Κατατέθηκαν στο ΤΑΙΠΕΔ οι βελτιωμένες προσφορές για τον έλεγχο του ΔΕΣΦΑ

Βελτιωμένες οικονομικές προσφορές από τις δύο κοινοπραξίες που ενδιαφέρονται να αποκτήσουν τον έλεγχο του ΔΕΣΦΑ κατατέθηκαν στο ΤΑΙΠΕΔ.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το ΑΜΠΕ, οι προσφορές θα ανοίξουν, κατά πάσα πιθανότητα, στη συνεδρίαση του ΤΑΙΠΕΔ την προσεχή Παρασκευή 13 Απριλίου 2018. Οι προσφορές των δύο κοινοπρακτικών σχημάτων αφορούν το 66% της εταιρείας.

Το ΤΑΙΠΕΔ δεν αποκλείεται να ζητήσει από τον πρώτο πλειοδότη να καταθέσει και νέα βελτιωμένη προσφορά.

Υπενθυμίζεται ότι, το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας έχει ανακοινώσει ότι το τίμημα μέχρι στιγμής ξεπερνά τα 400 εκατ. ευρώ με τις πληροφορίες να το ανεβάζουν κοντά στα 460 – 480 εκατ. ευρώ.

Σημειώνεται ότι στο πρώτο σχήμα συμμετέχουν οι τρεις βασικοί μέτοχοι του αγωγού TAP, δηλαδή η ιταλική Snam, η βελγική Fluxys, και η ισπανική Enagas ενώ η δεύτερη προσφορά έχει γίνει από την ισπανική Reganosa, μαζί με τη ρουμανική Transgaz, και την Ευρωπαϊκή Τράπεζα για την Ανασυγκρότηση και Ανάπτυξη (EBRD).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Νέα ρύθμιση μόνο για τους συνεπείς οφειλέτες

Νέα ευκαιρία να αποπληρώσουν τα χρέη τους στα ασφαλιστικά ταμεία θα έχουν μόνο οι συνεπείς ασφαλισμένοι, από το 2017. Σήμερα περίπου 270.000 είναι οι οφειλέτες με χρέη 15,5 δισ. ευρώ. Αλλωστε, όπως σημειώνουν, δεν έχει τέλος το άγριο κυνήγι για τις οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία. Είναι χαρακτηριστικό ότι καταγράφτηκε αύξηση[…]

Περισσότερα »

Μειώθηκε κατά 1,2% ο πληθωρισμός το Νοέμβριο

Μείωση 1,2% σημείωσε ο πληθωρισμός τον Νοέμβριο εφέτος, από μείωση 1,7% τον Οκτώβριο και έναντι μείωσης 2,9% που σημειώθηκε τον Νοέμβριο πέρυσι. Συγκεκριμένα ο Εναρμονισμένoς Δείκτης Τιμών Καταναλωτή (ΕνΔΤΚ) του μηνός Νοεμβρίου 2014 σε σύγκριση με τον αντίστοιχο Δείκτη του Νοεμβρίου 2013 παρουσίασε μείωση 1,2%, έναντι μείωσης 2,9% που σημειώθηκε[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *