Κεραμέως: Στόχος μας Πανελλαδικές μέχρι τον Ιούλιο

“Η χρονιά δεν θα χαθεί. Οι Πανελλαδικές θα γίνουν όσο πιο κοντά γίνεται στην καθιερωμένη ημερομηνία.

Η περίπτωση να γίνουν τον Σεπτέμβριο είναι μόνο εάν οι ειδικοί απαγορεύσουν την παρουσία υποψηφίων στην ίδια αίθουσα” σημείωσε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως μιλώντας στην ΕΡΤ και στην εκπομπή “Από τις 6”.

Η ίδια αναφέρθηκε στον τρίτο άξονα της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης που μπαίνει σε λειτουργία σήμερα με την έναρξη των τηλε-μαθημάτων μέσω της ΕΡΤ2 σήμερα. Σήμερα θα μεταδοθεί επαναληπτικό μάθημα στη Γλώσσα Δ’, Ε’ και ΣΤ’ τάξης και στην Ιστορία της Δ’ τάξης.

“Όποτε κι αν ανοίξουν τα σχολεία, ακόμα και τον Μάιο, θα υπάρξει μείωση ύλης, ενδεχομένως επέκταση του σχολικού έτους ώστε να γίνουν οι Πανελλαδικές μέχρι τον Ιούλιο, ενδεχομένως και με μικρότερο αριθμό υποψηφίων στην αίθουσα”, είπε και διευκρίνισε πως εξεταστέα ύλη θα θεωρηθεί ό,τι έχει διδαχθεί σε φυσική αίθουσα.

Σε σχέση με τη ζωντανή διδασκαλία μέσω πλατφόρμας είπε πως εφαρμόζεται σε όλα τα λύκεια και γυμνάσια, έχει ξεκινήσει και σε κάποια δημοτικά και ολοκληρώνεται αυτήν την εβδομάδα.

«Έχουμε χιλιάδες ψηφιακές τάξεις σε λειτουργία καθημερινά, δεύτερος άξονας η ασύγχρονη εκπαίδευση με πλούσιο υλικό στις πλατφόρμες του υπουργείου, όπως Αίσωπος, Φωτόδεντρο, e-books, ενώ από σήμερα μπαίνει και ο τρίτος άξονας στην προσπάθεια της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης με την εκπαιδευτική τηλεόραση για μαθητές Δημοτικού μέσω της ΕΡΤ2», είπε ευχαριστώντας την ΕΡΤ για τη συνδρομή.

«Για τα γυρίσματα που έγιναν σε χρόνο ρεκόρ επιλέξαμε μια φυσική τάξη ενός δημόσιου σχολείου ως κάδρο και έχουμε απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση σε εκπαιδευτικούς για την παραγωγή υλικού, είπε χαρακτηρίζοντας εντυπωσιακότατη την ανταπόκριση μέχρι στιγμής.

Για το πότε θα ανοίξουν τα σχολεία είπε πως το υπουργείο θα κάνει ό,τι πουν οι ειδικοί και πως θα ισχύσει το ίδιο για όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης.

Πηγή ΕΡΤ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για τους σεισμούς στο Ιόνιο

Καθησυχαστικοί εμφανίζονται οι σεισμολόγοι για τις δύο σεισμικές δονήσεις που σημειώθηκαν τα ξημερώματα της Πέμπτης στο Ιόνιο Πέλαγος και τα σύνορα με τη Βουλγαρία, ενώ δηλώνουν πως τις επόμενες

Περισσότερα »

Δέσμευση φορτίου με αχλάδια Αργεντινής 26 τόνων

Οι ελεγκτές τροφίμων της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά, σε συνεργασία με το Περιφερειακό Κέντρο Προστασίας Φυτών και Ποιοτικού Ελέγχου Πειραιά, στο πλαίσιο των συστηματικών και στοχευμένων ελέγχων προχώρησαν στη δέσμευση φορτίου με αχλάδια προέλευσης Αργεντινής συνολικού καθαρού βάρους 26 τόνων.   Πιο αναλυτικά, στις 16-06-2014 κατά τον διενεργηθέντα επιτόπιο ποιοτικό έλεγχο στο[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *