ΚΕΔΕ: «Γαλάζιες» κόντρες για τον Πρόεδρο

Εξελίξεις εντός ΝΔ  σε σχέση με τον υποψήφιο του κόμματος για την προεδρία της ΚΕΔΕ. Ενώ,είχε «κλειδώσει» ο δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου, ο δήμαρχος Αμπελοκήπων -Μενεμένης και πρόεδρος της ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας Λάζαρος Κυρίζογλου δηλώνει σε όλους του τόνους ότι θα κατέβει και εκείνος, υπό το πρίσμα και των κεντρικών πολιτικών εξελίξεων  οδήγησε σε δεύτερες σκέψεις σε Μαξίμου και Πειραιώς.

Έτσι, σύμφωνα με πληροφορίες , επιχειρήθηκε, προκειμένου η «γαλάζια» παράταξη να κατέβει ενωμένη, μία μεσοβέζικη λύση. Δηλαδή, προτάθηκε σε Παπαστεργίου, Κυρίζογλου να κατέβουν μαζί και, καθώς ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ εκλέγεται από το 31μελές Διοικητικό Συμβούλιο, να ψηφισθεί πρόεδρος όποιος από τους δύο εκλέξει περισσότερους συμβούλους!

Κυρίζογλου: Επιχειρούν να μετατρέψουν την ΝΔ σε  ΣΥΡΙΖΑ

Η συγκεκριμένη, όμως, πρόταση έχει προκαλέσει την έντονη αντίδραση του κ. Κυρίζογλου, ο οποίος με δήλωσή του προαναγγέλλοντας, στην ουσία, την αυτόνομη υποψηφιότητά του που ανακοίνωσε λίγο αργότερα & επιτίθεται σε όσους την εμπνεύσθηκαν, καλώντας τους να μην μετατρέπουν τη ΝΔ σε… ΣΥΡΙΖΑ.

«Αυτοί που εμπνεύστηκαν το σύστημα χυλός, επιχειρούν να μετατρέψουν την παράταξη της ΝΔ σε συλλογικότητα που θυμίζει τις συλλογικότητες του ΣΥΡΙΖΑ. Προφανώς δεν γνωρίζουν ότι και στις αυτοδιοικητικές εκλογές κανείς δεν μπορεί να κατέβει χωρίς επικεφαλής. Πρόκειται για σύστημα – συνταγή της διαίρεσης και διάσπασης της παράταξης τόσο κατά την προεκλογική περίοδο όσο και μετά τις εκλογές. Άλλωστε, καμία παράταξη δεν κατέρχεται έτσι στις εκλογές ούτε ποτέ στο παρελθόν η δική μας η παράταξη κατέβηκε μ’ αυτό το σύστημα στις εκλογές», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Κυρίζογλου.

Nα σημειωθεί ότι συνομιλητές του δημάρχου Αμπελοκήπων  -Μενεμένης τόνιζαν ότι «ήδη περισσότεροι από 60 νυν και πρώην δήμαρχοι προερχόμενοι από όλους τους πολιτικούς χώρους στηρίζουν την υποψηφιότητα Κυρίζογλου. Και έπεται συνέχεια», πρόσθεταν.

Παπαστεργίου: Επικεφαλής ψηφοδελτίου για την ΚΕΔΕ

Από την πλευρά του έτερου «γαλάζιου» διεκδικητή της προεδρίας της ΚΕΔΕ, δημάρχου Τρικκαίων Δημήτρη Παπαστεργίου, όπως προκύπτει και από δηλώσεις  του αφήνεται ανοιχτό το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, ακόμη κι αν κατέβει ο Λάζαρος Κυρίζογλου. Μάλιστα, έμπειροι «γαλάζιοι» αυτοδιοικητικοί που γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα, εκτιμούσαν ότι «από τη στιγμή που η ΝΔ έχει πει να τα βρείτε σε ένα ψηφοδέλτιο και ένας εκ των δύο αποχωρεί, είναι πολύ πιθανό ο κ. Παπαστεργίου να κατέλθει επικεφαλής της ‘επίσημης’ παράταξης της ΝΔ. Άρα να έχουμε δύο ψηφοδέλτια στην ΚΕΔΕ από τη ΝΔ?.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Νέο «διπλό» σχέδιο για συμφωνία… έως τον Σεπτέμβριο

Το σχέδιό της για ενδιάμεσο Πρόγραμμα έως το 2016 υποβάλλει στους θεσμούς η Αθήνα, μετά την αλλαγή στρατηγικής που αποφασίστηκε στο Μέγαρο Μαξίμου: Στόχος είναι να υπάρξει οριστική συμφωνία για όλα (συμπεριλαμβανομένης και της διευθέτησης του χρέους) έως τον Σεπτέμβριο, με ενδιάμεσους «σταθμούς» που θα επιτρέπουν να «ξεκλειδώνει» η απαραίτητη[…]

Περισσότερα »

ΚΚΕ: Άνευ ουσίας η συζήτηση για την άνοδο των βάσεων

Η συζήτηση που γίνεται για την άνοδο των βάσεων είναι χωρίς ουσία τονίζει το Κομμουνιστικό Κόμμα σε ανακοίνωσή του με αφορμή την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, τονίζοντας ότι «το πρόβλημα της εκπαίδευσης σήμερα είναι βαθιά ταξικό». Το ΚΚΕ εύχεται «καλή αγωνιστική και δημιουργική σταδιοδρομία στους νέους και[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *