Κομισιόν: Η Τουρκία δημιουργεί εντάσεις και δυσπιστία με το Barbaros

Η συμπεριφορά της Τουρκίας δε συμβάλλει σε «μόνιμες λύσεις» τονίζει με γραπτή ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος της Κομισιόν για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής, επισημαίνοντας ότι η πορεία της Τουρκίας «είναι μια ακόμη πορεία δράσης που, δυστυχώς, συνεχίζει να δημιουργεί περισσότερες εντάσεις και δυσπιστία».

Συγκεκριμένα, ο Πίτερ Στάνο αναφέρει:

«Οι τελευταίες ανακοινώσεις για Navtex και η συνεχιζόμενη διεξαγωγή σεισμικών ερευνών από την Τουρκία, η οποία επηρεάζει τις ελληνικές και κυπριακές θαλάσσιες ζώνες, είναι βαθιά λυπηρή -ειδικά ενόψει των συνεχιζόμενων εποικοδομητικών προσπαθειών σε όλα τα επίπεδα για να δημιουργηθεί χώρος για διάλογο.

Αυτή είναι μια ακόμη πορεία δράσης που, δυστυχώς, συνεχίζει να δημιουργεί περισσότερες εντάσεις και δυσπιστία στην περιοχή, αντί να συμβάλλει σε μόνιμες λύσεις.

Ο διάλογος με καλή πίστη και η αποχή από μονομερείς ενέργειες είναι κρίσιμα στοιχεία για την επίτευξη ενός σταθερού και ασφαλούς περιβάλλοντος στην Ανατολική Μεσόγειο και την ανάπτυξη μιας συνεργασίας και αμοιβαία επωφελούς σχέσης μεταξύ της ΕΕ και της Τουρκίας. Οι διαφορές πρέπει να συζητηθούν και να ταξινομηθούν στον πίνακα διαπραγματεύσεων».

Πηγή: ΑΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Π. Κωνσταντινέας: Διασφαλίζεται η ειρήνη στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων

Επιμέλεια Κωνσταντίνα Πετούση… Εμείς συνεχίζουμε αυτό που ξεκίνησαν και αποφάσισαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις, διαμήνυσε μιλώντας στο Κανάλι Ένα 90,4 και την εκπομπή «Δύο Ρεπόρτερ» των Ν. Μπαρδούνια

Περισσότερα »

A. Tσίπρας: “Σήμερα ξεκινά η μεγάλη εκλογική μάχη”

Το δικό του μήνυμα σήμερα, πρώτη ημέρα έναρξης της προεκλογικής περιόδου, στέλνει ο πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, σημειώνοντας πως η Ελλάδα δεν μπορεί και δεν θα γυρίσει πίσω, θα πάει μόνο μπροστά. Η δήλωση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, στην εφημερίδα “Αυγή” είναι η εξής: “Σήμερα ξεκινά η μεγάλη εκλογική μάχη.[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *