαλιστικούς λόγους με την επιφύλαξη της επικείμενης ευθυγράμμισης του σχετικού καθεστώτος με την αντίστοιχη ευρωπαϊκή νομοθεσία έως τις 31.12.2017.»
in.gr, ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

3 στους 100 αστυνομικούς στην Αττική δεν θα έπρεπε να φέρουν όπλο

Εκατοντάδες είναι οι αστυνομικοί που δεν έχουν περάσει από τις επιτροπές της Ελληνικής Αστυνομίας οι οποίες ελέγχουν την καταλληλότητά τους ως προς το να φέρουν όπλο. Με βάση τα στοιχεία που δημοσίευσε σήμερα η εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος», 3 στους 100 αστυνομικούς δεν είναι ικανοί να κρατούν όπλο. Οι δύο επιτροπές που λειτουργούν σε Αθήνα και[…]

Περισσότερα »

Άνδρας έπεσε στις γραμμές του προαστιακού στη Νερατζιώτισσα

Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε άνδρας μετά από πτώση στη γραμμή του προαστιακού στο σταθμό Νερατζιώτισσα, το απόγευμα της Δευτέρας. Στο σημείο επιχείρησαν 6 πυροσβέστες με 2 οχήματα. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία δεν επιβεβαιώνει έαν ο άνδρας έχασε τη ζωή του, ωστόσο πληροφορίες αναφέρουν πωςείναι νεκρός.   Έως τώρα δεν έχουν διευκρινιστεί τα αίτια της πτώσης του στις γραμμές του[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *