Κομμώτριες… Η σιωπή δεν ταιριάζει στα κομμωτήρια

Το καινούριο σχέδιο της Μαριτίνας Πάσσαρη και της ομάδας της στο θέατρο 104… Εμπνέεται από ιστορίες του κέντρου της σύγχρονης Αθήνας, τον Χιλιανό συγγραφέα Ρομπέρτο Μπολάνιο, και το συγκρότημα των Rolling Stones. 

 Η Υπόθεση

Ένα κομμωτήριο σε μια συνοικία του κέντρου της Αθήνας,  ανάμεσα σε ένα μαγαζί με κινητά, κι ένα γυμναστήριο.  Δύο κομμώτριες  η Αλίνα (η πιο καινούρια) και η Μαίρη (η πιο έμπειρη), που δεν θέλει να έχει σχέσεις με κανέναν.

Μια μέρα προσλαμβάνεται στο κομμωτήριο ένα καινούριο κορίτσι με ονειροπόλα μάτια, η Μόνικα. Η τραγική της ιστορία, το αλλόκοτο φέρσιμό της φέρνει κοντά την Αλίνα και την Μαίρη, που δεν χάνουν ευκαιρία πριν, μετά, κατά τη διάρκεια της δουλειάς, να κουβεντιάζουν, να διηγούνται και να φτιάχνουν ιστορίες, προσπαθώντας να βρουν κοινά σημεία και διαφορές με την μικρή, παράξενη Μόνικα.

Η Μαίρη την κατανοεί, η Αλίνα την ανταγωνίζεται. Παίζοντας, πλέκουν έναν ιστό μυστηρίου γύρω από τη ζωή της Μόνικας. Εμπλέκονται και οι ίδιες. Το κορίτσι δεν υποψιάζεται τίποτα, ούτε οι κομμώτριες αντιλαμβάνονται πως η παρουσία της μικρής τις οδηγεί σε δικές τους ανάγκες και επιθυμίες.  Όσα φαντάζονται κι επινοούν έχουν κάποια σχέση με την πραγματικότητα ή είναι απλά “κουβέντες κομμωτηρίου”;

Όταν η Μόνικα εξαφανίζεται από τη δουλειά, η Αλίνα και η Μαίρη την αναζητούν για να ανακαλύψουν…

Κομμώτριες/ Η ΣΙΩΠΗ ΔΕΝ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ ΣΤΑ ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΑ

Μαριτίνα Πάσσαρη

Αλεξάνδρα Χασάνι

Σκηνικά κοστούμια: Κυριακή Τσίτσα

Πρωτότυπη μουσική: Στάθης Ιωάννου

Για τις προβολές συνεργάστηκαν: Μαριτίνα Πάσσαρη, Άγγελος Παππάς, Αργύρης Θέος, Νίκος Σαββάτης.

Στις προβολές εμφανίζονται οι ηθοποιοί: Μελαχρινός Βελέντζας, Ηλίας Βογιατζιδάκης, Ντίνος Γκελαμέρης, Μαρίζα Θεοφυλακτοπούλου,Τάσος Κορκός.

Δραματουργία /Σκηνοθεσία: Μαριτίνα Πάσσαρη

Κάθε Τετάρτη και Πέμπτη στις 9μμ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θεσσαλονίκη: Ενημέρωση Ξυδάκη για τα ευρήματα στο Μετρό

Επίσκεψη του αν. Υπουργού Πολιτισμού  Νίκου Ξυδάκη στην ανασκαφή και τα αρχαιολογικά ευρήματα του μετρό στη Θεσσαλονίκη «Η πόλη τής Θεσσαλονίκης και η αρχαιολογική κοινότητα πρέπει να αντιμετωπίσουν με σοβαρότητα, ευαισθησία, αλλά και με στοχαστική διάθεση τις σημαντικές αρχαιολογικές ανακαλύψεις στο σταθμό Βενιζέλου», δήλωσε ο αν. Υπουργός Πολιτισμού κ. Νίκος Ξυδάκης επισκεπτόμενος σήμερα την ανασκαφή και τα αρχαιολογικά ευρήματα που ανακαλύφθηκαν κατά τις εργασίες[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *