Κινητοποιήσεις εκπαιδευτικών- φοιτητών κατα νομοσχεδίου Κεραμέως

Οι αλλαγές που εισάγει το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας σε πανελλαδικές εξετάσεις και ΑΕΙ έφεραν σφοδρές αντιδράσεις, με αποτέλεσμα φοιτητές και εκπαιδευτικοί να εναντιώνονται, μέσω κινητοποιήσεων σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Γιάννενα, στην πανεπιστημιακή αστυνομία, στις αλλαγές στον τρόπο εισαγωγής στην Τριτοβάθμια και σε σειρά άλλων θεμάτων.
Η ΟΛΜΕ-ΔΟΕ και το σύνολο των δασκάλων και των καθηγητών ζητούν ασφαλή άνοιγμα των σχολείων με την τήρηση όλων των απαραίτητων μέτρων, διαφωνώντας με τις έως τώρα ενέργειες κυβέρνησης και υπουργείου Παιδείας.
Το νέο νομοσχέδιο εισάγει βαρύτατες ποινές για αντιγραφές, καταστροφές και καταλήψεις, όπως επίσης και για την τέλεση οποιουδήποτε πλημμελήματος ή κακουργήματος εντός του ιδρύματος, εφόσον συνδέεται με τη φοιτητική ιδιότητα.
Φοιτητικοί Σύλλογοι διοργανώνουν σήμερα, Πέμπτη 14 Ιανουαρίου, στις 12:00 κινητοποίηση στα Προπύλαια ενάντια στο νομοσχέδιο Κεραμέως για τα ΑΕΙ.
Αντίστοιχες κινητοποιήσεις αναμένεται να πραγματοποιηθούν σε Θεσσαλονίκη, στο Άγαλμα Βενιζέλου στις 12:00 και στα Ιωάννινα, στην Περιφέρεια, επίσης στις 12:00.
Στη Θεσσαλονίκη, ΕΛΜΕ και ΣΕΠΕ πραγματοποιούν κινητοποίηση στη 1.00 μ.μ., στο ΥΜΑΘ.
Παράλληλα, διαμαρτυρία αναμένεται να πραγματοποιηθεί από ΔΟΕ, ΟΛΜΕ, ΣΕΠΕ, ΕΛΜΕ και Συλλόγους Γονέων στο υπουργείο Παιδείας, στις 14:00.

Ν.ΠΑΠ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βρέθηκε ολόκληρο οπλοστάσιο σε σπίτι στην Κοζάνη

Την Τρίτη το μεσημέρι στην Κοζάνη, αστυνομικοί Τμήματος Ασφάλειας Κοζάνης , συνέλαβαν δύο ημεδαπούς, 47 και 59 χρονών, για παραβάσεις του νόμου περί όπλων και κλοπή. Ύστερα από αξιοποίηση στοιχείων, διαπιστώθηκε προανακριτικά ότι ο 47 χρονος εκμεταλλευόμενος την ιδιότητά του ως υπάλληλος Δημοτικής Επιχείρησης, αφαίρεσε συνολικά χίλια μέτρα καλωδίου χαλκού[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *