Οργή για το κύκλωμα υπεξαίρεσης και διακίνησης ογκολογικών φαρμάκων 

Του Θοδωρή Ασβεστόπουλου

Οργή και αποτροπιασμό εκφράζουν οι ασθενείς με καρκίνο και οι οικογένειες τους μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου με το κύκλωμα υπεξαίρεσης και παράνομης διακίνησης ογκολογικών φαρμάκων και την εξάρθρωσή του από την Οικονομική Αστυνομία.

Η Ελληνική Ομοσπονδία Καρκίνου (ΕΛΟΚ) σε ανακοίνωσή της σημειώνει ότι, «κάποιοι επέλεξαν συνειδητά να θέσουν σε δεύτερη μοίρα την υγεία και τις ζωές ασθενών με καρκίνο, προτάσσοντας το ίδιο συμφέρον, στερώντας τους τα απαραίτητα φάρμακα και ζημιώνοντας το ήδη σοβαρά ασθενές σύστημα υγείας».

Μιλώντας στο Κανάλι Ένα ο γενικός γραμματέας του ΕΛΟΚ Γιώργος Καπετανάκης υπογράμμισε ότι το σύστημα ογκολογικής περίθαλψης λειτουργεί πάνω από τα όρια του χάρη στην αυτοθυσία κάποιων ανθρώπων, ενώ αναφέρθηκε και στην ανάγκη δημιουργίας Εθνικού Σχεδίου Δράσης για τον Έλεγχο του Καρκίνου και Εθνικού Μητρώου Νεοπλασιών.

«Δυστυχώς όμως το Υπουργείο Υγείας δεν μας δέχεται ως συνομιλητές», σημείωσε ο κ. Καπετανάκης.

Οι δηλώσεις του στο Κανάλι Ένα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κλιμακώνουν τη στάση τους οι αγρότες – Αλλαγές από το Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης

Ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Λαρίσης, Φώτης Παπαδόπουλος, τόνισε ότι οι καταναλωτές αγοράζουν ακριβά τα προϊόντα, ενώ στους παραγωγούς «δεν μένει τίποτα»

Περισσότερα »

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Έρχεται χρονικός περιορισμός στις μετακινήσεις

Aντίστροφη μέτρηση για την αυστηροποίηση του υφιστάμενου πλαισίου περιορισμού της κυκλοφορίας. Τις επόμενες ώρες, σύμφωνα με το ρεπορτάζ OPEN TV, η κυβέρνηση αναμένεται να ανακοινώσει νέα πιο αυστηρά μέτρα για την απαγόρευση της κυκλοφορίας. Το μήνυμα άλλωστε για τα μέτρα που θα ανακοινωθούν ίσως και τις επόμενες ώρες ήταν σαφές[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *