ΚΕΔΕ: Διαμαρτυρία στον Υπ. Παιδείας για την υποχρεωτική προσχολική αγωγή

Επιστολή διαμαρτυρίας στον υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου έστειλε η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας για το θέμα της διετούς υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής.

Συγκεκριμένα η Ένωση κάνει λόγο για «μεθοδεύσεις από τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης οι οποίες παρουσιάζουν αυθαίρετα στοιχεία για την επάρκεια υποδομών με στόχο την ένταξη των τετράχρονων νηπίων στα νηπιαγωγεία».

Με δηλώσεις του στο Κανάλι Ένα και τον Θοδωρή Ασβεστόπουλο, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης ζήτησε να υπάρξουν μεταβατικές διατάξεις για την εφαρμογή του νομοσχεδίου για την προσχολική αγωγή.

Επίσης ανέφερε ότι υπάρχουν καταγγελίες από δημάρχους, κυρίως από τα νησιά, οι οποίοι έχουν κληθεί να συμμετάσχουν σε συνεδριάσεις Τριμερών Επιτροπών «δια περιφοράς», ενώ εκτίμησε ότι από τον Σεπτέμβριο πολλά παιδιά θα στοιβάζονται σε αίθουσες των νηπιαγωγείων λόγω ελλιπούς μέριμνας.

H  δήλωση του Γιώργου Πατούλη στο Κανάλι Ένα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κατάσχεση και καταστροφή αλιευμάτων στην ιχθυόσκαλα Κερατσινίου

Οι ελεγκτές τροφίμων του Τμήματος Κτηνιατρικής Δημόσιας Υγείας της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά, σε αιφνιδιαστικό έλεγχο που πραγματοποίησαν τις πρώτες πρωϊνές ώρες στην ιχθυόσκαλα Κερατσινίου, εντόπισαν και κατέσχεσαν 96 κιλά νωπά αλιεύματα. Πιο αναλυτικά, στις 03-06-2014 κατά τον διενεργηθέντα επιτόπιο υγειονομικό κτηνιατρικό έλεγχο στις ψυκτικές[…]

Περισσότερα »

«Η δύναμη του Παιχνιδιού…» Ομιλία στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά

Ομιλία – συζήτηση, με θέμα: «Η δύναμη του Παιχνιδιού», που οργάνωσαν η Διεύθυνση των Βρεφονηπιακών Σταθμών του Δήμου, σε συνεργασία με τη μη κερδοσκοπική επιστημονική εταιρεία «ΠΑΙΖΟΝΤΑΣ», πραγματοποιήθηκε χθες Πέμπτη στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά, παρουσία της εντεταλμένης Δημοτικής Συμβούλου Βρεφονηπιακών Σταθμών Χαραλαμπίας Ζηλάκου.   Ομιλητής ήταν ο ψυχολόγος και υπεύθυνος του[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *