Καταγγελίες Αμυρά για εξωφρενικές αμοιβές στο Υπερταμείο

Καταγγελίες για εξωφρενικές αμοιβές στα μέλη του Υπερταμείου έκανε από το βήμα της Βουλής ο βουλευτής του Ποταμιού, Γιώργος Αμυράς.

«Την ίδια ώρα που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ βάζει ενέχυρο υπέρ Τρόικας κρατική περιουσία αξίας 25 δις ευρώ, φροντίζει να χρυσοπληρώνει τα golden boys και girls που διόρισε στο Υπερταμείο με εξωφρενικές αμοιβές», ανέφερε ο κ. Αμυράς και αποκάλυψε ότι:

• Πρόεδρος του εποπτικού συμβουλίου Ζακ λε Παπ έλαβε34.000€ για 17 συνεδριάσεις, δηλαδή 2.000€ η συνεδρίαση
• Ο Ντάβιντ Βεγκάρα Φιγκέρας έλαβε 16.000€ για 16 συνεδριάσεις, δηλαδή 1.000€ η συνεδρίαση
• Η Όλγα Χαρίτου έλαβε 16.000€ για 16 συνεδριάσεις, δηλαδή 1.000€ η συνεδρίαση
• Ο Γεώργιος Σταμπουλής έλαβε 17.000€ για 17 συνεδριάσεις, δηλαδή 1.000€ η συνεδρίαση
• Ο Γεώργιος-Σπύρος Ταβλάς έλαβε 16.000€ για 16 συνεδριάσεις, δηλαδή 1.000€ η συνεδρίαση.

Ο βουλευτής του Ποταμιού κατήγγειλε ακόμη, ότι οι παραπάνω αν και χρυσοπληρώνονται, δεν κάνουν σωστά τη δουλειά τους γιατί ενώ οφείλουν να εποπτεύουν και αξιολογούν τη διοίκηση και το σύνολο των εργαζομένων του Υπερταμείου, δεν έχουν καν υποβάλει ετήσιο απολογισμό πεπραγμένων για το έτος 2017.

Κατέθεσε επίσης, τρεις συμβάσεις που υπέγραψε το Υπερταμείο με τρεις συμβούλους που διόρισε και οι οποίοι πλέον αμείβονται με 3.111 € την ημέρα ο ένας, με 1.555 € ημερησίως ο δεύτερος και με 1.444 € ημερησίως ο τρίτος. «Ο κατήφορος και η υποτέλεια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ δεν σταματά εδώ», ανέφερε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

«Άνοιγμα» Τσίπρα στις δυνάμεις του προοδευτικού χώρου

Ανοικτή πρόσκληση για διάλογο και συμπόρευση στις δυνάμεις του ευρύτερου προοδευτικού χώρου απηύθυνε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ενόψει του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας μάλιστα λόγο για «ιστορική ευκαιρία». Μιλώντας στην εκδήλωση που πραγματοποίησε ο επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, ο πρωθυπουργός ανέφερε πως το επικείμενο συνέδριο είναι το[…]

Περισσότερα »

«Δίνουμε» αγωγούς και Σούδα στις HΠA

Tην πλήρη αποδοχή και προσαρμογή της Aθήνας στην ενεργειακή στρατηγική της Oυάσιγκτον για την ευρύτερη περιοχή της NA Mεσογείου, αλλά και το «ελεύθερο» στη Σούδα για τα στρατιωτικά drones με την αστερόεσσα θα κοστίσει η αμερικανική «πλάτη» στην υπόθεση του ελληνικού χρέους. Tα «ανταλλάγματα» μπήκαν στο τραπέζι και συμφωνήθηκαν, κατά[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *