ΚΕΠ: Εκδίδουν ξανά ΑΜΚΑ σύμφωνα με εγκύκλιο του Υπ. Εργασίας

Από χθες Τετάρτη οι πολίτες μπορούν να επισκέπτονται τα ΚΕΠ για την έκδοση και τη μεταβολή στοιχείων ΑΜΚΑ, καθώς εκδόθηκε από το υπουργείο Εργασίας νέα, αναλυτική εγκύκλιος (80320/42862/Δ18.2718) με σαφείς και συγκεκριμένες οδηγίες αλλά και αναλυτικό πίνακα ανά κατηγορία δικαιούχου, διασφαλίζοντας τα ΚΕΠ και την εύρυθμη λειτουργία της εφαρμογής.

Έτσι, λήγει η αποχή διαρκείας των εργαζομένων στα ΚΕΠ από τα καθήκοντα έκδοσης και μεταβολής στοιχείων ΑΜΚΑ, η οποία είχε ξεκινήσει την 21 Ιουνίου 2019 λόγω της έλλειψης ρυθμιστικού νομοθετικού πλαισίου και εγκυκλίων, που άφηνε εκτεθειμένους τους υπάλληλους ΚΕΠ και δημιουργούσε δυσχέρειες στην εξυπηρέτηση των πολιτών.

O υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννης Βρούτσης δήλωσε ότι «προχωρήσαμε αποφασιστικά στη ρύθμιση σαφούς και δίκαιου νομοθετικού πλαισίου για την έκδοση του ΑΜΚΑ, του ισόβιου αριθμού εργασιακής και υγειονομικής ταυτοποίησης όλων των ανθρώπων που εργάζονται και διαμένουν νόμιμα και μόνιμα στη χώρα μας.

 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τέλος στις δωρεάν πλαστικές σακούλες

Της Νατάσσας Βουδούρη… Νέα οδηγία της Ε.Ε. θέλει την επιβολή τέλους στη χρήση πλαστικής σακούλας και έτσι η δωρεάν χρήση της στα σούπερ μάρκετ πλέον θα αποτελεί παρελθόν με νόμο μάλιστα και του υπ. Περιβάλλοντος. Η προσαρμογή θα γίνει σε δυο φάσεις. Το πρώτο εξάμηνο του 2018 θα εφαρμοστεί η[…]

Περισσότερα »

Πώς θα πληρώνονται οι ασφαλιστικές εισφορές στον ΕΦΚΑ

Ενημερωτικό σημείωμα και ειδοποιητήρια πληρωμής τα οποία περιλαμβάνουν τα στοιχεία εισοδήματος του έτους ελέγχου, την ανάλυση της μηνιαίας ασφαλιστικής εισφοράς, τις εκκρεμείς απαιτήσεις ή τις καταβολές από ενδεχόμενες ρυθμίσεις ασφαλιστικών εισφορών, καθώς και τον πίνακα των πρόσθετων προσαυξήσεων ή μειώσεων θα αποστείλει ο Ενιαίος Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) σε όλους[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *