Γενικό Κρατικό Νικαίας: Ψευδή τα περί απόκρυψης ασθενών με κορωνοϊό

upd 20:59

«Ανυπόστατη και ψευδή» χαρακτηρίζει το Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας-Πειραιά «Άγιος Παντελεήμων» την καταγγελία περί απόκρυψης ασθενών που νοσούν με Covid-19.

Νωρίτερα, την παρέμβαση της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πειραιά είχε προκαλέσει ανώνυμη καταγγελία, σύμφωνα με την οποία στο νοσοκομείο της Νίκαιας αποκρύπτονται κρούσματα κορωνοϊό, με αποτέλεσμα να τίθεται σε κίνδυνο η υγεία των εργαζομένων, ασθενών και πολιτών.

Σε απαντητική ανακοίνωσή του, ο αναπληρωτής διοικητής του, Αναστάσιος Μύτογλου, επισημαίνει ότι το Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο της Νίκαιας δεν είναι νοσοκομείο αναφοράς και κατ’ επέκταση δεν νοσηλεύει ασθενείς που πάσχουν από Covid-19.

«Είναι αδύνατον να αποκρυφθεί επιβεβαιωμένο κρούσμα ασθενούς ή προσωπικού, διότι τα δείγματα που λαμβάνονται με υπόδειξη των λοιμωξιολόγων του νοσοκομείου επεξεργάζονται, καταγράφονται και ανακοινώνονται επισήμως στις αρμόδιες αρχές από το ινστιτούτο Παστέρ και το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο «Αττικόν» σημειώνει, συμπληρώνοντας πως «το νοσοκομείο μας είναι υπέρμαχο της έγκαιρης ενημέρωσης και της απόλυτης διαφάνειας προκειμένου να διαφυλάξει τη δημόσια υγεία, που είναι η απόλυτη υποχρέωσή μας, αλλά και για τον περιορισμό της διασποράς της νόσου».

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή διοικητή, από ασθενείς που επισκέπτονται το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών και κρίνονται πιθανά κρούσματα, λαμβάνεται άμεσα δείγμα και άμεσα αποστέλλεται για έλεγχο. Οι ασθενείς αυτοί, μέχρι την έκδοση των αποτελεσμάτων του δείγματος απομονώνονται σε ειδικούς θαλάμους και, αν το δείγμα είναι θετικό, διακομίζονται σε νοσοκομεία αναφοράς.

Σχετικά με τα δύο κρούσματα νοσούντων ιατρών που έχουν επισήμως ανακοινωθεί και καταγραφεί στις επίσημες αρχές και τον ΕΟΔΥ από τις 17/4 και 20/4 αντίστοιχα, η διοίκηση του νοσοκομείου αναφέρει πως για την ασφάλεια του υπόλοιπου υγειονομικού προσωπικού και των ασθενών, έγινε ιχνηλάτηση επαφών όπως επιτάσσουν οι οδηγίες του ΕΟΔΥ, πάρθηκαν 70 δείγματα τα οποία ήταν αρνητικά, ενώ μπήκαν σε προληπτική επταήμερη καραντίνα συνολικά 15 άτομα που είχαν πλέον στενή επαφή με τους εν λόγω ιατρούς, παρά το γεγονός ότι ήταν ασυμπτωματικοί και τα δείγματά τους ήταν αρνητικά. Η περίοδος καραντίνας έχει λήξει για τέσσερα από τα άτομα αυτά και τα δείγματά τους εξακολουθούν να είναι αρνητικά.

Το νοσοκομείο δηλώνει πως επιφυλάσσεται να ασκήσει κάθε νόμιμο δικαίωμά του για την ψευδή αυτή καταμήνυση, «διότι η αρμοδιότητά του για την προάσπιση της δημόσιας υγείας είναι αντίθετη με τα καταγγελλόμενα και γι’ αυτόν τον λόγο τα καταγγελλόμενα είναι αυταπόδεικτα ψευδή».

 

16:57

Την παρέμβαση της προϊσταμένης της Εισαγγελίας πρωτοδικών Πειραιά, προκάλεσε ανώνυμη καταγγελία, σύμφωνα με την οποία, στο νοσοκομείο της Νίκαιας αποκρύπτονται κρούσματα κορωνοϊού, με αποτέλεσμα να τίθεται σε κίνδυνο η υγεία των εργαζομένων, ασθενών και πολιτών.

Η προϊσταμένη της εισαγγελίας πρωτοδικών Πειραιά έχει διατάξει τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής έρευνας, προκειμένου να ελεγχθεί αρχικά εάν ευσταθεί η καταγγελία, ώστε να αναζητηθούν ποινικές ευθύνες.

Σε περίπτωση που διαπιστωθεί ότι δεν ισχύουν οι καταγγελίες, η υπόθεση θα τεθεί στο αρχείο.

Πηγές του νοσοκομείου σχολιάζουν πως η καταγγελία στερείται σοβαρότητας. Όπως αναφέρουν το νοσοκομείο δεν μπορεί να αποκρύψει κρούσματα, αφού αυτά ελέγχονται κεντρικά και όχι από το κάθε νοσοκομείο. Επιπλέον εάν υπήρχε υποψία κρουσμάτων οι ίδιοι οι εργαζόμενοι θα ήθελαν να γίνει γνωστό, ώστε να γίνει τεστ και στους ίδιους και να μην είναι σε κίνδυνο.

 

naftemporiki.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Εισβολή του Ρουβίκωνα στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας

Ο Ρουβίκωνας κατάφερε να μπει μέσα στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας και να πετάξει στην αυλή του πιο καλά φυλασσόμενου υπουργείου, τρικάκια. Πριν από, τα μέλη του Ρουβίκωνα ανέβασαν και σχετικό κείμενο με τη δράση τους στο indymedia. Την ημέρα του Πολυτεχνείου, ως μέρος των κινητοποιήσεων του κόσμου του αγώνα επιλέξαμε μια παρέμβαση[…]

Περισσότερα »

Υπό εξονυχιστικό έλεγχο 118 προγράμματα ΜΚΟ

Υπό εξονυχιστικό έλεγχο βρίσκονται 118 προγράμματα Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, που υπάγονται στο υπουργείο Εξωτερικών. Τα σχετικά πορίσματα θα πρέπει να έχουν υποβληθεί έως τον προσεχή Οκτώβριο, όπως ανέφερε στη Βουλή ο υφυπουργός Εξωτερικών Άκης Γεροντόπουλος, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της ΔΗΜΑΡ Νίκου Τσούκαλη.

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *