ΚΕΔΕ: Διαμαρτυρία στον Υπ. Παιδείας για την υποχρεωτική προσχολική αγωγή

Επιστολή διαμαρτυρίας στον υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου έστειλε η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας για το θέμα της διετούς υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής.

Συγκεκριμένα η Ένωση κάνει λόγο για «μεθοδεύσεις από τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης οι οποίες παρουσιάζουν αυθαίρετα στοιχεία για την επάρκεια υποδομών με στόχο την ένταξη των τετράχρονων νηπίων στα νηπιαγωγεία».

Με δηλώσεις του στο Κανάλι Ένα και τον Θοδωρή Ασβεστόπουλο, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης ζήτησε να υπάρξουν μεταβατικές διατάξεις για την εφαρμογή του νομοσχεδίου για την προσχολική αγωγή.

Επίσης ανέφερε ότι υπάρχουν καταγγελίες από δημάρχους, κυρίως από τα νησιά, οι οποίοι έχουν κληθεί να συμμετάσχουν σε συνεδριάσεις Τριμερών Επιτροπών «δια περιφοράς», ενώ εκτίμησε ότι από τον Σεπτέμβριο πολλά παιδιά θα στοιβάζονται σε αίθουσες των νηπιαγωγείων λόγω ελλιπούς μέριμνας.

H  δήλωση του Γιώργου Πατούλη στο Κανάλι Ένα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αναβολή της ημερίδας “Η συνεισφορά της Ελληνικής Ναυτιλίας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση”

H Ένωση Νέων Αυτοδιοικητικών (Ε.Ν.Α.) Ελλάδος έκανε γνωστό ότι η προγραμματισμένη εκδήλωση,  σε συνεργασία με τον Δήμο Πειραιά, στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά για αύριο Σάββατο 9/6 και ώρα 16:00, για τη συνεισφορά της Ελληνικής Ναυτιλίας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και στις πόλεις, όπως ο Πειραιάς, στο πλαίσιο των «Ημερών Θάλασσας 2018», αναβάλλεται. Bio[…]

Περισσότερα »

Escape room από τον… Διαβήτη στην Πλατεία Κοραή!

Του Χρήστου Παπαδόπουλου… Δωμάτιο απόδρασης διοργανώνεται τη Δευτέρα 21 Νοεμβρίου από τις 10 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι στην πλατεία Κοραή  στον Πειραιά από την Μη Κυβερνητική Οργάνωση  στο πλαίσιο της Ημέρας για το διαβήτη που τιμάται στις 14 Νοεμβρίου. Στο  λεγόμενο escape room οι επισκέπτες μπαίνοντας κατά[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *