Καρύδης: Ανάγκη αποτελεσματικών αποφάσεων στην υγειονομική κρίση

 Της Κωνσταντίνας Πετούση

Πρωτοπόρος αναδεικνύεται ο δήμος Πειραιά τόσο σε επίπεδο μέριμνας και πρόληψης όσο και καινοτομίας, μεσούσης της υγειονομικής κρίσης. Μέσα από τις πρωτοβουλίες που λαμβάνουν οι διευθύνσεις και υπηρεσίες του δήμου, διαφαίνεται η συνολική προσπάθεια της δημοτικής αρχής να βρεθεί μπροστά από τις εξελίξεις και την επόμενη μέρα.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα, με φόντο τα τεκταινόμενα στη Μόρια και την αναζωπύρωση του προσφυγικού μαζί με τους φόβους για την διασπορά του κορωνοιού, είναι η προ ημερών διενέργεια μαζικών μοριακών test –προληπτικά- για την ανίχνευση του covid-19 σε δομή της πόλης, όπου φιλοξενούνται 35 ασυνόδευτα ανήλικα προσφυγόπουλα, με πρωτοβουλία του Συμβουλίου Ένταξης Προσφύγων και Μεταναστών του δήμου Πειραιά, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ.

Όπως τόνισε, ο πρόεδρος του Συμβουλίου και Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού και Ανάπτυξης, Δημήτρης Καρύδης, μιλώντας στο ΚΑΝΑΛΙ ΕΝΑ 904 και την εκπομπή «Μένουμε Πειραιά» με την Κωνσταντίνα Πετούση και τον Νίκο Παρασκευά, υποχρέωση του δήμου είναι να λάβει γρήγορες και αποτελεσματικές αποφάσεις προκειμένου να αποφευχθούν δυσάρεστες καταστάσεις. Σε αυτό το πλαίσιο πραγματοποιηθήκαν τεστ ανίχνευσης κορωνοϊού στα παιδιά και τους εργαζόμενους της δομής και όλα τα αποτελέσματα, ευτυχώς, βγήκαν αρνητικά.

Ο κ. Καρύδης υπογράμμισε και τις προσπάθειες που γίνονται για την κοινωνική ένταξη των παιδιών, ηλικίας 8 έως 18 ετών, καθώς είναι άγνωστο το πότε θα μπορέσουν να προωθηθούν σε χώρες που έχουν ζητήσει οικογενειακή επανένωση αφού εξαρτάται από τις χώρες υποδοχής, εξηγώντας πως στόχος πέρα από την εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας και την ένταξή τους στα σχολεία, είναι και η ενασχόλησή τους με αθλητικές δραστηριότητες ανάλογα με τα ενδιαφέροντά τους, σε συνεργασία με τα αθλητικά σωματεία της πόλης.

“Οι εργασίες του Blue Lab απέδωσαν καρπούς στην πανδημία”

Παράλληλα, οι εντεινόμενες εργασίες στο Κέντρο Καινοτομίας του δήμου Πειραιά Blue Lab, απέδωσαν καρπούς τόσο στην έναρξη της πανδημίας με την πρωτοτυπία της κατασκευής προσωπίδων προστασίας όσο και στη συνέχεια, αφού όπως αποκάλυψε ο αντιδήμαρχος Προγραμματισμού και Ανάπτυξης, ετοιμάζονται νέες εφαρμογές και καινοτόμα προϊόντα, σε συνεργασία με τα πανεπιστήμια, που θα συμβάλλουν στην ενίσχυση της προστασίας και της ασφάλειας της δημόσιας υγείας.

Ειδικότερα, ανέφερε την εν εξελίξει καινοτόμα προσπάθεια να αποστειρώνετε ο εισπνεόμενος αέρας προκειμένου να υπάρχει κατά το δυνατόν μικρότερο ιικό φορτίο σε χώρους  υπηρεσιών όπου συναθροίζονται οι πολίτες, όπως ΚΕΠ, δομές φροντίδας ηλικιωμένων κ.α.

Μια ακόμα καινοτομία που φέρνει το Κέντρο Καινοτομίας του δήμου Πειραιά Blue Lab, είναι η κατασκευή ενός εργαστηρίου κυκλικής οικονομίας. «Τους επόμενους μήνες θα έχουμε καταστήσει ένα market space, είμαστε στην διαδικασία, εγκρίθηκε και από το δημοτικό Συμβούλιο» τόνισε κ. Καρύδης, προσθέτοντας ότι το εργαστήρι κυκλικής οικονομίας θα βρίσκεται στην παλιά σχολή Κλωστοϋφαντουργίας στα Καμίνια όπου στεγάζονται σχολεία της πόλης, δίνοντας την δυνατότητα σε εκπαιδευτικούς, μαθητές αλλά και πολίτες, να κατασκευάσουν νέα προϊόντα με επαναχρησιμοποιούμενα υλικά.

 Ο αντιδήμαρχος Προγραμματισμού και Ανάπτυξης, Δημήτρης Καρύδης, δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην ικανοποίηση της δημοτικής αρχής για το γεγονός ότι η εταιρεία κολοσσός αθλητικών ειδών adidas επέλεξε –προ ημερών- τον χώρο του κέντρου καινοτομίας Blue Lab για να παρουσιάσει την νέα της κολεξιόν, αθλητικών υποδημάτων από ανακυκλωμένα υλικά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πειραιάς Νικητής: Δεύτερη σερί πρωτιά σε σταυρούς για τον Βαγγέλη Μαρινάκη

Πρώτος σε σταυρούς δημοτικός σύμβουλος Πειραιά με το συνδυασμό «Πειραιάς Νικητής» αναδείχθηκε για 2η συνεχόμενη φορά (όπως και στις εκλογές του 2014) ο ηγέτης του Ολυμπιακού κ. Ευάγγελος Μαρινάκης συγκεντρώνοντας 13.215 σταυρούς.

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *