ΚΕΔΕ: Διαμαρτυρία στον Υπ. Παιδείας για την υποχρεωτική προσχολική αγωγή

Επιστολή διαμαρτυρίας στον υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου έστειλε η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας για το θέμα της διετούς υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής.

Συγκεκριμένα η Ένωση κάνει λόγο για «μεθοδεύσεις από τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης οι οποίες παρουσιάζουν αυθαίρετα στοιχεία για την επάρκεια υποδομών με στόχο την ένταξη των τετράχρονων νηπίων στα νηπιαγωγεία».

Με δηλώσεις του στο Κανάλι Ένα και τον Θοδωρή Ασβεστόπουλο, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης ζήτησε να υπάρξουν μεταβατικές διατάξεις για την εφαρμογή του νομοσχεδίου για την προσχολική αγωγή.

Επίσης ανέφερε ότι υπάρχουν καταγγελίες από δημάρχους, κυρίως από τα νησιά, οι οποίοι έχουν κληθεί να συμμετάσχουν σε συνεδριάσεις Τριμερών Επιτροπών «δια περιφοράς», ενώ εκτίμησε ότι από τον Σεπτέμβριο πολλά παιδιά θα στοιβάζονται σε αίθουσες των νηπιαγωγείων λόγω ελλιπούς μέριμνας.

H  δήλωση του Γιώργου Πατούλη στο Κανάλι Ένα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Στην «τελική ευθεία» οι εργασίες για το κτίριο της Ραλλείου

Επίσκεψη στο εργοτάξιο του νέου σχολικού κτηρίου της ιστορικής Ραλλείου Σχολής Πειραιά, πραγματοποίησε ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης, με  συνεργάτες του, για να ενημερωθεί για την πορεία των εργασιών. Ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου δήλωσε τα εξής: «Ενημερώθηκα για την πορεία των εργασιών και όπως μου[…]

Περισσότερα »

Δ. Πειραιά: Δωρεάν χάρτινα φαρασάκια τις ακαθαρσίες των σκύλων

Ο Δήμος Πειραιά, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το ζήτημα με τις ακαθαρσίες των σκύλων σε πλατείες, πάρκα και σε άλλους κοινόχρηστους χώρους, προσφέρει δωρεάν χάρτινα φαρασάκια μιας χρήσης

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *