Καταγγελίες Αμυρά για εξωφρενικές αμοιβές στο Υπερταμείο

Καταγγελίες για εξωφρενικές αμοιβές στα μέλη του Υπερταμείου έκανε από το βήμα της Βουλής ο βουλευτής του Ποταμιού, Γιώργος Αμυράς.

«Την ίδια ώρα που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ βάζει ενέχυρο υπέρ Τρόικας κρατική περιουσία αξίας 25 δις ευρώ, φροντίζει να χρυσοπληρώνει τα golden boys και girls που διόρισε στο Υπερταμείο με εξωφρενικές αμοιβές», ανέφερε ο κ. Αμυράς και αποκάλυψε ότι:

• Πρόεδρος του εποπτικού συμβουλίου Ζακ λε Παπ έλαβε34.000€ για 17 συνεδριάσεις, δηλαδή 2.000€ η συνεδρίαση
• Ο Ντάβιντ Βεγκάρα Φιγκέρας έλαβε 16.000€ για 16 συνεδριάσεις, δηλαδή 1.000€ η συνεδρίαση
• Η Όλγα Χαρίτου έλαβε 16.000€ για 16 συνεδριάσεις, δηλαδή 1.000€ η συνεδρίαση
• Ο Γεώργιος Σταμπουλής έλαβε 17.000€ για 17 συνεδριάσεις, δηλαδή 1.000€ η συνεδρίαση
• Ο Γεώργιος-Σπύρος Ταβλάς έλαβε 16.000€ για 16 συνεδριάσεις, δηλαδή 1.000€ η συνεδρίαση.

Ο βουλευτής του Ποταμιού κατήγγειλε ακόμη, ότι οι παραπάνω αν και χρυσοπληρώνονται, δεν κάνουν σωστά τη δουλειά τους γιατί ενώ οφείλουν να εποπτεύουν και αξιολογούν τη διοίκηση και το σύνολο των εργαζομένων του Υπερταμείου, δεν έχουν καν υποβάλει ετήσιο απολογισμό πεπραγμένων για το έτος 2017.

Κατέθεσε επίσης, τρεις συμβάσεις που υπέγραψε το Υπερταμείο με τρεις συμβούλους που διόρισε και οι οποίοι πλέον αμείβονται με 3.111 € την ημέρα ο ένας, με 1.555 € ημερησίως ο δεύτερος και με 1.444 € ημερησίως ο τρίτος. «Ο κατήφορος και η υποτέλεια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ δεν σταματά εδώ», ανέφερε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το Ποτάμι: Η Θεσσαλονίκη σε παράλυση, η κυβέρνηση απούσα

Πολιτική λύση, αλλά μέσω νομοθετικής αλλαγής, ώστε να δοθεί τέλος στην ταλαιπωρία του κόσμου και την αγωνία των εργαζομένων του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ), ζητά από την κυβέρνηση το Ποτάμι, ενώ την κατηγορεί την κυβέρνηση για αδιαφορία. Συγκεκριμένα, το Ποτάμι σε ανακοίνωσή του, αναφέρει ότι ο ΟΑΣΘ, επικαλούμενος οφειλές του[…]

Περισσότερα »

Θέλει αλλαγή πολιτικής και ισχυρή εντολή στο ΚινΑλ

Ισχυρή εντολή στο Κίνημα Αλλαγής, ζήτησε για άλλη μία φορά η Φώφη Γεννηματά, ενόψει εκλογών, όποτε και αν αυτές πραγματοποιηθούν. Και αυτό, με τελικό στόχο την προοδευτική διακυβέρνηση, που σύμφωνα με στελέχη του Κινήματος Αλλαγής, μόνο εκείνο μπορεί να εξασφαλίσει στην βάση της προοδευτικής ατζέντας που ήδη εκπονεί προκειμένου να[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *