«Ημέρες Θάλασσας»: Κάτω στον Πειραιά… στο Γιαχνί σοκάκι

Μια ξεχωριστή βραδιά συνδιοργανώνουν σημερα  Τετάρτη το βράδυ στο πλαίσιο των «Ημερών Θάλασσας 2018» η Πρωτοβουλία Πολιτών Πειραιά Π3 και το blog πολιτισμού dim/art.

Στο Γιαχνί σοκάκι (πεζόδρομος Αγίου Σπυρίδωνος, κοντά στην ομώνυμη εκκλησία) από τις 8 το βράδυ ο ερευνητής της λαϊκής μουσικής Νίκος Πολίτης θα μιλήσει για τον Πειραιά και το ρεμπέτικο, για το αστικό τοπίο και τη συλλογική μνήμη, για την περιθωριακή κουλτούρα και την καλλιτεχνική δημιουργία, για τους πρόσφυγες και τους ναυτικούς, για το Γιαχνί σοκάκι.

Θα ακολουθήσει συναυλία με προπολεμικά ρεμπέτικα των Βαμβακάρη, Μπάτη, Δελιά, Τούντα, Γιοβάν Τσαούς, Κερομύτη, Μπαγιαντέρα κ.ά. Παράλληλα, θα προβάλλεται video του εικαστικού και καθηγητή της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών Μάριου Σπηλιόπουλου με τίτλο «Γιαχνί σοκάκι».

Αυτονόητο ότι όλοι οι δρόμοι Τετάρτη βράδυ οδηγούν στο Γιαχνί Σοκάκι…

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Π. Αβραμίδης: Το Δημοτικό Ραδιόφωνο… εργαλείο για τον δημότη

«Το Δημοτικό Ραδιόφωνο πρέπει να είναι ένα εργαλείο για τον δημότη. Παράλληλα θα πρέπει να διασφαλίζει την ενημέρωση και την ψυχαγωγία που απαιτεί η κάθε στιγμή και η κάθε ώρα και να παρέχει χρήσιμες

Περισσότερα »

Γ. Μώραλης: Tο Πενταετές Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του Δ. Πειραιά

Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, πραγματοποίησε εισήγηση για το Πενταετές Επιχειρησιακό Πρόγραμμα 2015-2019 του Δήμου Πειραιά, κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.  Το θέμα, εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από το Δημοτικό Συμβούλιο. Η εισήγηση του κ. Γιάννη Μώραλη  «Το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του Δήμου Πειραιά συνιστά ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα τοπικής και οργανωτικής[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *