Κομισιόν: Έγκριση 32 αιτημάτων της Ελλάδας για στήριξη των μεταρρυθμίσεων

Στην έγκριση 32 πρόσθετων αιτημάτων της Ελλάδας για τεχνική υποστήριξη, μέσω του προγράμματος στήριξης διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων (ΠΣΔΜ), προχώρησε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Τα έργα θα χρηματοδοτηθούν από τη συνιστώσα της τεχνικής βοήθειας στο πλαίσιο των Ευρωπαϊκών Διαρθρωτικών και Επενδυτικών Ταμείων για την Ελλάδα, κατόπιν εκούσιας μεταφοράς 20 εκατ. ευρώ στο ΠΣΔΜ.

Τα νέα μέτρα θα προστεθούν στα πάνω από 100 έργα μεταρρύθμισης που έχει ήδη συντονίσει η Κομισιόν στην Ελλάδα.

Ο Βάλντις Ντομπρόβσκις, αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, διαμήνυσε ότι «είναι σημαντικό η χώρα να συνεχίσει τον εκσυγχρονισμό της οικονομίας και της διοίκησης, και η Επιτροπή έχει δεσμευτεί να υποστηρίξει αυτές τις μεταρρυθμιστικές προσπάθειες».

Οι μεταρρυθμίσεις, όπως πρόσθεσε, «χρειάζονται χρόνο για να αποδώσουν, αλλά αν εφαρμοστούν πλήρως, μπορούν να οδηγήσουν σε ισχυρή και βιώσιμη ανάπτυξη».

Άλλωστε, κατά τον ίδιο, «βλέπουμε ήδη τα πρώτα θετικά σημάδια στην Ελλάδα -η οικονομία αναπτύσσεται, η εμπιστοσύνη ενισχύεται, η απασχόληση έχει ξεκινήσει να αυξάνεται σταθερά, οι επενδύσεις ξεκίνησαν να επανακάμπτουν, το οποίο εντέλει σημαίνει περισσότερες και καλύτερης ποιότητας δουλειές».

naftemporiki.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μετά τις 15 Ιανουαρίου η πλατφόρμα για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης

Η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης θα ανοίξει το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιανουαρίου. Όπως δήλωσε ο γενικός γραμματέας Πρόνοιας Δ. Καρέλλας, στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 το πρωΐ, στόχος είναι να λειτουργήσει η πλατφόρμα μεταξύ 15 και 20 Ιανουαρίου. Ανέφερε ότι έως τις 10 Ιανουαρίου θα[…]

Περισσότερα »

Δ. Αβραμόπουλος: 120 δισ. ευρώ ετησίως κοστίζει στην Ευρώπη η διαφθορά

Με 120 δισ. ευρώ ετησίως επιβαρύνει την ευρωπαϊκή οικονομία η διαφθορά ανέφερε ο επίτροπος, αρμόδιος για τη Μετανάστευση, τις Εσωτερικές Υποθέσεις και την Ιθαγένεια, Δημήτρης Αβραμόπουλος με αφορμή τη σημερινή Διεθνή Ημέρα κατά της Διαφθοράς. «Η διαφθορά υπονομεύει την εμπιστοσύνη του κοινού και βλάπτει την αξιοπιστία της Ε.Ε… Η διαφάνεια[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *