Καταθέτει στην προανακριτική η «Αικατερίνη Κελέση»

Στη ΓΑΔΑ βρίσκεται και εξετάζεται ο/η προστατευόμενος μάρτυρας με την κωδική ονομασία «Αικατερίνη Κελέση». Όπως και ο/η προστατευόμενος μάρτυρας «Μάξιμος Σαράφης» έτσι και ο/η «Αικατερίνη Κελέση» καταθέτει μόνο με ηχητικά μέσα μετάδοσης στην αντιπροσωπεία της προανακριτική επιτροπής για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο και με αλλοίωση της φωνής της, χωρίς εικόνα.

Η «Αικατερίνη Κελέση» έχει καταθέσει συνολικά 8 φορές στην Εισαγγελία Διαφθοράς. Έχει υποδείξει ως χρηματισθέντες, από τον Κωνσταντίνο Φρουζή, δύο πρώην πρωθυπουργούς τους Αντώνη Σαμαρά και Παναγιώτη Πικραμμένο, αλλά και τους Ανδρέα Λοβέρδο, Άδωνι Γεωργιάδη, Γιάννη Στουρνάρα, Ανδρέα Λυκουρέντζο και Μάριο Σαλμά.

Ο/η προστατευόμενος μάρτυρας έχει καταθέσει στην Εισαγγελία Διαφθοράς ότι οι μίζες προέρχονταν από τον λογαριασμό της εταιρείας, και ότι ο Κωνσταντίνος Φρουζής, αφού τα «ξέπλενε» με διάφορους τρόπους, τα παρέδιδε σε δεσμίδες χαρτονομισμάτων με πορτοκαλί ταινίες, μέσα σε φακέλους κίτρινους και μέσα σε βαλίτσες τύπου τρόλεϊ.

Η «Αικατερίνη Κελέση» έχει πει ότι ο Κωνσταντίνος Φρουζής είχε πάντα στη διάθεσή του μεγάλα χρηματικά ποσά, πριν τις συναντήσεις του με πολιτικούς και λοιπούς αξιωματούχους από τον χώρο του φαρμάκου, τα οποία πάντα μετέφερε μαζί του στις συναντήσεις αυτές και τους τα παρέδιδε. Όμως ουδεμία φορά ήταν η ίδια αυτόπτης μάρτυρας παράνομης πληρωμής.

Για τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο έχει δηλώσει, με επιστολή της προς την Επιτροπή, ότι «δεν τον γνώριζε, δεν τον γνωρίζει και δεν την γνωρίζει».

 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πως έβλεπαν οι ΗΠΑ Καραμανλή και Ανδρέα

Του Χάρη Παυλίδη… Ιστορικής σημασίας, και όχι μόνο, είναι το τηλεγράφημα της αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα, που αποκαλύπτεται από τα wikileaks. Σύμφωνα με το τηλεγράφημα, που χρονολογείται από το 1978, η πρεσβεία προχωρά σε εκτιμήσεις για τα πολιτικά πράγματα εκείνης της εποχής, επιχειρώντας να διαγνώσει τις προθέσεις του πρωθυπουργού Κωνσταντίνου[…]

Περισσότερα »

«Ηλεκτροπληξία»… σχεδιάζει για την κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ

Της Κατερίνας Πρίφτη… Τη στιγμή που οι συνδικαλιστές της ΔΕΗ καταστρώνουν κινητοποιήσεις, ως αντίδραση στο νομοσχέδιο για τη «μικρή ΔΕΗ» ο ΣΥΡΙΖΑ πιστός στη γραμμή που χάραξε από την περασμένη εβδομάδα με τη «συνδρομή» πολιτικών και συνδικαλιστικών φορέων, αλλά και των τοπικών κοινωνιών, κορυφώνει τις δικές του ενέργειες κόντρα στους[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *