Κεντρική Κλινική Αθηνών: Στήριξη στο ΕΣΥ με 35 κλίνες και σειρά δράσεων

Στην παραχώρηση του 25% των κλινών της, δηλαδή 35 κλίνες, παραχωρεί η Κεντρική Κλινική Αθηνών στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, προκειμένου να συνδράμει στην προσπάθεια για την αντιμετώπιση του Covid-19. 

Αναλυτικα:

Η Κεντρική Κλινική Αθηνών, πιστή στην αποστολή της “ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ”, προτίθεται να συνδράμει το κοινωνικό σύνολο και την Πατρίδα που δοκιμάζονται από τον COVID-19, ως εξής :

1.           Άμεσα,  θέτει στη διάθεση του ΕΣΥ το 25% των κλινών της  (ήτοι 35 κλίνες), προκειμένου να νοσηλεύονται non COVID  περιστατικά που σήμερα επωμίζονται οι μονάδες του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

2.           Τίθεται άμεσα στη διάθεση των εφημεριών του ΕΣΥ για επείγοντα περιστατικά που διακινούνται μέσω του ΕΚΑΒ, όπως  ορθοπεδικά, χειρουργικά, παθολογικά κλπ, στο πλαίσιο της άδειας λειτουργίας της.

3.           Συστήνει επιστημονική επιτροπή προκειμένου να εκπονηθεί εσωτερικό σχέδιο και να προετοιμαστεί η νοσηλεία περιστατικών COVID σε κλίνες ΜΕΘ, και σε κοινούς μονόκλινους θαλάμους της Κεντρικής Κλινικής Αθηνών.

4.           Υλοποιεί ειδικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα εκμάθησης (intensive course), διάρκειας 30 ωρών, υπό την επίβλεψη της καθηγήτριας λοιμωξιολογίας κας Κυριακής Κανελλακοπούλου και την  ευθύνη του ΔΣ της Κλινικής, ώστε να στελεχωθεί η νέα μονάδα COVID,  με εθελοντές ιατρούς και νοσηλευτές της Κλινικής.

Στόχος μας είναι να στηρίξουμε την εύρυθμη λειτουργία του Εθνικού Συστήματος Υγείας που υποστηρίζεται από τον δημόσιο αλλά και τον ιδιωτικό τομέα, (ας μην το παραβλέπουμε), και να συμμετέχουμε ενεργά, ακόμα και στην πρώτη γραμμή, εναντίον του COVID-19, καλύπτοντας και περιστατικά νοσούντων εάν αυτό μας ζητηθεί.

Φωτογραφία αρχείου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μέλη του αντιεξουσιαστικού χώρου χτύπησαν δημοσιογράφο στο Σύνταγμα

Μέλη του αντιεξουσιαστικού χώρου χτύπησαν δημοσιογράφο γνωστού τηλεοπτικού σταθμού. Όπως περιέγραψε ο ίδιος, τον χτύπησαν με μπουνιές στο κεφάλι όμως δεν σταμάτησαν εκεί, αφού γύρισαν πάλι και τον ξαναχτύπησαν. Εκτός από τον ίδιο χτύπησαν και τα μέλη του τηλεοπτικού συνεργείου που συνόδευαν το δημοσιογράφο. Ο δημοσιογράφος είναι καλά στην υγεία[…]

Περισσότερα »

Σέρρες: Σύλληψη δύο διακινητών για παράνομη μεταφορά 21 μεταναστών

Συνελήφθησαν στα Νέα Κερδύλια Σερρών μετά από αστυνομική επιχείρηση δύο Σύροι διακινητές που μετέφερεαν συνολικά 21 πρόσφυγες, ανάμεσα τους και δέκα ανήλικους. Οι δύο συλληφθέντες, 20 και 17 ετών, εκτιμάται ότι είναι μέλη κυκλώματος παράνομης διακίνησης προσφύγων και μεταναστών. Αστυνομικοί τούς εντόπισαν το απόγευμα της Τετάρτης και όταν τους έκαναν «σήμα» να[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *