ΚΕΠ: Εκδίδουν ξανά ΑΜΚΑ σύμφωνα με εγκύκλιο του Υπ. Εργασίας

Από χθες Τετάρτη οι πολίτες μπορούν να επισκέπτονται τα ΚΕΠ για την έκδοση και τη μεταβολή στοιχείων ΑΜΚΑ, καθώς εκδόθηκε από το υπουργείο Εργασίας νέα, αναλυτική εγκύκλιος (80320/42862/Δ18.2718) με σαφείς και συγκεκριμένες οδηγίες αλλά και αναλυτικό πίνακα ανά κατηγορία δικαιούχου, διασφαλίζοντας τα ΚΕΠ και την εύρυθμη λειτουργία της εφαρμογής.

Έτσι, λήγει η αποχή διαρκείας των εργαζομένων στα ΚΕΠ από τα καθήκοντα έκδοσης και μεταβολής στοιχείων ΑΜΚΑ, η οποία είχε ξεκινήσει την 21 Ιουνίου 2019 λόγω της έλλειψης ρυθμιστικού νομοθετικού πλαισίου και εγκυκλίων, που άφηνε εκτεθειμένους τους υπάλληλους ΚΕΠ και δημιουργούσε δυσχέρειες στην εξυπηρέτηση των πολιτών.

O υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννης Βρούτσης δήλωσε ότι «προχωρήσαμε αποφασιστικά στη ρύθμιση σαφούς και δίκαιου νομοθετικού πλαισίου για την έκδοση του ΑΜΚΑ, του ισόβιου αριθμού εργασιακής και υγειονομικής ταυτοποίησης όλων των ανθρώπων που εργάζονται και διαμένουν νόμιμα και μόνιμα στη χώρα μας.

 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ιερώνυμος: «Προβληματικός άνθρωπος» ο κ. Φίλης, τι απαντάει ο υπουργός

Την αντίδραση του υπουργού Παιδείας προκάλεσαν δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ στην οποία ο κ. Ιερώνυμος αποκαλεί, μεταξύ άλλων, τον κ. Φίλη «προβληματικό άνθρωπο» που «άλλα λέει το βράδυ, άλλα λέει το πρωί». Ο κ. Ιερώνυμος παραχώρησε συνέντευξη στην εκπομπή «Ιστορίες» του Αλέξη Παπαχελά, στην οποία αναφέρει μεταξύ[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *