Κοινωνικές δράσεις και νέα γενιά στην συνάντηση Μητροπολίτη Σεραφείμ – Στ. Αντωνάκου

Τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πειραιώς κ. Σεραφείμ, επισκέφθηκε σήμερα Πέμπτη, στα γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως, η νεοεκλεγείσα Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Σταυρούλα Αντωνάκου.

Στην συνάντηση αυτή δόθηκε η ευκαιρία και στους δύο να ανταλλάξουν απόψεις και προβληματισμούς και να οργανώσουν έναν νέο σχεδιασμό με κοινές δράσεις αντιμετώπισης των ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων.

Επίσης συμφώνησαν να προβούν σε ενέργειες που στόχο θα έχουν την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς της πόλης μας και να αναλάβουν κοινές δράσεις και πρωτοβουλίες για την δημιουργία δομών φιλοξενίας και περίθαλψης αστέγων.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν και πρωτοβουλίες που θα αφορούν στα παιδιά και την νέα γενιά με κοινές καμπάνιες ενημέρωσης για τις σύγχρονες μάστιγες, αλλά και αντιμετώπισής τους.

Σχεδιάστηκε η δημιουργία υποδομών με στόχο την διευκόλυνση των ποιοτικών χαρακτηριστικών της καθημερινότητας των πολιτών.

Τέλος, συμφωνήθηκε να διατηρηθεί μία σχέση γόνιμης επικοινωνίας για την επίλυση σημαντικών προβλημάτων της πόλης μας, αφού η νεοεκλεγείσα Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά, όπως σημειώνει στην ανακοίνωση του το Γραφείο Τύπου της Ι.Μ. Πειραιώς, είναι πρόσωπο οικείο για την τοπική Εκκλησία και γνωστή τόσο για τις ευαισθησίες της, όσο και για τις πρωτοβουλίες που έχει αναπτύξει σχετικά με την αναβάθμιση της κοινωνικής ζωής και δράσης από τις θέσεις ευθύνης που κατά το παρελθόν έχει υπηρετήσει.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τέλη καθαριότητας ανάλογα με το περιβαλλοντικό αποτύπωμα του κάθε νοικοκυριού

Το περιβαλλοντικό αποτύπωμα του κάθε νοικοκυριού και όχι τα τετραγωνικά μέτρα της κάθε κατοικίας θα καθορίζουν το ύψος των τελών καθαριότητας, που θα πληρώνουν οι δημότες, με την επέκταση και

Περισσότερα »

“Ημέρες Θάλασσας” : Ξεκινάει η γιορτή του Πειραιά

Για τέσσερις ημέρες (από τις 28 έως τις 31 Μαΐου) οι Πειραιώτες, οι κάτοικοι και οι τουρίστες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν μέσα από πλήθος δράσεων… τον Πειραιά, τα γνωστά ή λιγότερο γνωστά αξιοθέατα, τις διαδρομές και τους ανθρώπους της πόλης. Εκθέσεις, ξεναγήσεις, συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, παραδοσιακοί χοροί, γεύσεις,[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *