Καταλήψεις στα σχολεία με αίτημα λιγότερους μαθητές ανά αίθουσα

Το κουδούνι έχει μόλις χτυπήσει και οι μαθητές με μάσκες, όπως επιβάλλουν τα μέτρα κατά του κορωνοϊού θα τρέξουν στους γονείς τους που τους περιμένουν χωρίς μάσκες.

Οι γονείς θα συμφωνήσουν πως ο συγχρωτισμός πρέπει να αποφευχθεί όμως την ίδια ώρα λένε πως υπάρχουν μέτρα, όπως οι μεγαλύτερες τάξεις, που είναι πιο σημαντικά.

Μορφή επιδημίας παίρνουν οι καταλήψεις σχολείων σε όλη την χώρα. Μόνο στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, οι υπό κατάληψη δομές ξεπερνούν τις 100. Οι περισσότερες καταλήψεις εντοπίζονται στο Ηράκλειο Κρήτης, τη Θεσσαλονίκη, την Αχαΐα, τη Μαγνησία, την Αιτωλοακαρνανία, την Ηλεία και την Καβάλα.

Αν και δεν λείπουν τα σχολεία που οι μαθητές εμφανίζονται να είναι κατά της μάσκας, στα περισσότερα οι μαθητές ζητούν αίθουσες με λιγότερους, όπου δεν θα συνωστίζονται.

Στην Θεσσαλονίκη η εισαγγελέας ανηλίκων Δήμητρα Τσιαρδακλή παρήγγειλε έρευνα για τα σχολεία που τελούν υπό κατάληψη και αφορούν κυρίως τη χρήση της προστατευτικής μάσκας.

Η Ελένη, μαθήτρια γυμνασίου, ξεκινά για το σχολείο. Πριν περάσει την πόρτα η μητέρα της θα της θυμίσει την μάσκα. Η μαθήτρια έχει αλλάξει τις συνήθειες της λόγω κορωνοϊού, πλέον στην τσάντα μαζί με τα τετράδια και τα βιβλία μπαίνουν μάσκες και αντισηπτικά πριν ξεκινήσει μαζί με τον αδερφό της για την τάξη. Η μητέρα τους ετοιμάζει κολατσιό από το σπίτι. Και καθημερινά θα ετοιμάσει τις μάσκες για την επόμενη μέρα.

Η προσαρμογή μαθητών και γονιών είναι ταχύτατη και εντυπωσιακή, αν και το ερώτημα παραμένει. Αρκεί αυτό;

 

tanea.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τέσσερις προσαγωγές στα Εξάρχεια μετά από επιθέσεις σε διμοιρίες των ΜΑΤ

Νεαρά άτομα έκαναν αλλεπάλληλες επιθέσεις, αργά χθες το βράδυ, σε διμοιρίες των ΜΑΤ, στην ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων. Ειδικότερα, μετά τις 22:00 και έως τα μεσάνυχτα, τα άτομα αυτά πραγματοποιούσαν επιθέσεις σε διμοιρίες που βρίσκονταν στην οδό Χαριλάου Τρικούπη και την Τοσίτσα. Σημειώνεται, ότι δεν υπήρξε κάποιος τραυματισμός, αλλά έγιναν[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *