Κομισιόν: Έγκριση 32 αιτημάτων της Ελλάδας για στήριξη των μεταρρυθμίσεων

Στην έγκριση 32 πρόσθετων αιτημάτων της Ελλάδας για τεχνική υποστήριξη, μέσω του προγράμματος στήριξης διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων (ΠΣΔΜ), προχώρησε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Τα έργα θα χρηματοδοτηθούν από τη συνιστώσα της τεχνικής βοήθειας στο πλαίσιο των Ευρωπαϊκών Διαρθρωτικών και Επενδυτικών Ταμείων για την Ελλάδα, κατόπιν εκούσιας μεταφοράς 20 εκατ. ευρώ στο ΠΣΔΜ.

Τα νέα μέτρα θα προστεθούν στα πάνω από 100 έργα μεταρρύθμισης που έχει ήδη συντονίσει η Κομισιόν στην Ελλάδα.

Ο Βάλντις Ντομπρόβσκις, αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, διαμήνυσε ότι «είναι σημαντικό η χώρα να συνεχίσει τον εκσυγχρονισμό της οικονομίας και της διοίκησης, και η Επιτροπή έχει δεσμευτεί να υποστηρίξει αυτές τις μεταρρυθμιστικές προσπάθειες».

Οι μεταρρυθμίσεις, όπως πρόσθεσε, «χρειάζονται χρόνο για να αποδώσουν, αλλά αν εφαρμοστούν πλήρως, μπορούν να οδηγήσουν σε ισχυρή και βιώσιμη ανάπτυξη».

Άλλωστε, κατά τον ίδιο, «βλέπουμε ήδη τα πρώτα θετικά σημάδια στην Ελλάδα -η οικονομία αναπτύσσεται, η εμπιστοσύνη ενισχύεται, η απασχόληση έχει ξεκινήσει να αυξάνεται σταθερά, οι επενδύσεις ξεκίνησαν να επανακάμπτουν, το οποίο εντέλει σημαίνει περισσότερες και καλύτερης ποιότητας δουλειές».

naftemporiki.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δεν μειώνονται οι συντάξεις

H περικοπή των συντάξεων οδεύει προς αναστολή. Πιθανότατα μάλιστα επ’ αόριστον. Mε βασική -θα υπάρξουν κι άλλες- προϋπόθεση, τη σταθερή επίτευξη πρωτογενών πλεονασμάτων 3,5% του AEΠ, όπως έχει δεσμευτεί η Eλλάδα για τα επόμενα 5 χρόνια. Πρόκειται, όπως παρατηρούν πολιτικές και οικονομικές πηγές, για ένα «πολιτικό δώρο» των Bρυξελλών, της[…]

Περισσότερα »

e-ΥΜΣ: Με ηλεκτρονικό τρόπο η ίδρυση και πολυπρόσωπων ΙΚΕ

Με ηλεκτρονικό τρόπο και μέσα σε ένα τέταρτο της ώρας, θα γίνεται από σήμερα η ίδρυση πολυπρόσωπης Ιδιωτικής Κεφαλαιουχικής Εταιρείας (ΙΚΕ), μέσω της της Ηλεκτρονικής Υπηρεσίας Μιας Στάσης (e-ΥΜΣ). Σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης, μετά τη λειτουργία της Ηλεκτρονικής Υπηρεσίας Μιας Στάσης (http://eyms.businessportal.gr) για τη σύσταση[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *