Κανονικά το delivery – Τι ισχύει με το take away

Τι ισχύει με τις υπηρεσίες delivery και take away κατά την απαγόρευση κυκλοφορίας.
Σε διευκρινίσεις αναφορικά με τη νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας, που θα τεθεί σε ισχύ από την προσεχή Παρασκευή (13/11) όπως ανακοίνωσε  ο υφυπουργός Νίκος Χαρδαλιάς, προχώρησαν πηγές της Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας στο iEidiseis.

Κατά τις πηγές αυτές, το σενάριο που διακινήθηκε αναφορικά με το ενδεχόμενο να υπάρξει περιορισμός στο delivery από τις 21:00 και μετά, διαψεύδεται. «Μεταξύ των επιτρεπόμενων λόγων μετακίνησης είναι η εργασία, συνεπώς οι εργαζόμενοι στο delivery θα κινούνται κανονικά», τονίζει σχετικά αρμόδιος παράγοντας της ΓΓΠΠ.
Αναφορικά δε με το take away, επισημαίνεται πως κατά τη διάρκεια του απαγορευτικού το βράδυ, δεν υπάρχει επιλογή για έξοδο για προμήθεια αγαθών.

Ωστόσο, δεν έχει τεθεί ζήτημα να κλείνουν νωρίτερα από τις 21:00 τα καταστήματα που προσφέρουν την υπηρεσία αυτή. Συνεπώς, ακόμη και στο «παρά πέντε», λίγο πριν τις 21:00, οι πολίτες θα μπορούν να προμηθευτούν take away φαγητό κλπ. εφόσον στείλουν τον ανάλογο κωδικό SMS – το «2» αφορά σε μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης – ή κρατώντας έντυπο βεβαίωσης κίνησης / χειρόγραφη βεβαίωση κίνησης.

Παράλληλα τα καταστήματα για take away θα μπορούν να λειτουργούν και μετά τις 9 το βράδυ, και η παραλαβή θα γίνεται όχι ως αυτοτελής λόγος μετακίνησης, αλλά στο πλαίσιο των επιτρεπόμενων μετακινήσεων κατά τις ώρες αυτές.

Αργά το χθες βράδυ εκδόθηκε και σχετική ανακοίνωση από την ΓΓΠΠ η οποία αναφέρει:

«Σχετικά με τη λειτουργία των take away και delivery κατά τις ώρες 21.00 – 05.00, διευκρινίζουμε ότι δεν τίθεται ζήτημα απαγόρευσης των υπηρεσιών παράδοσης κατ’ οίκον (delivery) κατά τις ώρες αυτές.
Επίσης, διευκρινίζουμε ότι η παραλαβή από εν λειτουργία καταστήματα (take away) συνεχίζεται μετά τις 21.00 και καθ’ όλη τη διάρκεια του ωραρίου λειτουργίας τους, όχι όμως ως αυτοτελής λόγος μετακίνησης, αλλά στο πλαίσιο των επιτρεπόμενων μετακινήσεων κατά τις ώρες αυτές».
Αναλυτικά οι ανακοινώσεις του κ. Χαρδαλιά για τα νέα μέτρα σε όλη τη χώρα:

Τα τελευταία στοιχεία για την επιδημία

Υπενθυμίζεται πως ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 2.752 νέα κρούσματα την Τετάρτη (11/11), με τη συντριπτική τους πλειοψηφία να «συγκεντρώνεται» σε Θεσσαλονίκη (777) και Αττική (635).
Παράλληλα, ο αριθμός των νεκρών συνιστά νέο αρνητικό ρεκόρ για τη χώρα, καθώς έφτασαν τους 43 σε ένα 24ωρο (41 χθες και τη Δευτέρα).
Επιπλέον, οι ασθενείς που χρειάζονται μηχανική υποστήριξη στις ΜΕΘ των νοσοκομείων έφτασαν τους 297, μέγεθος που επίσης δεν έχει προηγούμενο, από την έναρξη της επιδημία και μέχρι σήμερα.
Σε συνολικούς αριθμούς, οι θετικές διαγνώσεις στη χώρα ανήλθαν σε 63.321, ενώ τα θύματα της υγειονομικής κρίσης είναι 909.
iEidiseis.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Στάση εργασίας της ΠΟΕ-ΟΤΑ σε Αττική και Θεσσαλονίκη

Στάση εργασίας από τις 11:30 το πρωί έως τη λήξη της πρωινής βάρδιας έχει εξαγγείλει για αύριο η ΠΟΕ-ΟΤΑ, καθώς σύσσωμο το Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΕ-ΟΤΑ δικάζεται για τις κινητοποιήσεις του κλάδου τον Οκτώβριο 2011 κατά των περικοπών στις αποδοχές των εργαζομένων.  Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση καλούνται σε συγκέντρωση[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *