ΚΟΔΕΠ: Σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση για τους μαθητές της «Διδακτικής Αλληλεγγύης»

Η Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Πειραιά, εναρμονιζόμενη με τα προληπτικά μέτρα για την προστασία της υγείας μαθητών και εκπαιδευτικών λόγω της εξάπλωσης του κορωνοϊού,  ξεκίνησε σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση για τους ωφελούμενους μαθητές του προγράμματος «Διδακτική Αλληλεγγύη».

Συγκεκριμένα, οι εθελοντές καθηγητές παραδίδουν μαθήματα  της Γ’ Λυκείου σε πραγματικό χρόνο έχοντας άμεση επαφή με τους μαθητές, ενώ προγραμματίζονται προπαρασκευαστικά μαθήματα για τη Β’ Λυκείου εν όψει πανελληνίων και επαναληπτικά  για τις μικρότερες τάξεις.

Σημειώνεται πως σε αυτή την προσπάθεια σημαντική είναι η συμβολή του φροντιστηρίου «Ορόσημο Πειραιά», το οποίο διαθέτει, μεταξύ άλλων, δωρεάν εκπαιδευτικό υλικό.

Γ. Μώραλης: Σκοπός η απρόσκοπτη εκπαίδευση των ωφελούμενων μαθητών

Ο  Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης σε δήλωσή του, τόνισε πως σκοπός της σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης του προγράμματος «Διδακτική Αλληλεγγύη» είναι η απρόσκοπτη εκπαίδευση των ωφελούμενων μαθητών, προσθέτοντας:

«Σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία, εξαιτίας  της υγειονομικής κρίσης και λόγω της αναστολής λειτουργίας όλων των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων,  η ΚΟ.Δ.Ε.Π. προσφέρει μια σημαντική  κοινωνική υπηρεσία  με τη σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

Με την πολύτιμη αρωγή των εθελοντών καθηγητών, οι οποίοι για ακόμα μια φορά υπερβάλλουν εαυτόν προσφέροντας απλόχερα τη γνώση τους, είμαστε δίπλα στους μαθητές μας στηρίζοντας τους στόχους τους και τα όνειρά τους».

Στη συνέχεια, ο κ. Μώραλης σημείωσε ότι το πρόγραμμα  «Διδακτική Αλληλεγγύη» είναι μια από τις σημαντικότερες δράσεις της ΚΟ.Δ.Ε.Π., καθώς τα τελευταία χρόνια οι μαθητές του προγράμματος καταγράφουν εξαιρετικά υψηλές επιδόσεις στις Πανελλαδικές εξετάσεις. «Η Δημοτική Αρχή θα συνεχίσει να στηρίζει τους μαθητές της πόλης μας, με δράσεις προσφοράς και κοινωνικής αλληλεγγύης», επεσήμανε ο Δήμαρχος Πειραιά.

Γ. Βοϊδονικόλας: Μια ακόμη πρωτοβουλία της ΚΟ.Δ.Ε.Π. για τους ωφελούμενους μαθητές

Ο Πρόεδρος της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Πειραιά κ. Γιάννης Βοϊδονικόλας, υπογράμμισε σε δήλωσή του  πως η σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση του προγράμματος «Διδακτική Αλληλεγγύη» είναι μια ακόμη πρωτοβουλία της ΚΟ.Δ.Ε.Π. για τους ωφελούμενους μαθητές, προκειμένου να μην διακόψουν τα μαθήματά τους.

Ο κ. Βοϊδονικόλας τόνισε, επίσης, πως η ΚΟ.Δ.Ε.Π. στηρίζει τους μαθητές, οι οποίοι δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να απευθυνθούν σε φροντιστήρια για ενισχυτική διδασκαλία και ευχαρίστησε τους εθελοντές καθηγητές και όλους όσοι συμβάλουν σε αυτή τη σημαντική ενέργεια.

Για το πρόγραμμα «Διδακτική Αλληλεγγύη»

Το Πρόγραμμα Διδακτικής Αλληλεγγύης της ΚΟ.Δ.Ε.Π. λειτουργεί για τους μαθητές της πόλης μας που φοιτούν στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και πληρούν τις προϋποθέσεις βάσει εισοδηματικών κριτηρίων, προσφέροντάς τους τη δυνατότητα δωρεάν παρακολούθησης φροντιστηριακών μαθημάτων από εθελοντές καθηγητές.

 Παρέχεται επίσης η δυνατότητα παρακολούθησης ξενόγλωσσων μαθημάτων, για ενδιαφερόμενους δημότες και κατοίκους Πειραιά κάθε ηλικίας, που πληρούν τις προϋποθέσεις βάσει εισοδηματικών κριτηρίων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΕΔΕ: Ευρωπαϊκή ολοκλήρωση μόνο με κατάργηση των εσωτερικών συνόρων

Παρουσία του Προέδρου της Κ.Ε.Δ.Ε. Γ. Πατούλη συνεδρίασε στις Βρυξέλλες η Ολομέλεια της Επιτροπής Περιφερειών. Κατά τη διάρκεια της Συνεδρίασης συζητήθηκε το προσφυγικό – μεταναστευτικό πρόβλημα, που αποτελεί το κυρίαρχο σήμερα ζήτημα στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Στη συνέχεια εκδόθηκε ψήφισμα. Το ψήφισμα, που απηχεί τις θέσεις της Ελλάδος πάνω στο συγκεκριμένο[…]

Περισσότερα »

Κατεδάφιση των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού παρουσία του Στ. Κοντονή

Παρουσία του υπουργού Δικαιοσύνης Σταύρου Κοντονή θα πραγματοποιηθεί σήμερα Τρίτη, 25 Ιουλίου, στις 12:30 μ.μ., συμβολική κατεδάφιση του εξωτερικού τοίχου των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού. Την ίδια στιγμή, θα παραδοθεί στο Δήμο Κορυδαλλού, μια μεγάλη έκσταση, όπου θα δημιουργηθεί πνεύμονας πρασίνου και χώρος αναψυχής. Όπως, επισημαίνει το υπουργείο Δικαιοσύνης σε σχετική[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *