ΚΕΔΕ: Διαμαρτυρία στον Υπ. Παιδείας για την υποχρεωτική προσχολική αγωγή

Επιστολή διαμαρτυρίας στον υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου έστειλε η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας για το θέμα της διετούς υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής.

Συγκεκριμένα η Ένωση κάνει λόγο για «μεθοδεύσεις από τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης οι οποίες παρουσιάζουν αυθαίρετα στοιχεία για την επάρκεια υποδομών με στόχο την ένταξη των τετράχρονων νηπίων στα νηπιαγωγεία».

Με δηλώσεις του στο Κανάλι Ένα και τον Θοδωρή Ασβεστόπουλο, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης ζήτησε να υπάρξουν μεταβατικές διατάξεις για την εφαρμογή του νομοσχεδίου για την προσχολική αγωγή.

Επίσης ανέφερε ότι υπάρχουν καταγγελίες από δημάρχους, κυρίως από τα νησιά, οι οποίοι έχουν κληθεί να συμμετάσχουν σε συνεδριάσεις Τριμερών Επιτροπών «δια περιφοράς», ενώ εκτίμησε ότι από τον Σεπτέμβριο πολλά παιδιά θα στοιβάζονται σε αίθουσες των νηπιαγωγείων λόγω ελλιπούς μέριμνας.

H  δήλωση του Γιώργου Πατούλη στο Κανάλι Ένα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Συνάντηση ΚΕΔΕ- ΠΟΕ ΟΤΑ

Τη βούληση της ΚΕΔΕ να βρεθεί κοινός βηματισμός με την ΠΟΕ -ΟΤΑ με στόχο τη καλύτερη και αποτελεσματικότερη λειτουργία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης προς όφελος των τοπικών κοινωνιών υπογράμμισε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε με το Προεδρείο και το Δ.Σ. της ΠΟΕ ΟΤΑ.[…]

Περισσότερα »

Δήμαρχος Λέσβου: Ο Γ. Μουζάλας την αποκλειστική ευθύνη για τη Μόρια

Στον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα επιρρίπτει την αποκλειστική ευθύνη για την κατάσταση στη Μόρια ο δήμαρχος Λέσβου Σπύρος Γαληνός, με αφορμή τη συνέντευξη του υπουργoύ στο «Spiegel Online». Σε γραπτή του δήλωση, δήμαρχος Λέσβου ανέφερε ότι «δυστυχώς ο κ. Μουζάλας, αντί να μεταφέρει έναν μεγάλο αριθμό αιτούντων άσυλο στα[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *