Κατατέθηκε η τροποποιημένη τροπολογία για την «Τουρκική Ένωση Ξάνθης»

Η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου σχετικά με την αναγνώριση σωματείων υιοθετείται με τροπολογία που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο για την νομική αναγνώριση ταυτότητας φύλου.

Η διάταξη αφορά την υπόθεση με την αυτοαποκαλούμενη «Τουρκική Ένωση Ξάνθης» και ορίζει ότι μπορεί να υποβάλει εκ νέου στην ελληνική Δικαιοσύνη αίτημα για την αναγνώρισή της.

Σύμφωνα με τη ρύθμιση, το αίτημα θα εξετάζεται από την ελληνική Δικαιοσύνη, με την τήρηση του άρθρου 11 της Ευρωπαϊκής Συνθήκης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, το οποίο προβλέπει παράλληλα και την απόρριψη του αιτήματος για λόγους εθνικής ή δημόσιας ασφάλειας.

Ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Δημήτρης Καμμένος δήλωσε ότι ψηφίζει τη σχετική τροπολογία για την υιοθέτηση αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και συγχαίρει τον υπουργό Δικαιοσύνης Σταύρο Κοντονή.

«Με την ευκαιρία της επανακατάθεσης της τροπολογίας από το υπουργείο Δικαιοσύνης για την “Τουρκική Ένωση Ξάνθης”, είναι σημαντικό να αναγνωρισθεί η γενναία αυτή πρωτοβουλία του υπουργού κ. Σταύρου Κοντονή, η οποία θωρακίζει απόλυτα τη Θράκη μας και τα συμφέροντα του ελληνικού έθνους» σημειώνει χαρακτηριστικά ο κ. Καμμένος.

Πηγή: ΑΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η Ελλάδα δεν θα παραδοθεί ξανά στους κομματικούς μηχανισμούς

«Η Ελλάδα δεν θα παραδοθεί ξανά στους κομματικούς μηχανισμούς, τους ερασιτέχνες αλλά και τους πονηρούς, τα συμφέροντα και τις συντεχνίες που την κρατάνε γονατισμένη όλα αυτά τα χρόνια, όλες αυτές τις δεκαετίες» επεσήμανε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης από τη Θεσσαλονίκη, τον πρώτο σταθμό της προεκλογικής του εκστρατείας, ενώ[…]

Περισσότερα »

Ανοικτοί λογαριασμοί με Τσίπρα και… εσωτερικό έχει ο Μητσοτάκης

Η μάχη στη Βουλή για τον εκλογικό νόμο και οι αλλαγές εσωτερικού στη Νέα Δημοκρατία. Δύο παράλληλα ανοικτά μέτωπα έχει ο Πρόεδρος της Ν.Δ. κ. Κυρ. Μητσοτάκης. Αφενός και κυρίως αυτό με τον Αλέξη Τσίπρα και την κυβέρνησή του καθώς τα επόμενα 24ώρα αναμένεται η πολιτική αναμέτρηση στη Βουλή για[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *