Κομισιόν: 2,2 εκ. ευρώ στην Ελλάδα για επισκευή των Canadair

Ο Ευρωπαίος επίτροπος αρμόδιος για θέματα Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Διαχείρισης Κρίσεων Χρήστος Στυλιανίδης, επισκέφθηκε την έδρα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Στην συνάντηση που ακολούθησε ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς υπέγραψε συμφωνία χρηματοδότησης από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή προς την χώρα μας, ύψους 2.244.477 εκ. ευρώ, που εξασφαλίστηκε για την επισκευή δύο Canadair CL 415, τα οποία θα αποτελούν και μέρος της Ευρωπαϊκής Δεξαμενής Πολιτικής Προστασίας.

Επίσης, συζητήθηκαν θέματα σχετικά με την ενίσχυση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση των φυσικών και τεχνολογικών καταστροφών, καθώς οι προκλήσεις της κλιματικής αλλαγής καθιστούν περισσότερο από ποτέ απαραίτητη την θωράκιση της Ευρώπης.

«Προτεραιότητα για την Ελλάδα η Πολιτική Προστασία»

«Είχα μια πολύ εποικοδομητική συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας και την εξαιρετική ομάδα του, όπου συζητήσαμε για τα επόμενα βήματα του rescEU, καθώς και για το ρόλο της Ελλάδας στον αναβαθμισμένο Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας» ανέφερε μετά τη συνάντηση ο κ. Στυλιανίδης, ενώ εξέφρασε θερμές ευχαριστίες προς την Ελλάδα εκ μέρους της ΕΕ για την πρόσφατη αποστολή της ανθρωπιστικής βοήθειας στην Αλβανία.

Ο κ. Χαρδαλιάς σημείωσε ότι η Πολιτική Προστασία αποτελεί προτεραιότητα για την νέα διακυβέρνηση, επισημαίνοντας ότι η Ελλάδα σκοπεύει να συμμετάσχει ακόμα πιο ενεργά στον ΕΜΠΠ.

Το παρών έδωσαν επίσης, ο Ειδικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Μάριος-Γεώργιος Καραγιάννης, ο Εθνικός Διοικητής Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειος Παπαγεωργίου και η Διευθύντρια της Διεύθυνσης Διεθνών Σχέσεων, Εθελοντισμού – Εκπαίδευσης και Εκδόσεων της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, Όλγα Κακαλιάγκου.

Τέλος, σημειώνεται ότι ο Νίκος Χαρδαλιάς θα βρεθεί αύριο στις Βρυξέλλες όπου θα έχει κύκλο επαφών με υψηλόβαθμα στελέχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, καθώς και με τους Μόνιμους Αντιπροσώπους της Ελλάδας σε ΕΕ και ΝΑΤΟ για θέματα της αρμοδιότητας του και δη για τον μηχανισμό στήριξης RescEU και την συνεργασία με την NSPA (NATO Support and Procurement Agency) αντίστοιχα.

 

in.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Π. Καμμένος: Θα χρειαστεί η άδεια του Ν. Βούτση γιατί τον ενοχλούν οι άξονες…

«Θα χρειαστεί η άδεια του Βούτση γιατί τον ενοχλούν οι άξονες… Η Γαλλία και η Αμερική προστίθενται στις τριμερείς με Ελλάδα, Κύπρο, Ισραήλ, Αίγυπτο», σημειώνει σε ανάρτησή του στο Twitter ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος. Στην ανάρτησή του ο κ. Καμμένος επικαλείται δημοσίευμα, κατά το οποίο οι τριμερείς Ελλάδας – Κύπρου – Αιγύπτου και[…]

Περισσότερα »

H πρόταση της ελληνικής πλευράς στο Εurogroup

Με θέμα την παράταση της δανειακής σύμβασης όπως περιγράφει το κείμενο-αίτημα που υπέβαλε επισήμως η ελληνική πλευρά και στο οποίο δεν υπάρχει πουθενά η λέξη “memorandum of understanding” (μνημόνιο) συνεδριάζει νωρίς το απόγευμα το EuroWorking Group. Σκοπός της συνεδρίασης είναι η αποδοχή ή μη της ελληνικής πρότασης. Αν γίνει αποδεκτή,[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *