Κοινωνικό Μέρισμα 2018:Ποιοι είναι οι δικαιούχοι και ποια τα κριτήρια

Όπως όλα δείχνουν, το κοινωνικό μέρισμα 2018 θα πληρωθεί, όπως και την προηγούμενη χρονιά. Η πληρωμή του θα ξεκινήσει λίγες ημέρες πριν τα Χριστούγεννα, και οι δικαιούχοι θα κριθούν με βάση -ως επί το πλείστον- τα ίδια κριτήρια με πέρυσι.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη συνεδρίαση της ΕΠΕΚΕ (Επιτροπή Παραγωγής και Ελέγχου του Κυβερνητικού Έργου) Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ, ο Υπουργός Οικονομικών, κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος, αναφέρθηκε στο κοινωνικό μέρισμα 2018 και στο επίδομα θέρμανσης 2019.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο υπουργός, στο ποσό που θα καταβληθεί στους δικαιούχους για το κοινωνικό μέρισμα 2018 (που θα συνεχιστεί και φέτος), θα συμπεριληφθεί και το ποσό για το επίδομα θέρμανσης του φετινού χειμώνα.

Συγκεκριμένα, ο κ. Τσακαλώτος ανέφερε πως κατά την περσινή χρονιά, το κονδύλι για το επίδομα θέρμανσης ήταν 15 εκατ. ευρώ εκ των οποίων απορροφήθηκαν μόνο τα 11 εκατ. ευρώ, εκφράζοντας την απορία του για τους λόγους που περίσσεψαν 4 εκατ. ευρώ.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης με αφορμή την κατάθεση του προσχεδίου του προϋπολογισμού, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης και Χρήστος Μπγιάλας, ζήτησαν διευκρινίσεις από τον υπουργό Οικονομικών αναφορικά με το ζήτημα του επιδόματος πετρελαίου και συγκεκριμένα για τις βόρειες περιοχές της χώρας.

Ο υπουργός Οικονομικών δεσμεύθηκε πως το επίδομα θέρμανσης θα ενσωματωθεί στο κοινωνικό μέρισμα 2018 που θα αποδοθεί από το υπερπλεόνασμα του τρέχοντος οικονομικού έτους.

Γεωργιάδης Γιώργος

Γεωργιάδης Γιώργος

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Bόμβα στο Κορδελιό: Οδηγίες για τη εκκένωση την Κυριακή

Τουλάχιστον 72.000 πολίτες θα αναγκαστούν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους μέχρι το πρωί της Κυριακής, όταν θα γίνει η επιχείρηση για την ενεργοποίηση και απομάκρυνση της βόμβας του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου που βρέθηκε στο Κορδελιό. Οι Αρχές έχουν λάβει ήδη τα απαραίτητα μέτρα για την μετακίνηση των πολιτών και έχει[…]

Περισσότερα »

Απαγόρευση συγκεντρώσεων στην Αθήνα μέχρι το βράδυ

Σε απαγόρευση των συγκεντρώσεων στο κέντρο της Αθήνας από τις 11.30 το πρωί έως τις 21.30 προχώρησε η Αστυνομία στο πλαίσιο των μέτρων ασφαλείας. Κλειστοί θα παραμείνουν οι σταθμοί του Μετρό «Ευαγγελισμός» και «Μέγαρο Μουσικής» από τις 13.30 ενώ από τις 18.00 θα κλείσουν και οι σταθμοί σε Σύνταγμα και[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *