Κομισιόν: Εγκρίθηκε το πρόγραμμα «ΓΕΦΥΡΑ» για την επιδότηση δανείων

Εγκρίθηκε, από τη Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής το ελληνικό πρόγραμμα «ΓΕΦΥΡΑ» για την κρατική επιδότηση δανείων. Η έγκριση ανοίγει τον δρόμο για να ξεκινήσει, στα τέλη του μήνα, η καταβολή  στους δικαιούχους.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έκρινε ότι το ελληνικό καθεστώς, ύψους 665 εκατ. ευρώ, για τη στήριξη ευάλωτων δανειοληπτών που πλήττονται από την πανδημία του κορωνοϊού συνάδει με τους κανόνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τις κρατικές ενισχύσεις.

Επισήμανε ακόμα ότι το πρόγραμμα «ΓΕΦΥΡΑ» εστιάζει στα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, αλλά επιπλέον καλύπτει και δανειολήπτες με εξυπηρετούμενα δάνεια.

Υπενθυμίζεται ότι η επιδότηση για τα εξυπηρετούμενα δάνεια ξεκινά στο 90% της μηνιαίας δόσης και για ποσό έως 600 ευρώ.

Η υποβολή αιτήσεων στο πρόγραμμα «ΓΕΦΥΡΑ» ολοκληρώθηκε, με επιτυχία, στις 31 Οκτωβρίου. Ο συνολικός αριθμός των αιτήσεων ανήλθε στις 160.467. Η επεξεργασία τους βρίσκεται σε εξέλιξη και στα τέλη Νοεμβρίου προγραμματίζεται η πληρωμή σημαντικού αριθμού επιδοτήσεων προς δικαιούχους πολίτες.

Όσοι δανειολήπτες υπέβαλαν αίτηση, μπορούν να ενημερώνονται για την πορεία της, μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους του Υπουργείου Οικονομικών (http://www.keyd.gov.gr/covid19-gefyra/).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΕΤΕ: Στα 19,5 εκατ. ο στόχος για τις διεθνείς αφίξεις φέτος

Συνεχίστηκε και τον Αύγουστο η εντυπωσιακή αύξηση των διεθνών αεροπορικών αφίξεων στα κυριότερα αεροδρόμια της χώρας, με βάση τα διαθέσιμα στοιχεία του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ). Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια του Αυγούστου οι διεθνείς αφίξεις κατέγραψαν αύξηση 13,6% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2013. Σε επίπεδο οκταμήνου,[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *