Καράογλου: Κανονικά θα διεξαχθεί η 85η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης

Θα διεξαχθεί κανονικά η 85η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης, δήλωσε ο υφυπουργός Μακεδονίας και Θράκης Θεόδωρος Καράογλου, μετά τη συνάντηση εργασίας που είχε με τη διοίκηση της ΔΕΘ-Helexpo, και διαβεβαίωσε ότι προχωρούν κανονικά οι διαδικασίες για την ανάπλαση του εκθεσιακού κέντρου.

Ο πρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo, Τάσος Τζήκας και ο διευθύνων σύμβουλος,  Κυριάκος Ποζρικίδης, επιβεβαίωσαν ότι η Γερμανία, που είναι φέτος η τιμώμενη χώρα, θα συμμετέχει κανονικά και θα εκπροσωπηθεί από μεγάλο αριθμό σημαντικών επιχειρήσεων.

Παράλληλα στην 85η ΔΕΘ θα εφαρμοστούν αυστηρά πρωτόκολλα για τη διαφύλαξη της δημόσιας υγείας.

Σχετικά με το ζήτημα της ανάπλασης του εκθεσιακού κέντρου τόνισαν ότι οι διαδικασίες προχωρούν εντός χρονοδιαγραμμάτων και χωρίς καθυστερήσεις, ώστε το 2026 να γιορτάσει η Θεσσαλονίκη τα 100 χρόνια της ΔΕΘ στο νέο εκθεσιακό κέντρο.

“Επειδή ακούγονται πολλά, τονίζω για μια ακόμη φορά πως η 85η ΔΕΘ θα διεξαχθεί κανονικά. Τιμώμενη χώρα είναι η Γερμανία, η οποία θα συμμετάσχει με δεκάδες επιχειρήσεις οι οποίες έχουν ήδη εκφράσει ενδιαφέρον για την παρουσία τους στη Θεσσαλονίκη. Ασφαλώς θα τηρηθούν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα, διότι πάνω από όλα είναι η υγεία των εκθετών και των επισκεπτών. Η φετινή διοργάνωση θα είναι διαφορετική, ωστόσο θα αποτελέσει και πάλι τη γιορτή της πόλης”, δήλωσε ο κ. Καράογλου μετά τη συνάντηση.

“Οσον αφορά στην ανάπλαση του εκθεσιακού κέντρου, προχωρούμε βάσει σχεδίου. Η διοίκηση της ΔΕΘ-Helexpo καταβάλλει έναν τεράστιο αγώνα ώστε το 2026 να είναι όλα έτοιμα και να έχει ολοκληρωθεί μια από τις μεγαλύτερες αστικές αναπλάσεις στην Ελλάδα και την Ευρώπη”, τόνισε.

 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΔΕΔΥ: Αναβλήθηκε για 31/7 η εκδίκαση της αγωγής για την αξιολόγηση

Αναβολή για τις 31 Ιουλίου πήρε η εκδίκαση της αγωγής της ΑΔΕΔΥ κατά της αξιολόγησης. Η Δικαιοσύνη έχει κρίνει παράνομη σε πρώτο βαθμό την απεργία που έχει κηρύξει και το ανώτατο συνδικαλιστικό όργανο των δημοσίων υπαλλήλων προσέφυγε σε δεύτερο βαθμό.

Περισσότερα »

1311-1388: Η Ελλάδα υπό την κατοχή των… Καταλανών

του Θοδωρή Ασβεστόπουλου… Τον τελευταίο μήνα η Καταλονία βρίσκεται στο επίκεντρο της παγκόσμιας επικαιρότητας λόγω του δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία που πραγματοποιήθηκε την 1η Οκτωβρίου 2017 και μένει να δούμε που θα καταλήξει η όλη ιστορία. Την συγκεκριμένη αυτόνομη περιφέρεια της Ισπανίας με το έντονο κατά την τελευταία δεκαετία αποσχιστικό[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *