Home

ΡΟΗ  ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Κατρίνης (ΚΙΝ.ΑΛΛ): Έντονη κριτική προς τη ΝΔ για το Μεσοπρόθεσμο (ηχητικό)

0 σχόλια ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επιμέλεια: Συμεών Πεϊμανίδης. 

«Το Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα παρουσιάζει μια ιδανική εικόνα». Αυτό δήλωσε νωρίτερα, μιλώντας στο Κανάλι Ένα 90.4 και στην εκπομπή «Προπαντός ψυχραιμία», με το Νίκο Μπαρδούνια, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής, Μιχάλης Κατρίνης.

Κατά τον ίδιο, οι προβλέψεις της Κυβέρνησης για υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης, αυξήσεις εσόδων και επενδύσεων  μπορεί να αποδειχθούν αναληθείς στην πράξη, ενώ το κυβερνητικό επιτελείο «κρύβει κάτω από το χαλί μια σειρά δύσκολων αποφάσεων που θα πρέπει να ληφθούν, εάν δεν υλοποιηθούν αυτοί οι στόχοι».  Εξήγησε πως αν δεν επιβεβαιωθεί  η πρόβλεψη της Κυβέρνησης, για αύξηση των φορολογικών εσόδων της τάξεως των 12,5 δισεκατομμυρίων σε βάθος τετραετίας από τον φόρο εισοδήματος,  δεν υπάρχει εναλλακτική ώστε να καλυφθεί αυτή η «τρύπα». Προκειμένου να ενισχύσει το επιχείρημά του, ο βουλευτής του ΚΙΝ.ΑΛΛ. αναφέρθηκε στο «δείγμα γραφής» της Κυβέρνησης. Στην αναπροσαρμογή, δηλαδή, βασικών στόχων που είχε θέσει και λόγω των συνθηκών δεν πέτυχε.

Αυτούς τους προβληματισμούς έθεσε ο ίδιος και σήμερα στη Βουλή, όταν άσκησε δριμεία κριτική στον Υπουργό Οικονομικών, με αφορμή το πρωτογενές πλεόνασμα (που βάσει προγράμματος θα αγγίξει το 3,7 % το 2025). «Δεν δεσμεύτηκε ως Κυβέρνηση ότι θα διεκδικήσει πλεονάσματα το 2023 πολύ χαμηλότερα του 3,5%», ανέφερε για την αντιπαράθεσή του με τον Χρ. Σταϊκούρα, το στέλεχος του ΚΙΝ.ΑΛΛ.

Ταυτόχρονα, ο Μ. Κατρίνης εξέφρασε τους προβληματισμούς του και για το θέμα της ρευστότητας των τραπεζών και την ομολογουμένως δύσκολη πρόσβαση που έχουν σε δάνεια οι  εγχώριες επιχειρήσεις. «Το ζήτημα της ρευστότητας είναι το μεγαλύτερο της ελληνικής οικονομίας», δήλωσε για το θέμα ο Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΙΝ.ΑΛΛ., ενώ για τον δανεισμό των Μικρομεσαίων επιχειρήσεων τόνισε πως στην πλειοψηφία τους είναι «αποκλεισμένες» από την τραπεζική χρηματοδότηση.

Για το επικουρικό.

Στάση αναμονής κράτησε ο βουλευτής για τις επικείμενες αλλαγές στον τρόπο επικούρησης. «Περιμένουμε την τελική πρόταση», είπε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας όμως την εξιδανικευμένη προσέγγιση της Νέας Δημοκρατίας αναφορικά με τον προσωπικό «κουμπαρά» του ασφαλισμένου. Μολαταύτα, κατέστησε σαφές πως η πρακτική της κυβέρνησης στο εργασιακό, με την επικοινωνιακή προβολή της ψηφιακής κάρτας εργασίας, έναντι άλλων Άρθρων του ν/σ μπορεί να επαναληφθεί στη μεταρρύθμιση για την επικουρική ασφάλιση.

Για τους εμβολιασμούς.

Απαντώντας στις ερωτήσεις του Ν. Μπαρδούνια για τους εμβολιασμούς ο σημερινός καλεσμένος της εκπομπής, εξαπέλυσε βολές κατά της κυβέρνησης, κατηγορώντας τη για ολέθρια λάθη στην πολιτική της, όπως  αυτό με το σκεύασμα της AstraZeneca. Την κάλεσε, παράλληλα, να κάνει την αυτοκριτική της συνολικά για τη διαχείρισή της πανδημίας. Ακόμη, για τις αλλαγές που έρχονται στις επιχειρήσεις εστίασης και ψυχαγωγίας, ο κος. Κατρίνης σχολίασε πως η κυβέρνηση χρησιμοποιεί «αυτοματισμούς και απειλές», για να πείσει τους πολίτες να εμβολιαστούν.

Σχετικά Αρθρα

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες:, , ,