Κομισιόν: Ανάπτυξη της αυστριακής οικονομίας κατά 1,6%

Την ανάπτυξη της αυστριακής οικονομίας κατά 1,6% τόσο για το 2017 όσο και για το 2018 και μία αύξηση της ανεργίας από το 6% το 2016 σε 6,1% φέτος και 6,2% τον επόμενο χρόνο, αναμένει για την Αυστρία στις προγνώσεις της νέας έκθεσής της η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Η ελαφρά αύξηση της ανεργίας εξηγείται από το γεγονός πως, παρά την συνεχή αύξηση της απασχόλησης, η αυστριακή οικονομία δεν μπορεί να απορροφήσει πλήρως την αυξημένη προσφορά εργατικού δυναμικού που προκύπτει αφενός από μία άνοδο της μετανάστευσης στην Αυστρία από άλλες χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ενωσης και αφετέρου από την αποδοχή μεγαλύτερου αριθμού αιτούντων άσυλο στη χώρα.

Ωστόσο, στην Αυστρία η ανεργία εξακολουθεί να παραμένει σε χαμηλότερο ποσοστό από τον μέσο όρο στην Ευρωζώνη, όπου το ποσοστό από το 10% το 2016 θα μειωθεί σε 9,6% το 2017 και σε 9,1% το 2018, ενώ συνολικά στην ΕΕ προβλέπεται μέσο ποσοστό ανεργίας 8,1% για φέτος και 7,8% για την ερχόμενη χρονιά.

Παρά το γεγονός ότι οι προοπτικές για την παγκόσμια αγορά και για το παγκόσμιο εμπόριο εμφανίζονται ανασφαλείς, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προβλέπει μέσα στα επόμενα χρόνια περαιτέρω αύξηση της αυστριακής εξαγωγικής οικονομίας, καθώς, όπως επισημαίνεται, αυτή αναμένεται να είναι σε θέση να αντιδράσει ευέλικτα σε μια αλλαγή των συνθηκών του εμπορίου.

Στις προγνώσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αναφέρεται πως το έλλειμμα στον αυστριακό προϋπολογισμό αναμένεται να μειωθεί, από το 1,4% το 2016, σε 1,2% το 2017 και σε 0,9% το 2018, όπως επίσης μείωση αναμένεται και στο συνολικό αυστριακό δημόσιο χρέος, από το 83,5% το 2016, σε 81,3% εφέτος και σε 79,3% την επόμενη χρονιά, ενώ αναμένεται και μία σταδιακή μείωση των δαπανών για τους πρόσφυγες, ανάλογη προς τον συνεχώς μειούμενο αριθμό νέων αφίξεων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ματιέ Πιγκάς: “Όλα λάθος από την τρόικα”

 Ματιέ Πιγκάς, επικεφαλής της επενδυτικής τράπεζας Lazard στο Παρίσι η οποία συμβουλεύει την ελληνική κυβέρνηση για την αναδιάρθρωση του χρέους, δήλωσε σήμερα πως η τρόικα που επέβαλε λιτότητα στην Ελλάδα έκανε εντελώς λάθος και έχει οδηγήσει την οικονομία της χώρας στον τοίχο. «Πιστεύω πως οι πολιτικές που εφαρμόσθηκαν από την[…]

Περισσότερα »

FT: Eurogroup τον Αύγουστο για το ελληνικό πρόγραμμα

Στις 11 Αυγούστου προγραμματίζεται η σύγκληση του Eurogroup για την έγκριση του νέου ελληνικού προγράμματος σύμφωνα με δημοσίευμα ης εφημερίδας Financial Times. Οι αξιωματούχοι της Ευρωζώνης εξετάζουν την 11η Αυγούστου ως πιθανή ημερομηνία συνεδρίασης του Eurogroup, προκειμένου να ολοκληρωθεί η συμφωνία για το νέο τριετές πρόγραμμα της Ελλάδας, αναφέρει η[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *