Κατασχέθηκαν 70.200 μάσκες

Συνεχίστηκαν οι παραβάσεις και το παρεμπόριο υγειονομικού υλικού που σχετίζεται με τον  περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19.

Όπως ανακοινωσε η Γενική Γραμματεία Εμπορίου & Προστασίας Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων κατά το χρονικό διάστημα από 22.06.2020 έως και 28.06.2020 πραγματοποιήθηκαν συνολικά 335 έλεγχοι και βεβαιώθηκαν 70 παραβάσεις. σε Αττική, Θεσσαλονίκη και Βόλο.

Ειδικότερα, επιβλήθηκαν πρόστιμα συνολικού ύψους 51.400€ και υπεβλήθηκε η αναστολή λειτουργίας για 15 ημέρες σε μία επιχείρηση στην Αττική. Κατασχέθηκαν 70.200 τεμάχια ιατρικών μασκών, τα οποία δεν είχαν δηλωθεί στην σχετική πλατφόρμα δηλώσεων αποθεμάτων του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ενώ κατασχεθήκαν και καταστράφηκαν 371 τεμάχια απομιμητικών ειδών.

Τέλος, σε επιχείρηση πάταξης του παρεμπορίου στη λαϊκή αγορά της οδού Βούλγαρη στη Θεσσαλονίκη, κλιμάκιο αποτελούμενο από την Ελληνική και Δημοτική Αστυνομία Θεσσαλονίκης, κατέσχεσε και κατέστρεψε 649 τεμάχια ειδών παραεμπορίου και 405 κιλά οπωροκηπευτικών, που στερούταν των νόμιμων παραστατικών εμπορίας και διακίνησης.

 

Σπύρος Μιχαλόπουλος

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά στην Κορώνη

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά η οποία εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής σε δασική έκταση στην Κορώνη Μεσσηνίας. Στο σημείο έσπευσαν 12 οχήματα 28 πυροσβέστες, ένα πεζοπόρο τμήμα με έξι άτομα και από αέρος δύο Canadair και τρία PZL. Νωρίτερα, μιλώντας στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο δήμαρχος Πύλου – Νέστορος, Δημήτρης Καφαντάρης[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *