ΚΕΔΕ: Διαμαρτυρία στον Υπ. Παιδείας για την υποχρεωτική προσχολική αγωγή

Επιστολή διαμαρτυρίας στον υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου έστειλε η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας για το θέμα της διετούς υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής.

Συγκεκριμένα η Ένωση κάνει λόγο για «μεθοδεύσεις από τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης οι οποίες παρουσιάζουν αυθαίρετα στοιχεία για την επάρκεια υποδομών με στόχο την ένταξη των τετράχρονων νηπίων στα νηπιαγωγεία».

Με δηλώσεις του στο Κανάλι Ένα και τον Θοδωρή Ασβεστόπουλο, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης ζήτησε να υπάρξουν μεταβατικές διατάξεις για την εφαρμογή του νομοσχεδίου για την προσχολική αγωγή.

Επίσης ανέφερε ότι υπάρχουν καταγγελίες από δημάρχους, κυρίως από τα νησιά, οι οποίοι έχουν κληθεί να συμμετάσχουν σε συνεδριάσεις Τριμερών Επιτροπών «δια περιφοράς», ενώ εκτίμησε ότι από τον Σεπτέμβριο πολλά παιδιά θα στοιβάζονται σε αίθουσες των νηπιαγωγείων λόγω ελλιπούς μέριμνας.

H  δήλωση του Γιώργου Πατούλη στο Κανάλι Ένα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

“Eχουμε υποχρέωση να προσφέρουμε ένα σωστό σχολείο…”

Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς επισκέφθηκε σχολεία της πόλης, για να ευχηθεί στους μαθητές και στους εκπαιδευτικούς  καλή σχολική χρονιά. Ο κ. Μώραλης παραβρέθηκε στο  17ο Δημοτικό Σχολείο στα Καμίνια και στα Εκπαιδευτήρια της Ιεράς Μητρόπολης Πειραιώς. Στο μήνυμα του ο Δήμαρχος Πειραιά[…]

Περισσότερα »

Γ. Μώραλης: Ο Πειραιάς πυλώνας ανάπτυξης για τη χώρα

Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, συναντήθηκε την Τετάρτη με τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας και Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης  Κυριάκο Μητσοτάκη, στα κεντρικά γραφεία της Ν.Δ. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο  κ. Μώραλης ενημέρωσε τον κ. Μητσοτάκη για  θέματα  που αφορούν την πόλη του Πειραιά και τις αναπτυξιακές προοπτικές[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *