Κατατέθηκε η τροποποιημένη τροπολογία για την «Τουρκική Ένωση Ξάνθης»

Η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου σχετικά με την αναγνώριση σωματείων υιοθετείται με τροπολογία που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο για την νομική αναγνώριση ταυτότητας φύλου.

Η διάταξη αφορά την υπόθεση με την αυτοαποκαλούμενη «Τουρκική Ένωση Ξάνθης» και ορίζει ότι μπορεί να υποβάλει εκ νέου στην ελληνική Δικαιοσύνη αίτημα για την αναγνώρισή της.

Σύμφωνα με τη ρύθμιση, το αίτημα θα εξετάζεται από την ελληνική Δικαιοσύνη, με την τήρηση του άρθρου 11 της Ευρωπαϊκής Συνθήκης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, το οποίο προβλέπει παράλληλα και την απόρριψη του αιτήματος για λόγους εθνικής ή δημόσιας ασφάλειας.

Ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Δημήτρης Καμμένος δήλωσε ότι ψηφίζει τη σχετική τροπολογία για την υιοθέτηση αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και συγχαίρει τον υπουργό Δικαιοσύνης Σταύρο Κοντονή.

«Με την ευκαιρία της επανακατάθεσης της τροπολογίας από το υπουργείο Δικαιοσύνης για την “Τουρκική Ένωση Ξάνθης”, είναι σημαντικό να αναγνωρισθεί η γενναία αυτή πρωτοβουλία του υπουργού κ. Σταύρου Κοντονή, η οποία θωρακίζει απόλυτα τη Θράκη μας και τα συμφέροντα του ελληνικού έθνους» σημειώνει χαρακτηριστικά ο κ. Καμμένος.

Πηγή: ΑΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΑΣΟΚ : Συνέδριο τον Μάιο προανείγγειλε ο Ε. Βενιζέλος

Συνέδριο τον Μάιο προανήγγειλε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, δίνοντας παράλληλα το στίγμα των προθέσεών του για τις κινήσεις που θα προηγηθούν. Μιλώντας στην κοινή συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου και της νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ στο Caravel, ο πρόεδρος του κόμματος, προανήγγειλε ένα συνέδριο ριζικής ανανέωσης και ενότητας, με όλα τα[…]

Περισσότερα »

“Επικίνδυνος για τη χώρα και όχι για την κυβέρνηση ο Κ.Μητσοτάκης”

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης γνωρίζει ότι το αφήγημά του περί εκλογών πνέει τα λοίσθια – η δεύτερη αξιολόγηση ολοκληρώνεται. Το να αναζητά στηρίγματα σε… τρομοδέματα, “ανασφάλεια”, “παρακμιακές δυνάμεις”, αποδεικνύει για μια ακόμα φορά, ότι είναι επικίνδυνος για τη χώρα και όχι για την κυβέρνηση» τονίζεται σε ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *